به گزارش سرویس سيستان و بلوچستان
تفتان ما، به نقل از روابط عمومی دانشگاه زابل، موسی بهلولی در جمع دانشجویان عضو انجمنهای علمی اظهار داشت: دانشگاه زابل تحقیقات جامعه محور را از مهمترین رسالتهای خود میداند و برای انجمنهای علمی دانشجویی نقش ویژهای قائل است.
سرپرست دانشگاه زابل در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان عضو انجمنهای علمی بیان کرد: بر اساس سیاست دانشگاه کسی در زمینه پژوهش کار میکند نباید دغدغه مالی، امکانات و تجهیزات داشته باشند.
وی گفت: تحولات در دنیا به مرور زمان انجام شده و در هر دوره زمانی موضوعی خاص نقش محوری داشته، در عصر کنونی محور زندگی مبتنی بر علم و تکنولوژی است افراد متکی به علم نیز نقش محوری در جامعه دارند.
سرپرست دانشگاه زابل افزود: دانشگاه موظف به گسترش و ترویج مرزهای علم است و باید مشکلات منطقهای، ملی و جهانی را حل کند تحولات اخیر در نظام دانشگاهی و خصوصاً در دانشگاه زابل نویدبخش آیندهای بهتر برای دانشگاه و تعمیق تأثیرگذاری آن بر جامعه است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه نسل سوم دانشگاه پژوهشمحور و تولیدکننده علوم کاربردی هستند، افزود: اکثر سیاستهای مطروحه در این دانشگاهها در درجه اول مرتبط با موضوع کارآفرینی است، به همین منظور دانشگاه زابل به عنوان بستر علمی و با دیدگاه جهانی، سیاستگذاری و برنامهریزی ویژهای دارد.
بهلولی تصریح کرد: بر مبنای پژوهشهای بین المللی صورت گرفته توسط محققین دانشگاه زابل و بر اساس اعلام موسسه ISC، این دانشگاه حایز رتبه دوم کشوری در توسعه دیپلماسی علمی شده است قابل توجه اینکه در تحقق این مهم حدود 50 درصد فعالیت بین المللی دانشگاه در سال 2014 و حدود 40 درصد در سال 2015 توسط هیات رئیسه فعلی دانشگاه صورت پذیرفته است که این نشان از نگاه ویژه مدیریت دانشگاه به امر تحقیق و پژوهش دارد.
سرپرست دانشگاه زابل با اشاره به سیر تحول دانشگاهها بیان داشت: دانشگاههای نسل اول بیشتر آموزش محور بوده و بیشتر روی بحث آموزش و تربیت نیروی متخصص تأکید داشتند.
وی با بیان اینکه در برههای از زمان دانشگاه های نسل اول کارایی مناسبی داشتند، افزود: با روند پیشرفت فزاینده علم، دانشگاهها آرام آرام به سمت پژوهشمداری حرکت کرده و بدینترتیب نسل دوم دانشگاهها معرفی شدند.
وی با بیان اینکه اکثریت دانشگاههای ایران از نوع نسل دوم هستند، گفت: دانشگاههای نسل اول و دوم باید به سمت دانشگاههای نسل سومی حرکت کنند تا بتوانند ضمن توسعه مباحث بنیادین علمی، پژوهشها را به ثروت تبدیل کنند.
بهلولی با بیان اینکه در تحولات جوامع پیشرفته، دانشگاههای کار آفرین یکی از مهمترین بسترهای توسعه محسوب میشود، تصریح کرد: باید بینش کار آفرینی در سطوح پایین و دانشآموزی بسترسازی شود.
سرپرست دانشگاه زابل با بیان اینکه آموزش و پرورش نقش کلیدی در ایجاد این زیر ساخت دارد، تصریح کرد: دانشآموزان باید در مدارس مهارتهای متناسب با بازار کار را فرا گیرند.
انتهای پیام/ فارس