سیگار به هیچ وجه نباید در کشور مجوز تولید و عرضه بگیرد/منع تبلیغ مواد غذایی آسیب رسان

29 آذر 1394 ساعت 7:44

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر ضرورت منع تبلیغ مواد غذایی آسیب رسان به سلامت طبق قانون برنامه پنجم توسعه تاکید کرد و افزود: در قانون برنامه پنجم توسعه بند قانونی درخصوص منع تبلیغ مواد غذایی آسیب رسان به سلامت وجود داشت که اجرایی نشد.


به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما، سلیمان عباسی خواستار خروج مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت از چرخه تولید و مصرف شد و گفت: متولیان باید با برنامه‌ریزی منسجم از تولید و عرضه مواد غذایی آسیب‌رسانی که سلامت شهروندان را با خطر مواجه می‌کند جلوگیری کنند.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی، بر ضرورت منع تبلیغ مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت طبق قانون برنامه پنجم توسعه تأکید کرد و افزود: در قانون برنامه پنجم توسعه بند قانونی در خصوص منع تبلیغ مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت وجود داشت که نه‌تنها به آن اعتنایی نشد بلکه همچنان شاهد تولید و عرضه انواع مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت همانند نوشابه‌های گازدار، چیپس، پفک و ... در کشور هستیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس نهم، افزایش مالیات مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت را در کاهش مصرف بی‌تأثیر خواند و تصریح کرد: بهتر است به‌جای افزایش مالیات، این مواد غذایی مضر و بی‌کیفیت به‌طور کامل از چرخه تولید و مصرف حذف شوند.
وی بابیان اینکه تأمین غذای سالم و ایمن باید جزو اولویت‌ها و دغدغه دولت باشد، تصریح کرد: تأمین مواد غذایی سالم باعث کاهش و صرفه‌جویی هزینه‌های درمان و بیمه می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه مصرف‌کنندگان نباید بیش‌از حد مجاز از شکر و نمک استفاده کنند،‌ افزود: زیاده‌روی در استفاده از هر محصول غذایی افراد را با آسیب‌های زیادی مواجه می‌کند؛‌ البته مواد غذایی مضری مانند چیپس، نوشابه،‌ سیگار،‌ سوسیس، کالباس و ... به‌طور کامل آسیب‌رسان بوده ولی مواردی مانند نمک و شکر همیشه آسیب‌رسان نیستند و لزومی ندارد که جزو مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت قرار گیرند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: آیا منطقی است خانواده‌ای که میزان شکر و نمک مصرفی خود را کنترل می‌کند همانند افراد سیگاری که با مصرف سیگار به‌سلامتی خود و دیگران آسیب می‌زنند مالیات بپردازند؟ درحالی‌که سیگار ماده شیمیایی زیان‌آوری است که به‌هیچ‌وجه نباید در کشور مجوز تولید و عرضه بگیرد.
وی محدودیت در تولید و مصرف مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت را در کشور ضروری خواند و تصریح کرد: از آنجایی‌که خروج مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت از چرخه تولید و مصرف به‌صورت دائمی امکان‌پذیر نیست لذا با ایجاد محدودیت در تولید و عرضه می‌توان آن‌ها را به‌تدریج از چرخه تولید و مصرف خارج کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت بر ضرورت جلوگیری از صدور مجوز به احداث کارخانه‌های مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت و دخانیات تأکید کرد و افزود: به خاطر عوارض ناشی از مصرف مواد غذایی آسیب‌رسان به‌سلامت،‌ بهتر است به افراد یا سازمان‌هایی که درصدد احداث کارخانه‌های مواد غذایی مذکور هستند مجوز احداث داده نشود.
 
انتهای پیام/ فارس


کد مطلب: 422602

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/422602/سیگار-هیچ-وجه-نباید-کشور-مجوز-تولید-عرضه-بگیرد-منع-تبلیغ-مواد-غذایی-آسیب-رسان

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir