کویری که رنگ و بوی طلا میدهد؛
کارخانه استحصال طلای تفتان نویدی برای توسعه
19 آبان 1403 ساعت 10:38
معدن طلا در تفتان نویدبخش رونق اقتصادی و اشتغالزایی برای جوانان منطقه است.
به گزارش پایگاه خبری تفتان ما راهاندازی کارخانه فراوری طلا در منطقه تفتان، تحول قابلتوجهی در اقتصاد و اشتغال این منطقه ایجاد کرده است، ایجاد فرصتهای شغلی جدید، بهویژه برای جوانان جویای کار، موجب افزایش درآمد و بهبود وضعیت معیشت بسیاری از خانوادهها شده است، رونق اقتصادی ناشی از فعالیتهای معدنی، بهتدریج به سایر بخشهای اقتصادی منطقه نیز سرایت کرده و موجب رشد و توسعه اقتصادی منطقه شده است فعالیت این کارخانه، علاوه بر اشتغالزایی، به افزایش درآمدهای محلی و جذب سرمایه در منطقه نیز کمک کرده است.
اما در کنار این مزایا، نگرانیهایی در خصوص اثرات زیستمحیطی این پروژه وجود دارد، کندوکاوهای مرتبط با استخراج طلا، تأثیر منفی بر منابع آبی و کشاورزی منطقه گذاشته است؛ کاهش سطح آبهای زیرزمینی و آلودگی آب در اثر مواد معدنی، بهشدت بر محصولات کشاورزی و دامداری تأثیر گذاشته و کاهش باروری زمینهای کشاورزی و آسیب به محصولات، موجب نگرانی کشاورزان و دامداران منطقه شده است و همچنین، آلودگی آبوخاک میتواند خطرات زیستمحیطی جدی برای منطقه ایجاد کند.
میربلوچزهی یکی از اهالی منطقه در گفتگو با خبرنگار ما عنوان کرد: با ایجاد کارخانه طلا، فرصتهای شغلی زیادی برای جوانان منطقه ایجاد شده و شاهد رونق اقتصادی در منطقه هستیم؛ این کارخانه به بهبود وضعیت اقتصادی خانوادههای ما کمک کرده است.
ریگی نازیل دیگر شهروند تفتان افزود: قبل از راهاندازی کارخانه، وضعیت اقتصادی منطقه بسیار ضعیف بود؛ اما اکنون شاهد افزایش فعالیتهای اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم هستیم این کارخانه فرصتهای شغلی خوبی برای جوانان منطقه ایجاد کرده است و معضل بیکاری جوانان تا حدودی برطرف شده است.
کرد کشاورز این منطقه گفت: با وجود مزایای اقتصادی کارخانه، اما نگرانیهایی در مورد اثرات آن بر محیطزیست و منابع آبی منطقه وجود دارد؛ امیدواریم که مسئولین مربوطه برای کاهش این اثرات منفی اقدامات لازم را انجام دهند.
علیرضا شهنوازان فرماندار تفتان در گفتگو با خبرنگار تفتان ما، ضمن تأکید بر پتانسیل بالای این پروژه در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی بیان کرد: به نگرانیهای زیستمحیطی مطرح شده نیز مسئولان این پروژه پاسخ دادند؛ این پروژه که در منطقهای با منابع آبی محدود و کشاورزی وابسته به قناتها واقع شده، میتواند فرصتی برای رونق اقتصادی منطقه و کاهش وابستگی به کشاورزی باشد؛ بااینحال، نگرانیهایی در خصوص آلودگی آبوخاک، تخریب منابع طبیعی و آسیب به کشاورزی منطقه نیز وجود دارد.
فرماندار تفتان بر نظارت دقیق بر فعالیت کارخانه و استفاده از فناوریهای نوین برای کاهش مصرف آب و آلودگی تأکید کرد.
فضلالله کرد مدیر جهاد کشاورزی تفتان نیز بیان کرد: طبیعی است که در منطقهای معدن و کارخانه ایجاد شود و منابع آبی و بخش کشاورزی صدمه ببیند یکی از چالشهای اصلی این پروژه، حفاظت از منابع آبی منطقه است.
مدیر جهاد کشاورزی تفتان بر استفاده از روشهای نوین برای بهحداقلرساندن مصرف آب و جلوگیری از آلودگی منابع آبی تأکید کرد و گفت: مرمت و احیای قناتهای آسیبدیده در اولویت برنامههای جهاد کشاورزی قرار دارد.
وی در خصوص نگرانیهای اهالی منطقه در مورد آسیب به کشاورزی و دامداری، عنوان کرد: کارشناسان ما به آموزش برنامههای ترویج کشاورزی پایدار پرداختند که این برنامهها شامل آموزش کشاورزان در مورد روشهای نوین آبیاری و کشت مقاوم به خشکسالی است.
کرد اذعان کرد: ایجاد فرصتهای شغلی پایدار در خارج از بخش کشاورزی میتواند وابستگی مردم به این بخش را کاهش داده و به تنوع اقتصادی منطقه کمک کند.
مدیر جهاد کشاورزی تفتان افزود: برنامههای مرمت و احیای قناتهای آسیبدیده و ترویج کشاورزی پایدار برای افزایش مقاومت محصولات در برابر خشکسالی تا حدودی از بروز خسارتهای ناشی از کندوکاوهای معدن را برطرف میکند در واقع هدف این پروژه، ایجاد تعادل بین توسعه اقتصادی و حفاظت از محیطزیست است.
وی تأکید کرد: تعامل با مردم و تشریح برنامههای خود برای حفظ محیطزیست و منابع طبیعی از اهمیت بالایی برخوردار است.
کرد ابراز امیدواری کرد: با همکاری مردم و مسئولان، این پروژه بتواند فرصتی برای توسعه پایدار منطقه و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی مردم باشد، بدون آنکه به محیطزیست و منابع طبیعی آسیب برساند.
انتهای خبر/
کد مطلب: 454499
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/interview/454499/کارخانه-استحصال-طلای-تفتان-نویدی-توسعه