۰
رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش:

انتقال از مادر به نوزاد یکی از شايعه ترين راههای انتقال ويروس ايدز در ايران است

رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش گفت: انتقال از مادر به نوزاد یکی از شايعه ترين راههای انتقال ويروس ايدز در ايران است و راه هاي زيادي براي جلوگيري از انتقال اين بيماري به نوزادان وجود دارد.
انتقال از مادر به نوزاد یکی از شايعه ترين راههای انتقال ويروس ايدز در ايران است
به گزارش تفتان ما، منصور خاشی در کارگاه دو روزه برنامه پیشگیری از انتقال HIV از مادر به کودک(PMTCT )، اظهار كرد: تجربه گسترش HIV  در جهان نشان داد برای کنترل این بیماری ایجاد دسترسی همگانی به خدمات تشخیصی یک ضرورت است.
 
وي با بيان اينكه تشخیص نخستين مرحله برای ارائه درمان است، تصريح كرد: با پایین آوردن حجم ویروس درگردش به ویژه از مادر به کودک، سبب کاهش خطر انتقال شویم و این اقدام نقش اساسی در کنترل همه گیری ایفا مي كند.
 
وي در ادامه بر اهمیت برنامه سلامت باروری و HIV و به صفر رساندن نوزادان متولد شده مبتلا به HIV تاكيد كرد و گفت: برنامه PMTCTدر شهرستان خاش برای مراجعین باردار و متقاضی انجام تست تشخیص سریع بايد انجام شود و گزارش اين مراجعات را با شرح كامل به مركز بهداشت بايد تحويل داده شود.
 
* انتقال از مادر به نوزاد یکی از مهمترين راههای انتقال بیماری اچی آی وی است
اله بخش کرد مسئول واحدبیماریهای واگیر شهرستان خاش نیز در ادامه با بيان اينكه انتقال از مادر به نوزاد یکی از مهمترين راههای انتقال بیماری اچی آی وی است، گفت: تشخیص به موقع و پیشگیری از آن مهمترین مرحله در به صفر رساندن نوزاد مبتلا به این بیماری است که در این کارگاه دو روزه به آن پرداخته خواهد شد.
 
* هدف وزارت بهداشت پیشگيری از مبتلا کودکان متولد شده از مادران مبتلا به HIV است
سارانی کارشناس بيماري هاي مرکز بهداشت استان نیز در ادامه اذعان كرد: این کارگاه با هدف ارتقاء و توسعه برنامه PMTCT که یکی از رویکردهای مهم در ایجاد دسترسی برای انجام خدمات مشاوره،آموزش،آزمایش  HIVو در نهایت درمان و مراقبت مادران باردار HIV مثبت و پیشگيری از مبتلا کودکان متولد شده از مادران مبتلا به HIV است، در شهرستان های خاش، سراوان، سیب و سوران و مهرستان برنامه ریزی شده است.
 
* بايد ابتلا انتقال بیماری  اچ آی وی از مادر به نوزاد کاهش پیدا کند
گرگیج كارشناس ديگر بيماري هاي مركز بهداشت استان نیز با بيان این‌که راه‌های مختلفی وجود دارد تا ابتلا از انتقال بیماری  اچ آی وی از مادر به نوزاد کاهش پیدا کند، اظهار كرد: استفاده از داروهایی که دفع این ویروس را در خون کم می‌کند؛ انجام زایمان به روش سزارین و تغذیه‌ی نوزاد از طریق شیر خشک و یا شیر مصنوعی در دوران شیردهی از راه‌های کاهش انتقال این بیماری از مادر به نوزاد است.
 
به گزارش خبرنگار تفتان ما؛ در ادامه این کارگاه هریک از اساتید مرکز بهداشت استان مطالب درنظر گرفته شده جهت ارائه در این کارگاه را بصورت کامل و جامع مطرح كردند که از آن جمله می توان به معرفی دستورالعمل پیشگیری از انتقالHIVاز مادر به کودک(PMTCT) و ریسک فاکتورهای انتقال و تأثیر بیماری بر بارداری و اجزاء رویکرد جامع پیشگیری از انتقالHIV به شیرخواران و کودکان و اهمیت انجام تست و مشاوره بیماری، اپیدمیولوژی و کلیات بیماری، وضعیت آن در ایران، احتمال ابتلا به HIV در گروههای پرخطر، راههای انتقال و پیشگیری از آن، مراقبت پیش و پس از زایمان برای زنان مبتلا به HIV، مراقبت از نوزادان پس از زایمان، پیگیری مراقبت ها در زمان شیردهی، اصول اساسی تست و مشاوره در برنامه های PMTCT، نقش ارائه دهنده خدمات بهداشتی در مشاوره، مراحل تست،HIV،چگونگی تهیه فرم ها، دفاتر، ثبت و گزارش دهی وغيره اشاره كرد.
 
در این کارگاه ضمن ارائه مطالب بسته آموزشی PMTCT، به اهمیت و آموزش بکار گیری برنامه، توصیه به انجام آزمایش اچ آی وی(PIT   Provider-Initiated Testing  ) و روش صحیح تست سریع اچ آی وی ، تاکید كرد.
 
در ادامه این کارگاه دو روزه حاضرین بصورت عملی نحوه انجام روش صحیح تست سریع اچ آی وی را فراگرفتند.
 
انتهاي پيام/
پنجشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۹
کد مطلب: 434289
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *