بلاتکلیفی افراد تحت پوشش «بنیاد ملی نخبگان» پس از اتمام تحصیلات

31 خرداد 1395 ساعت 10:22

یکی از نخبگان تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان به بلاتکلیفی افراد تحت پوشش این بنیاد پس از اتمام تحصیلات اشاره کرد و گفت: بنیاد تا زمانی که نخبگان محصل هستند از آنها حمایت مالی و تسهیلاتی به عمل می‌آورد اما پس از دوره تحصیل، هیچ برنامه‌ای برای آنها ندارد.


به گزارش سرویس اجتماعي  تفتان ما، محمد هروی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا» درباره حمایتهای بنیاد ملی نخبگان از افراد تحت پوشش این بنیاد و سطح تسهیلات ارائه شده اظهار کرد: میزان تسهیلات بنیاد در هر مقطع و برای رشته‌های مختلف متفاوت است؛ تسهیلاتی که بنده استفاده کردم شامل اعتبار آموزش‌یاری، ارتقای توانمندی و آموزشی و همچنین بیمه تکمیلی بنیاد می‌شد.
وی افزود: اعتبار آموزش‌یاری به معنای تدریس یا استادیار بودن است که شخص دارای این امتیاز، مبلغی به عنوان حق‌التدریس دریافت می‌کند؛ ارتقای توانمندی و آموزشی نیز به معنای کمک‌هزینه به نتیجه رساندن پایان‌نامه است.
سطح تسهیلات بنیاد نخبگان نسبت به گذشته بهبود یافته است
این نخبه تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به این سؤال که آیا از سطح تسهیلات ارائه شده راضی هستید، تصریح کرد: در گذشته این تسهیلاتی که امروز بنیاد ارائه می‌کند، وجود نداشت و تنها به یک مقرری ماهیانه ختم می‌شد یعنی افرادی که فاکتورهای لازمه بنیاد را داشتند، فقط به‌صورت ماهیانه حقوقی از بنیاد دریافت می‌کردند.
وی ادامه داد: اما قوانین جدید بنیاد برای ارائه تسهیلات و میزان و سطح آنها بسیار بهتر از قبل شده است.
شرایط و تسهیلات بنیاد نخبگان برای یک زندگی بسیار ساده مناسب است
این نخبه تحت پوشش حمایت بنیاد در مقایسه شرایط و تسهیلات کشورهای خارجی با تسهیلات بنیاد برای افراد تحت پوشش خود خاطرنشان کرد: شرایط، تسهیلات و حمایتهای مالی بنیاد ملی نخبگان از افراد تحت پوشش خود برای یک زندگی بسیار ساده و کم هزینه مناسب است و اگر کسی بتواند با این شرایط کنار بیاید، زندگی در اینجا برایش مناسب‌‌تر است.
وی ادامه داد: با این وجود؛ شرایط، تسهیلات و به خصوص حمایتهای مالی کشورهای خارجی بسیار مناسب‌تر است و اصلاً قابل مقایسه با بنیاد نخبگان نیست.
روند دریافت تسهیلات نسبت به گذشته آسان‌تر شده است
هروی درباره نحوه دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان متذکر شد: دریافت تسهیلات بیشتر مربوط به خود بنیاد می‌شود و افراد تحت حمایت آن درگیر مراحل اداری آن نمی‌شوند، به خصوص در سال جاری و با قوانین جدید، این روند نسبت به سالهای گذشته به مراتب آسان‌تر شده است.
افراد تحت پوشش بنیاد به صورت سالیانه مورد پالایش قرار می‌گیرند
هروی درباره نحوه جذب افراد در بنیاد نخبگان تصریح کرد: در گذشته بنیاد تنها با توجه به یک سری فاکتورهای خاص مانند رتبه کنکور، مدالهای المپیادی و دیگر موارد، افراد را تحت حمایت خود قرار می‌داد اما در سال جدید و مصوبات تازه بنیاد، این فاکتورها افزایش یافته‌اند و شرایط پذیرش افراد بسیار مناسب‌تر از گذشته شده است.
وی افزود: اقدام دیگر بنیاد بررسی کردن شرایط افراد تحت حمایت خود به طور سالیانه و پالایش آنها است که نسبت به گذشته بهتر شده است.
بنیاد ملی نخبگان از توان اعضای خود استفاده نمی‌کند
این نخبه تحت پوشش و حمایت بنیاد ملی نخبگان درباره اینکه آیا بنیاد صرفاً اقدام به ارائه تسهیلات می‌کند یا از توان اعضای خود هم استفاده می‌کند، تصریح کرد: هدف اصلی بنیاد، شناسایی، هدایت و ارائه تسهیلات به افراد تحت حمایت خود است و این موضوع که از توان اعضای خود استفاده کند از نظر من به درستی انجام نمی‌گیرد.
وی ادامه داد: اگر چنین کاری را بنیاد بتواند انجام دهد، بسیار خوب است به عنوان مثال می‌تواند برای این افراد، شرکتهای دانش‌بنیان ایجاد کند که هم برای خود نخبگان و هم برای کشور بهتر است.
هروی درباره حمایت مالی بنیاد از طرحهای پژوهشی افراد تحت پوشش خود یادآور شد: تا جایی که من اطلاع دارم، کسانی که دارای فاکتورهای لازم بنیاد نخبگان باشند، می‌توانند از برخی حمایتهای مالی آن مانند پژوهش‌یاری از پایان‌نامه‌ها استفاده کنند.
وی ادامه داد: با این وجود، حمایتهای مالی از کسانی که نتوانند فاکتورهای بنیاد را به طور سالیانه کسب کنند، صورت نمی‌گیرد.
یکی از مشکلات اساسی بنیاد ملی نخبگان، بلاتکلیفی افراد تحت پوشش خود پس از تحصیل است
این فرد تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به این سوال که فضای کلی بنیاد را برای ترغیب نخبگان برای ماندن در کشور چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: شرایط و فضای کلی بنیاد نسبت به گذشته بهتر شده است اما موضوع مهم این است که نخبگان کشور فقط به دلیل مالی و تسهیلاتی به خارج از کشور نمی‌روند؛ یکی از اشکالات اساسی بنیاد، بلاتکلیف گذاشتن نخبگان بعد از تحصیل آنها است.
وی افزود: در واقع بنیاد تا زمانی که نخبگان محصل هستند از آنها حمایت مالی و تسهیلاتی به عمل می‌آورد اما پس از دوره تحصیل، هیچ برنامه‌ای برای آنها ندارد.
هروی خاطرنشان کرد: از طرفی بنیاد تعهدی مبنی بر عدم اشتغال افراد تحت پوشش خود می‌گیرد که این افراد جز تحصیل و کارهای پژوهشی خود به چیز دیگری فکر نکنند؛ این کار خوبی است البته در صورتی که حمایت مالی مناسبی از آنها صورت بگیرد که متأسفانه در بنیاد این طور نیست.
وی تصریح کرد: در پایان می‌خواهم به بنیاد پیشنهاد کنم که پس از فارغ‌التحصیل شدن نخبگان کشور، برای آنها برنامه شغلی منسجمی داشته باشد چرا که این افراد سرمایه‌های کشور هستند و بسیار می‌توانند در پیشرفت کشور موثر واقع شوند.
انتهای پیام/


کد مطلب: 433475

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/433475/بلاتکلیفی-افراد-تحت-پوشش-بنیاد-ملی-نخبگان-اتمام-تحصیلات

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir