۰
گزارش تفتان ما از ضرورت پرداختن به مسئله مهم وقف؛

وقف؛ کلید گشایش مشکلات نیازمندان و اهرمی تاثيرگذار در جبران نارسایی‌ها جامعه/ شهرستان خاش اداره اوقاف ندارد

وقف؛ کلید گشایش مشکلات نیازمندان و اهرمی تاثيرگذار در جبران نارسایی‌ها جامعه است و بايد افراد خير در اين مسير گام بردارند و در هركجا كه نياز به كمك باشد پيش قدم شوند.
وقف؛ کلید گشایش مشکلات نیازمندان و اهرمی تاثيرگذار در جبران نارسایی‌ها جامعه/ شهرستان خاش اداره اوقاف ندارد
به گزارش تفتان ما، وقف سنتي ماندگار و يادگاري از اهل بيت عصمت و طهارت(ع) است كه بعنوان الگو و سرمشق به جوامع راه پيدا كرده و واقفان هميشه در طول تاريخ جهت خير رساني به افراد جامعه پيش قدم بودند و با وقف اموال مادي و معنوي دين خويش را به جامعه خود ادا مي كردند.
نيكوكاري مبتني بر كمك به ساير افراد جامعه است و از برترين صفات نيكو و پسنديده بشر به شمار مي رود كه دين مبين اسلام به آن تاكيد كرده و در قرآن آمده است«إنَّ اللهَ یأمرُ بالعدلِ و الإحسانِ » و همچنین مصلحان در هر جا و هر زمان منادی آن بوده‌ و خیران نیز در طول تاریخ در انجام آن کوشا بوده‌اند و پيامبر مكرم اسلام(ص) بعد از اميرالمومنين علي(ع) بزرگترين واقف اسلام است كه بعنوان سرمشق و الگويي براي بشريت است.
وقف صدقه جاريه است و اثرات و بركات آن نصيب ساير افراد جامعه مي شود و فرهنگ وقف مانند ساير مسائل فرهنگي، ديني، اقتصادي و اجتماعي جهت وارد شدن به محيط هنجاري جامعه و مبدل شدن به فرهنگي فراگیر نیازمند تشریح، تبلیغ، بسترسازی، تمهید مقدمات و شرایط اجرایی مناسب و متناسب است.
اما امروزه در محافل و بين مردم به محض اينكه صحبت از سنت حسنه و نيكويي "وقف" به ميان مي آيد ذهن همه مردم به طرف اهداي يك واحد منزل، يك بابا مغازه، چند هکتار زمین و باغ و یا ساخت یک مدرسه یا مسجد و اینگونه مثال‌ها مي رود افرادي كه تمکن مالی بالایی ندارند به کل از وقف ناامید می‌شوند.
در صورتیکه که وقف می‌تواند شامل یک عملکرد معنوی، یک فعالیت فرهنگی و حتی مادیات خرد باشد. به عنوان مثال افراد می‌توانند حتی نیم ساعت از وقت خود را در جهت اشاعه فرهنگ اسلامی وقف کنند و یا هزینه یک عدد آجر در جهت ساخت مسجد یا مدرسه‌ای را وقف کنند.
* وقف نمونه بارز ایمان و اعتقاد به دين مبين اسلام است
امام جمعه شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بيان اينكه وقف نمونه بارز ایمان و اعتقاد به دين مبين اسلام است، اظهار كرد: سنته حسنه و ماندگار وقف معنایی مانند نگاه عاشقانه، کریمانه، صادقانه و عارفانه واقف به دنیا و آخرت خود دارد.
 وي با بيان اينكه افراد جامعه باید در هر شرایطی برای احیای سنت وقف ديگران را تشويق و ترغيب گنند، افزود: بايد از ظرفيت رسانه هاي شنيداري و ديداري جهت ترویج فرهنگ وقف و رفع مشکلات نیازمندان استفاده شود و همچنین واقفین جدید نیز برای برطرف کردن نیازهای روز، جامعه اموال‌شان را وقف کنند و براساس مقتضیات زمان در این راستا گام بردارند.
حجت الاسلام میری طبقاتی نبودن را یک ویژگی بارز اجتماعی نظام وقف عنوان کرد و گفت: این بدین معنا است که سنت وقف، هميشه و برای همه‌ اقشار جامعه قابل دسترس است و در انحصار یک طبقه‌ خاص نبوده و نیست.
وی خاطرنشان كرد: سنت وقف، پیوسته افراد زیادی را از طبقات مختلف جامعه جذب می‌کند که یا واقف‌اند و یا از درآمد اوقاف و خدمات آن بهره‌مند می‌شوند بنابراین از طبقات فقیر اجتماع گرفته تا مردم متوسط جامعه(همچون کشاورز و پیشه‌ور و صنعتگر و فروشنده) تا توانگران و مسئولان بلند پایه‌ حکومتی، همه با وقف در ارتباط بوده‌اند و هستند.
* شهرستان خاش نمايندگي وقف ندارد
حجت الاسلام میری با بیان اینکه در شهرستان خاش نمایندگی وقف وجود ندارد، بیان کرد: متاسفانه با تلاش های بسیاری که در این راستا شده است هنوز موفق به دریافت نمایندگی وقف در این شهرستان نشده ایم.
ثبت 5 مورد وقف در سال 94
وی با بیان اینکه طي سال جاري 5  مورد وقف در حوزه شهرستان خاش در سامانه جامع اطلاعاتی موقوفات و اماکن متبرکه کشور به ثبت رسیده است، گفت: ارزش تقریبی ‌این موقوفات 480 میلیون ریال است.
حجت الاسلام ميري اظهار کرد: ‌طلحه ریگی واقف ۲۰۰ متر مربع زمین برای ساخت مسجد محمد رسول الله در میرجاوه، مولوی عبدالستار حسین زهی واقف ۲۵۰ متر مربع زمین برای ساخت مسجد امام ابوحنیفه در نصرت‌آباد، محمد رحیم شهنوازی واقف ۴۰۰ متر مربع زمین برای ساخت مسجد کوثر در خاش و ‌سید‌خان توتازهی واقف ۶۰۰ متر مربع زمین برای ساخت مسجد حضرات حسنین در نصرت‌آباد از ۴ مورد وقف جدید در حوزه شهرستان خاش است.
* مسئله وقف در خاش ضعيف است
وی اذعان كرد: در شهرستان خاش مسئله وقف و مشارکت مردمی در این سنت حسنه واقعاً ضعیف است و تا کنون توانسته ایم فقط 38 موقفه را در این شهر به ثبت برسانیم که این عدد با توجه به موقعیت شهر خاش واقعا اندک می باشد .
حجت الاسلام میری با  بیان اینکه وقف یک سنت حسنه و دیرینه و مورد تاکید در اسلام است، اظهار کرد: مالی که وقف می‌شود در حقیقت سرمایه‌ای است که به همه اقشار جامعه خدمات می‌دهد و چه سعادتی بالاترین از اینکه انسان بتواند حتی پس از مرگ نیز از طریق وقف کردن بخشی از مال خود، به مردم خدمت نموده و نامی نیک را در یاد و اذهان آنان باقی گذارد.
* ترويج فرهنگ وقف وظیفه ذاتي رسانه ها است
خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما شهرستان خاش نيز در خصوص اهميت رسانه و وقف به خبرنگار ما گفت: نقش خبرنگاران در ترویج فرهنگ وقف در جامعه مهم و بسيار تاثيرگذار است.
غلامعلي دارايي افزود: وقف یک سنت حسنه و صدقه جاریه است و مردم با اعتقادات قوی دینی می‎توانند در این احسان ماندگار مشارکت بیشتری داشته باشند.
وي با بیان اینکه محصولات رسانه‏ای که هم‏اکنون تولید می‏شود، دارای تنوع است، تصريح كرد: رسانه‏های دیداری، شنیداری و الکترونیک در محتواسازی در زمینه وقف بسیار تاثیرگذار هستند.
دارايي با بيان اينكه آشنایی با روش‏های وقف و اماکن وقفی جزو وظایف ذاتی رسانه است، اذعان كرد: افرادی که در عرصه خبر و وقف کار ‎و خبری هر چند کوتاه را در ابعاد وسیع به مردم منتقل می‎کنند، اقدامی بزرگ انجام می‎دهند.
وی هدف از ترویج و نهادینه شدن فرهنگ وقف را افزایش معنویت و خیرخواهی در جامعه برشمرد و اظهار كرد: وقف در دین مبین اسلام از جایگاه والایی برخوردار است و در صورت ترویج این سنت حسنه، بسیاری از مشکلات موجود در جامعه رفع خواهد شد.
به گزارش تفتان ما، سنت حسنه وقف در ميان مردم همچنان ادامه دارد اما نیاز به فرهنگ‌سازی بیشتری دارد تا مردم نیت‌های وقفی خود را متناسب با نیازهای روز جامعه وقف کنند زیرا وقف امری است که از طریق آن می‌توان بخش بسيار زيادي از مشکلات جامعه را شناخت و اموال و دارایی‌های افراد نیکوکار را در راستای رفع آن به کار بست.
 انتهای پیام/
پنجشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۹
کد مطلب: 422507
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *