ملٌت افغانستان را می‌توان در دایره فرهنگ ایرانی جای داد/استفاده از ظرفیت اتباع خارجی برای توسعه روابط با کشورهای همسایه

12 دی 1394 ساعت 10:55

استاندار سیستان و بلوچستان استفاده از ظرفیت اتباع خارجی برای توسعه روابط با کشورهای همسایه را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: اولویت اول در سیاست خارجی ما کار با کشور‌های همسایه است.


به گزارش سرویس سيستان و بلوچستان تفتان ما، علی اوسط‌هاشمی پیش از ظهر امروز در بازدید از اداره‌کل امور اتباع و مهاجرین خارجی سیستان و بلوچستان بر برخورد مناسب با اتباع بیگانه و مهاجرین خارجی تاکید کرد و اظهار کرد: رعایت احترام و حقوق همسایه لازم است.
استاندار سیستان و بلوچستان تشکیل سمن‌ها در کشورهای همسایه را ضروری دانست و افزود: کشور افغانستان یکی از پنج کشوری است که با ایران بالاترین مراودات تجاری را دارد.
این مسئول ادامه داد: با توجه به غیرقابل پیش‌بینی بودن رخدادها و بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله، پناهندگی ممکن است برای هر کشوری به وجود آید، پس لازم است ضمن حفظ حقوق و احترام اتباع مختلف در کشورمان، زمینه مناسب را برای اقامت آنها در کشور فراهم کنیم.
وی استفاده از ظرفیت اتباع خارجی برای توسعه روابط با کشورهای همسایه را بسیار مهم عنوان کرد و ادامه داد: اولویت اول در سیاست خارجی ما کار با کشور‌های همسایه است.
وی تصریح کرد:‌ هم‌اینک جمهوری اسلامی ایران با پنج کشور بالاترین تجارت و روابط اقتصادی را دارد که یکی از این پنج کشور افغانستان است که در همسایگی استان سیستان و بلوچستان ‌قرار دارد.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه آبادانی استان در رعایت حسن همجواری با کشورهای همسایه است‌، دوام آن را در گرو نفوذ در مردم افغانستان دانست و اضافه کرد: هدف باید نفوذ در لایه‎های مردمی افغانستان باشد چرا که ملٌت ایران با ملٌت افغانستان مشترکاتی دارد که با هیچ کشور دیگری ندارد و این ملٌت را می‌توان در دایره فرهنگ ایرانی جای داد.
این مسئول اضافه کرد: ‌استفاده از ظرفیت ملی‌، فرهنگی‌، دینی و حسن همجواری برای توسعه روابط با این کشور یکی دیگر از اهداف ماست.
هاشمی با تأکید بر سرمایه‎گذاری بر روی اتباع خارجی گفت: امروز روز سرمایه‌گذاری بر روی اتباعی است که به ایران می‌آیند چرا که آنها می‌توانند در آن سوی مرزها بلند‌گوی ‌ایران بوده و ‌باید‌ از آنان به عنوان یک  سازمان مردم‌نهاد برای‌ تغییر نگاه‌ها به کشور و استان استفاده کنیم.
وی کار فرهنگی در این زمینه را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: با کار فرهنگی بر روی اتباعی که وارد ایران می‌شوند می‌توان نگاه‌های ناحقٌی را که علیه ایران شکل گرفته ‌را تغییر داد و این مهم به دست نمی‌آید مگر با جریان‌سازی و کار فرهنگی بر روی اتباع خارجی‌ که می‌توانند بلند‌گوی واقعیت در کشورهای خود باشند.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به الگوی رفتاری پیامبر مکرٌم اسلام گفت: هرگونه رفتار تبعیض آمیز و بی‌حرمتی به اتباع بیگانه باعث خدشه به چهره نظام می‌شود و رفتار برابر با همه انسان‌ها فراتر از اسلام و دامنه آن به وسعت بشریت است.
این مسئول با بیان اینکه هدف توسعه باید انسان باشد، گفت: سهم انسان در توسعه باید معلوم و اثر آن بر رفتار انسانی موثر واقع شود در غیر این صورت آن توسعه فاقد ارزش است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه دیگر کسی از کشور خود آواره نشود خواستار آینده‌نگری در سرمایه‌گذاری و احداث اردوگاه‌ها شد و افزود: رفتار سلیقه‌ای و احداث اردوگاه‌ها بدون آینده‌نگری بدترین سبک و نوع مدیریت است و در احداث این اماکن باید استفاده‌های جایگزین نیز مد نظر قرار گیرد تا بتوان در آینده به شیوه‌ای دیگر از این اماکن استفاده کرد.
هاشمی رفتار محبٌت‌آمیز و توأم با تکریم نسبت به افراد ساکن در اردوگاه را خواستار شد و افزود کسانی که در این اردوگاه‌ها زندگی می‎کنند آواره نا‌امنی و فقرند و ما باید پناهگاه قشنگی برای این افراد بوده و نباید همه آنان را به چشم متهم نگاه کنیم بلکه باید از افکار آنان به عنوان یک سرمایه برای تغییر نگاه‌ها به کشور استفاده کرد.
همچنین استاندار سیستان و بلوچستان از دست‌اندرکاران مربوطه خواست برای ایجاد انجمن خیرین حامی مهاجرین در استان تلاش کنند.
‌انتهای پیام/ فارس


کد مطلب: 423431

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/423431/مل-ت-افغانستان-می-توان-دایره-فرهنگ-ایرانی-جای-استفاده-ظرفیت-اتباع-خارجی-توسعه-روابط-کشورهای-همسایه

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir