به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، احمد آریایینژاد عدم رعایت قوانین را عامل عمده بروز معضل کمبود تخت بیمارستانی در سطح کشور خواند و گفت: اگر سیستم سطحبندی خدمات، نظام ارجاع و پزشک خانواده بهدرستی در حوزه سلامت اجرا میشد در حال حاضر نه تنها با کمبود تخت بیمارستانی روبهرو نمیشدیم بلکه از عزیمت بیماران مناطق کم برخوردار به کلانشهرها نیز جلوگیری میشد.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی از توزیع نامناسب و ناعادلانه تختهای بیمارستانی در سطح کشور انتقاد کرد و افزود: متاسفانه عدم برنامهریزی مناسب و سوء مدیریتها باعث شده که تقسیم عادلانهای از میزان تختهای بیمارستانی در سطح کشور نداشته باشیم.
وی بر ضرورت برنامهریزی برای رفع معضل کمبود تخت بیمارستانی تاکید کرد و گفت: لازم است با کار کارشناسی، برنامهریزی اصولی، بررسی علمی، نیازسنجی و رعایت تناسب لازم بین جمعیت و تعداد بیماران مشکل کمبود تخت بیمارستانی مرتفع شود.
آریایینژاد بابیان اینکه برای رفع معضل کمبود تخت بیمارستانی میتوان از ظرفیت خیرین سلامت و بخش خصوصی بهره برد، تصریح کرد: در صورتی میتوان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد که محدود به انحصارگرایی و اختصاصی سازی نشود بلکه منجر به تداوم، تقویت و شکوفایی حوزه سلامت شود؛ البته تشدید نظارتها هم در این خصوص لازم و ضروری است.
وی با اشاره به تصویب قانون اختصاص 10 درصد از تختهای بیمارستانی به بیماران روانی در سال 78 یادآور شد: متاسفانه پس از گذشت 16 سال تنها درصد کمی از بیمارستانها اقدام به ایجاد بخش روانی کردهاند که این موضوع نشانه عدم موفقیت وزارت بهداشت در اجرای این قانون است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، سودده نبودن تختهای روانی و سوختگی را عامل بی میلی مسئولان بیمارستانهای عمومی برای اختصاص بخشی از ظرفیت بیمارستانها به این بیماران دانست و افزود: به دلیل هزینههای بالای درمان بیماران مذکور، بیمارستانها رغبتی به راهاندازی تختهای سوختگی و روانی نداشته و تختهای درآمدزا را در اولویت قرار میدهند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از کمبود تختهای روانی و سوختگی در کشور، گفت: متاسفانه نحوه توزیع نامناسب و غیرعلمی تختهای بیمارستانی در کشور باعث شده در برخی مناطق پرجمعیت با کمبود شدید و در برخی مناطق کم جمعیت با تعدد تخت بیمارستانی مواجه شویم.
انتهای پیام/ فارس