۰

عرضه ۴ اثر جدید از دینانی در نمایشگاه کتاب

آثار جدید غلامحسین ابراهیمی‌دینانی، چهره ماندگار فلسفه ایران از جمله «صفای رمضان»، «هستی و مستی»، «من و جز من» و «از محسوس تا معقول» امسال برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.
به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما، غلامحسین ابراهیمی دینانی، چهره ماندگار فلسفه ایران و عضو مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران از سال گذشته تاکنون چند عنوان کتاب در موضوعات مختلف منتشر کرده که امسال برای نخستین بار در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد.
*صفای رمضان
کتاب «صفای رمضان» از مجموعه برنامه تلویزیونی «معرفت» درباره علم و عبادت، رابطه شب قدر و ولایت علی(ع)، قدر شب و شب قدر، چیستی زمان و مکان، اسرار عبادت در آستانه ماه مبارک رمضان در نمایشگاه عرضه می‌شود.
این نوشتار با گردآوری اسماعیل منصوری لاریجانی، در 130 صفحه، قطع رقعی از سوی انتشارات سروش در نمایشگاه عرضه خواهد شد.
*هستی و مستی: حکیم عمر خیام نیشابوری
کتاب «هستی و مستی: حکیم عمر خیام نیشابوری» به روایت غلامحسین دینانی از اندیشه‌های بلند حکیم عمر خیام در هستی شناسی و حاصل تفرج حکیمانه وی در گلشن جادویی رباعیات است.
دینانی در این کتاب درباره موضوعات نظیر هستی و مستی، عشق و عقل، پیدایی و ناپیدایی و زیبایی اخلاق از منظر خیام سخن گفته است.
این نوشتار در 458 صفحه با قطع وزیری از نشر اطلاعات منتشر شد.
*پرتو خرد
کتاب «پرتو خرد» مشتمل بر بخشی از مقالات، سخنرانی‌ها و گفت‌و‌گوهای «غلامحسین ابراهیمى‌دینانى» است.
در این مجموعه، مقالاتی مانند «سقراط و پرسش وجودی»، «فلسفه و اخلاق»، «عقل و تجربه دینی»، «سلوک در راه عقل و مسئولیت‌پذیری»، «فلسفه اسلامی چیست؟»، «فلسفه نوری سهروردی»، «حکمت اشراق»، «خویشاوندی معنوی نیچه و سهروردی»، «عالم خیال از نظر ابن‌عربی و مولوی»، «تأثیر فلسفه و حکمت متعالیه اسلامی در فلسفه غرب»، «عالم مثال از دیدگاه هانری‌کربن»، «عقلانی بودن اسما» و «صفات خدا از دیدگاه قاضی سعید‌قمی»، «سید‌جلال‌الدین آشتیانی صدرا شناس بی‌بدیل» ارائه شده است.
*از محسوس تا معقول
«از محسوس تا معقول» روایتی است که ابراهیمی‌دینانی با گره زدن و هم افق دانستن محسوس و معقول، ظاهر و باطن، و مطلق و مقید می‌کوشد تا از دریای عظیم و خروشان هستی شناسی و آگاهی مطلق، انسان مدرن امروز را به اصل خویش نزدیک‌تر کند.
او در بیان گره خوردگی محسوس و معقول می‌نویسد: «عقل به همان اندازه که ادراکات دیگرِ انسان را با یکدیگر متّحد و هماهنگ می‌سازد، جهانِ مُدرَک و معلوم را نیز منسجم و منظم می‌بیند و از همین طریق است که جهانِ محسوس، همان جهانی است که معقول شناخته می‌شود و جهان معقول نیز در چهرة یک جهان محسوس قابل مشاهده می‌‌شود.
این نوشتار در 498 صفحه از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد.
*من و جز من
مسئله «من و جز من» یکی از مسائل عمده و بنیادی است که انسان قبل از هر چیز دیگر با آن سروکار دارد. این مسئله به صورت‌های دیگر همواره در میان افراد بشر مطرح بوده است؛ با این همه به محتوای ژرف آن کمتر توجّه شده است. سرنوشت شرک و توحید به بررسی درست این مسئله گره خورده است.
به همین دلیل، می‌توان گفت: اندیشیدن در مورد این مسئله از اهمیت فوق‌العاده برخوردار است. آنچه در این اوراق آمده، نوعی تلاش و کوشش است که به بررسی این مسئله اختصاص پیدا می‌کند. امیدوارم حاصل این تلاش و کوشش چیزی باشد که در خرسند شدن خواننده نقش ایفا کند و موجب تضییع اوقات ارزشمند او نگردد.
کتاب «من و جز من» از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد.
انتهای پیام/ فارس
پنجشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۳
کد مطلب: 431554
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *