شناسایی ۷۰۰ هزار مبتلا به فشار خون و دیابت در کشور/ راه‌اندازی مراکز جامع سلامت در کشور

14 دی 1394 ساعت 13:03

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی 700 هزار نفر در کشور که مبتلا به دیابت و فشار خون بوده‌اند، خبر داد و گفت: طب سنتی طب پیشگیری به شمار رفته و اصل آن بر پایه نسخه‌نویسی و مطب زدن نیست.


به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما، ایرج حریرچی در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد موضوع پزشک خانواده اظهار داشت: در دولت قبل رئیس جمهور وقت برنامه‌ای 5 ساله در این زمینه را به یک سال کاهش داد و سرنوشت این موضوع به صورتی شد که در هر استان قرار بود پزشک خانواده هفته‌ای یکبار مستقر شود ولی فقط در دو استان آن هم برای خدمات سرپایی نهادینه شد.
وی با اشاره به اینکه تجربه کشورها در جهان نشان می‌دهد استقرار پزشک خانواده 10 تا 40 سال به طول می‌انجامد افزود: وزیر بهداشت نیز اعلام کرده است که این مسئله برای اجرا شدن در ایران 10 تا 15 سال زمان نیاز دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: البته برای استقرار پزشک خانواده هدف‌گیری نهایی انجام شده و ارائه مراقبت‌های بهداشتی، درمانی اعم از ارتقای سلامت، خدمات سرپایی، عمومی، تخصصی، فوق تخصصی، بازتوانی پیش‌بینی شده و فقط باید نظام ارجاع و سطح‌بندی انجام شود.
حریرچی افزود: ایران در سازمان بهداشت جهانی دارای برندی به نام بهورز بود که از سال جدید برندی تازه با سطح تعزیرات بالاتر فعالیت خود را آغاز کرد. این برند «مراقبت سلامت» نام دارد که در واقع مراقبت سلامت چندپیشه بوده و فعالیت‌های متعددی بر عهده دارد.
وی اعلام کرد: امسال 2 هزار نفر را به صورت فعال برای برند مراقبت سلامت در نظر گرفتیم که در واقع کلمه فعال بدین مفهوم بوده که اگر بیمار به مرکز بهداشتی مراجعه نکرد خود مراقب سلامت این عمل را انجام دهد و نزد بیمار رود.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت:‌ رده اول تماس با مراقب سلامت پیش‌بینی شده و در پایگاه‌های سلامت که این مراقبین سلامت فعالیت دارند 10 تا 12 هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهند. همچنین چندین پایگاه سلامت تحت پوشش مرکز جامع سلامت بوده که در واقع مراکز جامع سلامت 30 تا 50 هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهند و دارای پزشک خانواده، 2 کارشناس، روانشناس و مشاور تغذیه هستند.
حریرچی در ادامه گفت: خدمات سرپایی به دو صورت مراقبت از بیمار در مواردی همچون سرماخوردگی بوده و در مواردی دیگر اقداماتی را شامل می‌شود که برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر همچون دیابت و مراقبت از مادران باردار است.
وی از شناسایی 700 هزار نفر مبتلا به دیابت و فشار خون طی 9 ماهه گذشته در کشور خبر داد و گفت: این افراد پیش از این از بیماری خود اطلاع نداشته و با این مسئله می‌توانند از پیشرفت بیماری و عوارض مختلف آن در بدن خود جلوگیری کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در راه‌اندازی مراکز جامع سلامت الگوی نهایی معلوم و مشخص است، گفت: استقرار این مراکز به صورت تدریجی بوده و هر مرکز جدید از بخش خصوصی خریداری می‌شود.
حریرچی با اشاره به اینکه کمبود شدید پزشک در کشور داریم، گفت: برای طرح مراقبین سلامت پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است.
وی بیان کرد: توسعه نیروی انسانی در حال حاضر فقط به صورت خرید خدمت است و نه دولت مجوز استخدام می‌دهد و نه روش استخدام پاسخ خوبی برای این منابع است.
سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با فعالیت پزشکان طب سنتی اظهار کرد: بند مستقلی از سیاست‌های کلی سلامت به گسترش طب سنتی اختصاص دارد و به دلیل اینکه طب سنتی در کشور ما سابقه درخشان داشته و گنجینه‌های فراوانی در این زمینه داریم توسعه آن از سیاست‌های ما به شمار می‌رود.
حریرچی افزود: طب سنتی خصوصیات خودش را دارد ولی اینکه شاخه‌ای از طب مدرن شود امکانپذیر نیست چرا که اصل طب سنتی طب پیشگیری بوده و نسخه‌نویسی و مطب زدن لازم نیست.
وی گفت: ایران کشوری است که بار مراجعه به مطب‌های آن نسبت به کشورهای مشابه بیشتر بوده بنابراین طب سنتی باید به سمتی پیش رود که میزان مراجعات را با اقدامات پیشگیرانه کاهش دهد.
انتهای پیام/ فارس


کد مطلب: 423587

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/423587/شناسایی-۷۰۰-هزار-مبتلا-فشار-خون-دیابت-کشور-راه-اندازی-مراکز-جامع-سلامت

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir