۰

راه‌اندازی نظام مراقبتی فعال برای کنترل زیکا در کشور

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نظام مراقبت فعالی در کشور برای کنترل حشره ناقل بیماری زیکا راه اندازی شده است، گفت: تاکنون هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در منطقه نداشته‌ایم.
راه‌اندازی نظام مراقبتی فعال برای کنترل زیکا در کشور
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما، ایرج حریرچی اظهار داشت: احتمال ورود ویروس زیکا به کشور بسیار اندک است و از حدود چهار سال پیش، نظام مراقبت فعالی در کشور برای کنترل حشره ناقل این بیماری راه اندازی شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت بیماریهای منتقله از طریق حشرات را یکی از ارکان نظام مراقبت بیماریهای واگیر در وزارت بهداشت دانست که یکی از مهمترین اولویت های نظام سلامت کشور مقابله با آن است.
حریرچی ادامه داد: بیش از 50 سال قبل این بیماری‌های واگیر رصد شده و اقدامات پیشگیری، کنترل و حذف آنها با قوت تمام دنبال می شود نمونه بارز آن بیماری مالاریا است که در مرحله حذف قرار گرفته و موارد ابتلا اکنون به حداقل رسیده و بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت یکی از موفق‌ترین برنامه‌های جهان است.
معاون وزارت بهداشت در خصوص سایر بیماری‌های منتقله از طریق حشرات و بخصوص بیماری زیکا و دو بیماری دیگر یعنی چیکن گونیا و تب دنگی نیز تصریح کرد: این سه بیماری از طریق یک ناقل مشترک که پشه آئدس است، منتقل می شود و از 4 سال پیش، نظام مراقبت و رصد این حشره به صورت فعال در سطح کشور برقرار شده و کوچکترین تحرکات آن پایش شده است که هر گونه ردپایی هر چند کوچک نیز تحت کنترل قرار گرفته و می‌گیرد.
حریرچی با بیان اینکه بیماری زیکا نه تنها در سطح کشور بلکه در کل منطقه خاورمیانه هم دیده نشده است افزود: مطالعات مربوط به ردیابی پشه عامل انتقال این بیماری با توجه به تغییرات آب و هوایی با قوت تمام و به صورت شبانه روزی انجام شده و انتظار نمی رود بدون هر گونه ملاحظه علمی و اجرایی چنین ادعایی بصورت رسانه ای مطرح شده و یا اطلاع رسانی های مکرر وزارت بهداشت زیر سوال برده شده و ایجاد تشویش عمومی‌ شود.
سخنگوی وزارت بهداشت از پیشگیری و مراقبت بیماری‌های واگیر به عنوان یکی از وظایف اصلی و ذاتی وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: انجام این وظیفه به صورت شبانه روزی و در تمام ایام تعطیل ادامه داشته و در سرتاسر کشور دنبال می‌شود.
وی افزود: اعلام ردپای یک بیماری با اهمیت بین المللی، از وظایف کلیه کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران بوده و طبق مقررات بهداشتی بین المللی هرگونه ردپایی از بیماری یا عامل ناقل آن نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح بین المللی اعلام می‌شود.
سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: پخش مطالب غیرواقعی و غیر ضروری بدون هرگونه بررسی تخصصی به صلاح امنیت سلامت کشور نبوده و هیچ گونه منفعتی برای هیچ فرد و گروهی در بر نخواهد داشت. وزارت بهداشت از اصحاب رسانه انتظار دارد هرگونه سوالی را که در این رابطه مطرح می باشد قبل از انتشار با مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت و یا مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر این وزارتخانه، در میان بگذارند.
حریرچی تصریح کرد: انتقال بیماری از طریق انسان به انسان، تنها در حد فرضیه است، البته، انتقال از طریق مادر به کودک فرضیه قوی‌تری است. باید تاکید کنیم که خود بیماری نسبتا خفیف است که با تب، درد عضلات، مفاصل، ورم ملتحمه چشم و بثورات جلدی همراه است و معمولا بین دو تا هفت روز طول می‌کشد و خود به خود نیز بهبود می‌یابد.
قائم مقام وزیر بهداشت به عدم وجود علائم خاصی برای این بیماری در 80 درصد موارد ابتلا، اشاره کرد و گفت: اگر علائم بیماری نیز ظاهر شود، معمولا خفیف بوده و دوره 2 تا 7 روزه آن به صورت ملایم طی می‌شود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تا به حال موردی از این بیماری مشاهده نشده است که در خصوص آن نگران شویم اما آنچه که نگرانی ایجاد کرده است شدت گسترش آن در آمریکای جنوبی و ارتباط بین افزایش موارد این بیماری با افزایش موارد میکرو سفالی است.
معاون کل وزارت بهداشت خطاب به کسانی که قصد سفر به مناطق دارای خطر بالای بیماری زیکا را دارند، گفت: کسانی که به این مناطق سفر می‌کنند در هنگام بازگشت، اگر دچار علایمی از این بیماری شدند حتما به مراکز بهداشتی و درمانی کشور مراجعه کنند. پرسنل مربوطه اقدامات لازم را برای این افراد انجام خواهند داد.
وی افزود: توصیه می‌کنیم خانم‌های باردار یا کسانی که هنوز از بارداری خود مطمئن نیستند از مسافرت غیر ضروری به آمریکای جنوبی تا اطلاع ثانوی خودداری کنند.
حریرچی همچنین در خصوص راهکارهای کاهش خطر این بیماری نیز تصریح کرد: آگاه سازی مسافران به مناطق طغیان بیماری زیکا به ویژه برای زنان باردار و آموزش راه های پیشگیری از گزش حشره باید انجام شود. هم چنین تقویت نظام مراقبت و استقرار روش های تشخیص انتخابی برای شناسایی بیماران سفر کرده به مناطق در خطر و افزایش ظرفیت تشخیصی آزمایشگاه ها، سمپاشی و کاهش محل های مناسب برای تخم گذاری حشره عامل بیماری از دیگر اقدامات مناسب برای کاهش خطرات بیماری زیکا است.
سخنگوی وزارت بهداشت در پایان با اشاره به نقش ویژه رسانه ها در زمینه اطلاع رسانی اظهار داشت: در میان کارکردهای اصلی رسانه‌ها، آموزش جایگاه ویژه ای دارد و رسانه ابزار انتقال پیام است و رسانه ها خواسته یا ناخواسته، اطلاعات و آموزش هایی را به مخاطبان خود می‌دهند که آنها می توانند این آموزش ها و اطلاعات را بپذیرند. بنابراین انتظار می رود رسانه ها کارکرد مثبت خود را در مسیر آموزش و پیشگیری هدایت کنند و از ایجاد ترس و نگرانی و انتشار اخبار نگران کننده و مضر برای سلامت روح و روان مردم، اجتناب کنند.
انتهای پیام/ فارس
سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۴
کد مطلب: 426837
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *