گزارش تفتان ما از فوايد بهترين نان موجود در بازار؛
نان جو؛ معجزه اي براي بيماران ديابتي/ نان جو را به سبد غذايي خود اضافه كنيد
29 آذر 1394 ساعت 10:48
مصرف نان جو براي بيماران ديابتي يا آنهايي که قصد کاهش وزن و مصرف نانهاي رژيمي را دارند، بسيار مناسب است و پزشكان بسيار توصيه مي كنند.
به گزارش تفتان ما، تا چشم کار میکرد خوشههای طلایی رنگش حال دیگری به مزارع شهرستان خاش داده بود زمینهایی که با روییدن محصول "جو" طراوتی تازه گرفته بودند اما اکنون این خوشههای طلایی جای دیگری خوش کردهاند و اندک اندک میهمان سفرههای مردم به خصوص بيماران ديابتي میشود.
آب و هوای شهرستان خاش باعث شده که این شهرستان یکی از مناطق تولید کننده جو و گندم در استان باشد و با توجه به اينكه اين محصولات ميزان آب بري كمتري دارد ضروريست كشاورزان به توليد اين محصولات بپردازند و آنچه كه باعث خودكفايي اين شهرستان در توليد گندم و جو شده تغيير اصلاح كشت توسط كشاورزان خاشي بوده است كه توانسته ميزان توليد اين محصول را نسبت به سال هاي گذشته افزايش دهد.
جو یکی از غلات مفید است که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل میتواند به شمار رود.
این محصول از گیاهی با ساقههای بلند به دست می آید و همچنان از مهمترین وعده های غذایی انسان است و در کشورهای دیگر جزء پرمصرف ترین مواد غذایی است که با شکل های گوناگونی عرضه می شود.
از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که خاصیتهای غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد، به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود.
نان جو از انواع نانهای قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل میداد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» مینامیدند.
در سالهای اخیر تحقیقات علمی نشان داده است که نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژهای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است
سبوس موجود در نان جو دو برابر نان گندم است و در هر ۱۰۰ گرم نان جو حدود چهار گرم فیبر وجود دارد
.
از این جهت نان جو برای افرادی که مبتلا به دیابت میباشند بسیار مفید است زیرا هر فرد دیابتی روزانه به ۲۰ تا ۳۰ گرم فیبر نیاز دارد که بدین ترتیب بخش زیادی از آن را میتوان با نان جو و بقیه را با خوردن حبوبات و سبزیها جبران کرد.
کارشناس تغذیه اداره غذا و دارو شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بیان اینکه نان های جو چند دسته اند و هر کدام با درصدهای مختلف آرد جو تهیه می شوند، اظهار کرد: این نان ها می توانند با ۲۰ تا ۱۰۰ درصد آرد جو تهیه شوند.
* نان جو یکی از بهترین انواع نان است
سهراب بداخشان افزود: نان جو یکی از بهترین انواع نان است که در سالیان دور به عنوان غذای گلادیاتورهای رومی استفاده میشده، اما امروز از برنامه غذایی مردم کنار رفته است
.
وی با بیان اینکه اکثر نان های موجود در بازار حاوی ۲۰ درصد آرد جو و ۸۰ درصد مابقی آن از آرد گندم تهیه شده است، گفت: این نان ها اغلب با عصاره مالت قهوه ای روشن و با رنگ روگن، سیاه یا قهوه ای بسیار تیره شده که این رنگ نشان دهنده میزان سبوس یا میزان استفاده از آرد جو در محصول نیست.
* حداقل در هفته ای دو سه روز به جای نان گندم نان جو مصرف کنند
این کارشناس تغذیه نان جو را نیز از جمله دیگر نانهای مفید برشمرد و اذعان کرد: باید در این زمینه فرهنگسازی کرد که مردم حداقل هفتهای دو سه روز به جای نان گندم نان جو مصرف کنند.
* آغاز برداشت جو از سطح ۳ هزار هکتار در شهرستان خاش
مدیر جهادکشاورزی خاش نیز در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما گفت: برداشت جو از سطح ۳ هزار هکتار در شهرستان خاش آغاز شده است.
امان الله طوقی بیان کرد: شهرستان خاش به دلیل آب و هوا و اقلیم مناسب استعداد کاشت و تولید انواع محصولات زراعی از جمله گندم، جو، ذرت، برنج، دانه های روغنی، سبزی و صیفی، سیب زمینی، پیاز، پنبه، زیره و حتی زعفران را دارد که با ۳۰ هزار هکتار زراعت از تولید کنندگان مهم انواع محصولات زراعی در استان است.
وی با بیان اینکه ۳ هزار هکتار از سطح زیر کشت محصولات زراعی شهرستان خاش محصول جو است، افزود: پیش بینی می شود از این سطح بیش از ۵۴۰۰ تن جو برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.
* کاشت جو در خاش در سه مرحله بهاره و پاییزه و جو قصیل یا زمستانه انجام می شود
طوقی بیان کرد: کاشت جو در شهرستان خاش در سه مرحله بهاره و پاییزه و جو قصیل یا زمستانه انجام می شود که جو پاییزه که برداشت آن هم اکنون در حال انجام است در نیمه دوم شهریور کشت می شود و جوی بهاره بلافاصله پس از برداشت گندم و جو قصیل یا زمستانه کاشت می شود
.
* ارسال محصول جو خاش به کارخانه آرد
وی گفت: مقدار بیشتر این محصول برای تهیه آرد جو به کارخانه آرد ارسال می شود.
وی تاکید کرد: به دلیل استفاده از بذر اصلاح شده کویر که با شرایط منطقه سازگاری است و در برابر آفات و بیماری ها مقاوم است عملکرد جو در واحد سطح، امسال نسبت به سنوات گذشته حدود ۱۵ درصد افزایش داشته است و از ۱۵۰۰ کیلو به ۱۸۰۰ کیلو در هر هکتار افزایش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش اظهار کرد: در مراحل کاشت، داشت و برداشت جو به طور میانگین برای تعداد ۲۷۰۰ نفر در شهرستان خاش شغل ایجاد شده است.
انتهای پیام/
کد مطلب: 422510
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/422510/نان-جو-معجزه-براي-بيماران-ديابتي-سبد-غذايي-خود-اضافه-كنيد