برای نیروهای مسلح در طرح تحول سلامت هیچ کاری نکرده‌ایم/سیاست‌ها ابلاغی باید قانون و اجرایی شود

25 آذر 1394 ساعت 7:45

وزیر بهداشت گفت: طرح تحول برای همه مردم شیرین بود، اما با وجود اینکه 2000 خانه بهداشت در کشور راه‌اندازی شد و کمبود پزشک در شهرهای زیر 20 هزار نفر از بین رفت، اما ما برای نیروهای مسلح در این طرح هیچ کاری نکردیم.


به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما، سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت در ششمین همایش سراسری بهداشت امداد و درمان نیروهای مسلح به انتقاد از عدم توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت پرداخت و گفت: ایشان قطعاً این سیاست‌ها را به عنوان موعظه بیان نکردند بلکه زمانی که ابلاغ فرمودند باید اجرایی شود.
وی تاکید کرد: این سیاست‌ها باید توسط مجلس و قانون گذاران به صورت قانون در بیاید و برنامه توسعه‌ای آینده کشور نیز مدنظر قرار گیرد.
وزیر بهداشت با اشاره به حضور دست اندرکاران بهداشت و درمان نیروهای مسلح تاکید کرد: این جمع جزو معجزات امام محسوب می‌شود چرا که توانسته ارتش، سپاه و نیروی انتظامی را زیر یک سقف با همدلی و اتحاد در جهت دفاع و صیانت از کشور گردهم بیاورد.
وزیر بهداشت افزود: شماها وظیفه خطیر حفظ سلامت خانواده نیروهای مسلح را دارید و بار سنگینی را از دوش دولت و بهداشت و درمان برداشته‌اید.
هاشمی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که درست است که طرح تحول برای همه مردم شیرین بود اما با وجود اینکه 2000 خانه بهداشت در کشور راه‌اندازی شد و کمبود پزشک در شهرهای زیر 20 هزار نفر از بین رفت و ماندگاری پزشکان متخصص در بیمارستان‌ها افزایش یافت اما ما برای نیروهای مسلح در این طرح هیچ کاری نکردیم.
وزیر بهداشت همچنین به تصویب تعرفه‌های جدید خدمات سلامت در هیات وزیران اشاره کرد و گفت: این تعرفه‌ها اصلاح شد تا تراز بیمارستان ها منفی نشود و در سال آینده طوری تنظیم کنیم که واحدها بدون بدهی روی پای خود بایستند. اگر بدهی‌های شما از دستگاه‌های مختلف نیز وصول شود با اصلاح تعرفه‌ها ترازتان منفی نخواهد شد.
هاشمی همچنین در مورد امکانات بیمارستان‌های نیروهای مسلح گفت: نیروهای مسلح آماده هستند تا در شرایط خاص ارائه خدمت کنند اما اکنون که شرایط خاص نداریم من از آنها می‌خواهم که بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که استفاده نمی‌کنند را در اختیار ما قرار دهند و ما از آن‌ها خرید خدمت کنیم.
وی ادامه داد: به طور مثال در شهری مانند اهواز یک بیمارستان نظامی است که تخت‌های آن اکنون خالی است ما امیدواریم که به عنوان خرید خدمت اجازه دهند از این بیمارستان استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه با تعرفه‌های جدید از نیروهای مسلح خرید خدمت می‌شود گفت: نیروهای مسلح حتی می‌توانند در زمینه ساخت بیمارستان نیز به ما کمک کنند مخصوصا در نقاط محروم و کار استان جنوبی کشور که تاکیدات رهبری نیز توسعه در این استان‌ها است.
وزیر بهداشت یادآور شد: بخش خصوصی در بعضی جاها ورود نمی‌کند و لازم است که دستگاه‌هایی مانند نیروهای مسلح به این حوزه‌ها وارد شوند.
هاشمی با اشاره به وجود دانشگاه‌های علوم پزشکی در نهادهای نظامی گفت: وزارت بهداشت در زمینه نیروی انسانی هر کاری از دستش بر بیاید برای نیروهای مسلح انجام می‌دهد و در این راه دانشگاه‌های علوم پزشکی نیروهای مسلح هر مجوزی که نیاز داشته باشند به آنها می‌دهیم.
وزیر بهداشت با اشاره به جوسازی‌های دو سه ماه گذشته علیه حوزه سلامت در کشور گفت: در طرح‌های ملی نیز می‌توانیم از ظرفیت‌های نیروهای مسلح استفاده کنیم گرچه اکنون کشور شاهد اپیدمی مانند فلج اطفال نیست اما متاسفانه برخی رسانه‌ها و کسانی که واکسن روی دستشان مانده بود با عملیات روانی در مورد آنفولانزا کاری کردند که کشور به وحشت بیفتد.
وی خاطرنشان کرد: با وجود حمایت‌های علنی و حتی مخفیانه رهبری از حوزه سلامت ما شاهد هستیم که اکنون شرایط خوبی در کشور ایجاد شده و دولت بعد از چند دهه قبول کرده که سلامت اولویت نخست باشد گرچه در این میان با اجرای طرح تحول و اتفاقات اخیر عده‌ای ضرر کرده‌اند به طور مثال قیمت دستگاه سی تی اسکن و ام آر آی اکنون نصف شده و واردات نیز به یک سوم کاهش یافته است.
وی نوید اتفاقات خوب در روزهای آینده در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را داد و گفت: در بخش خدمات و دفترچه بیمه به دلیل الکترونیکی نبودن آنها احتمال بروز فساد وجود دارد و تا آخر سال قصد داریم در این زمینه و مخصوصاً بخش مصرف نظارت‌ها را افزایش دهیم تا صرفه جویی نیز صورت گیرد.
هاشمی در ادامه به کمبودهای حوزه سلامت کشور اشاره کرد  و گفت: اکنون ما 100 هزار تخت و 200 هزار پرستار کم داریم و با توجه به اینکه دولت میانگین حدوداً 2 هزار تخت سالانه می‌سازد بنابراین 50 سال طول می‌کشد تا کمبود ما برطرف شود.
وی بر لزوم ورود بخش خصوصی به حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: دولت در زمینه سایر خدمات مانند برق،‌ آب،‌تلفن این کار را کرده و اکنون شاهد هستیم که خود دولت دیگر نه اتوبان می‌سازد و نه نیروگاه بلکه بخش خصوصی بعد از ساخت اتوبان به مدت معلومی از محل عوارض هزینه خود را برداشت می‌کند ما نیز می‌توانیم در خصوص سلامت و خدمات این حوزه این گونه اقدام کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: متاسفانه برخی از سیاستمداران ما به هر دلیلی فکر می‌کنند حوزه سلامت یک حوزه هزینه‌ای است چرا که از بچگی در گوششان خوانده‌اند که پول به دوا و درمان ندهید یا اینکه عده‌ای داخل خودمان سلامت را چاه ویل توصیف کرده‌اند و تاکید کردند که نباید در این حوزه هزینه شود.
وی در مورد تصویب تعرفه‌های سلامت گفت: اخیراً تعرفه‌ها در هیات دولت مورد اصلاح قرار گرفت اما من خجالت می‌کشم که بگویم از یک آزمایش جزیی که نامش را نمی‌توان برد چون باعث خنده می‌شود تا سایر تعرفه‌ها باید در جلسه‌ای با حضور وزرا و رئیس جمهور تصویب شود.
هاشمی تاکید کرد: در گام سوم طرح تحول قصد داشتیم تا تعرفه‌ها را واقعی کنیم اما گفتند که پول را برای پزشکان برده است در حالی که ما اعلام کردیم به پرستاران 1.7 و پزشکان 1.4 به صورت علی الحساب بدهید چرا که دستگاه‌های ما دقیق نیست و بعد از اتمام کار هنگام تسویه حساب کم و کسر را برطرف می‌کنیم.
وی افزود: انتظار داشتیم بعد از این اقدام و هنگام تسویه حساب به پزشکان بدهکار شویم اما روسای دانشگاه‌ها اعلام کردند با اجرای طرح تحول ما 60 درصد نیز اضافه پرداخت کرده‌ایم و باید از آنها اخذ کنیم.
انتهای پیام/ فارس


کد مطلب: 422382

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/422382/نیروهای-مسلح-طرح-تحول-سلامت-هیچ-کاری-نکرده-ایم-سیاست-ها-ابلاغی-باید-قانون-اجرایی-شود

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir