۰
گزارش تفتان ما از ظرفیت مغفول مانده منطقه استراتژیک روتک؛

بازارچه مرزی “روتک”در ایستگاه بی تدبیری دولت/ آیا راه اندازی بازارچه مرزی”روتک” به سرنوشت وعده ۵۰ ساله انتقال آب کارواندر به خاش دچار می شود؟

منطقه مرزی روتک در ایستگاه بی تدبیری دولت تدبیر در جا زده و هنوز راه اصلی شهرستان خاش به مرز روتک راه اندازی نشده و سایر زیرساختهای این منطقه در هاله ای از ابهام مانده است.
بازارچه مرزی “روتک”در ایستگاه بی تدبیری دولت/ آیا راه اندازی بازارچه مرزی”روتک” به سرنوشت وعده ۵۰ ساله انتقال آب کارواندر به خاش دچار می شود؟
به گزاش تفتان ما، مرز روتک شهرستان خاش یکی از ظرفیت‌های ارزشمند این شهرستان است که تاکنون از آن به خوبی بهره‌برداری نشده است این منطقه استراتژیک برای کشورمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
ساکنان منطقه مرزی روتک خاش در ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و غیره برای ایران و پاکستان نقش به‌سزایی را ایفا می‌کنند.
تعاملات و ارتباطات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مردم در مرزهای مشترک بسیار با اهمیت بوده و این امر به توسعه، رشد و آبادانی و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی ساکنان نقاط مرزی کمک می‌کند.
با بررسی تحلیلی و دقیق مناطق مرزی به ویژه نواحی توسعه نیافته مرزی و مقایسه آن با مناطق دیگر کشورمان می توان به معیارها و ویژگی های عمده ای از جمله موقعیت جغرافیایی مناطق مرزی، دوری از قطب های صنعتی، اقتصادی و توسعه نیافتگی در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دست یافت. این مناطق به دلیل تماس با محیط های متنوع بیرونی در خارج از کشور و برخی مشترکات با آن سوی مرز در مناطق همجوار از شرایط خاصی برخوردار است.
اما این منطقه در ایستگاه بی تدبیری دولت تدبیر در جا زده و هنوز راه اصلی شهرستان خاش به مرز روتک راه اندازی نشده و سایر زیرساختهای این منطقه در اهاله ای از ابهام مانده و متاسفانه هیچ برنامه ریزی دقیقی برای آن انجام نشده است.
بازارچه مرزی به زودی راه اندازی می شود
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان در خصوص این منطقه استراتژیک، در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: بازارچه های مرزی می تواند نقش بسیار مهمی در معشیت مردم و امنیت منطقه داشته باشد و ایجاد راه دسترسی و بازارچه مرزی به رفع مشکلات منطقه کمک می‌کند.
علی اصغر میرشکار با بیان اینکه این بازارچه مرزی به زودی راه اندازی می شود، گفت: میان ایجاد بازارچه و آثار اقتصادی آن از جمله افزایش اشتغال، کاهش فقر، افزایش درآمد و کاهش تمایل مهاجرت ساکنان مناطق مرزی به سایر نقاط رابطه مستقیمی وجود دارد.
وی تصریح کرد: منطقه مرزی روتک با ۷ هزار هکتار نخیلات یک فرصت بسیار بزرگ اقتصادی برای مردمان دو سوی مرز است که باید از این فرصت نهایت بهره برداری شود.
وی خاطر نشان کرد: منطقه مرزی روتک که از اراضی مستعد و آب فراوان برخوردار است می تواند با محصولات کشاورزی خصوصاً خرمای با کیفیت و ارگانیک زمینه صادرات این محصول با ارزش را به کشورهای همسایه فراهم کند.
میرشکار یکی از مشکلات عمده این منطقه زرخیز را، راه طولانی آن از طریق میرجاوه و یا سراوان با بیش از ۳۵۰ کیلومتر برشمرد و اظهار کرد: با اجرای راه دسترسی به مرز که در حال احداث است فاصله خاش تا مرز روتک به ۱۳۰ کیلومتر کاهش خواهد یافت.
با این اظهارات میرشکار معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان باید دید آیا بازارچه مرزی روتک راه اندازی می شود یا به جمع وعده های پوچ و تو خالی اضافه می شود و به سرنوشت وعده ۵۰ ساله انتقال آب شیرین کارواندر به خاش دچار می شود.
شهرستان خاش دارای ۱۲۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان است.
انتهای پیام/
دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۹
کد مطلب: 422235
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *