به گزارش سرویس سيستان و بلوچستان
تفتان ما، عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان در راس هیئتی وارد چابهار شد و هماکنون با هدف بررسی آخرین وضعیت زیرساختهای بندر شهید بهشتی چابهار، در حال بازدید از این بندر است.
در واقع کشور افغانستان یکی از پنج کشوری است که بیشترین مبادلات تجاری را با ایران دارد و بندر چابهار به عنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران به دلیل موقعیت استراتژیک و ژئوپلتیک و دستیابی به آبهای آزاد بینالمللی جایگاه ویژهای در مبادلات ایران با سایر کشورهای منطقه دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز در حاشیه این بازدید در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به ظرفیتهای بینالمللی این بندر اظهار داشت: فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به اتمام رسید و از طریق دولت و بخش خصوصی اقدامات لازم برای تجهیز آن در حال انجام است.
سیاوش رضوانی افزود: کشور افغانستان یکی از کشورهای مهم در بحث تجارت و مبادلات مرزی با ایران است و از آنجایی که این کشور مرز آبی ندارد میتواند کالاهای خود را از طریق بندر چابهار صادر کنند.
تجار افغانستان با استفاده از بندر چابهار از تخفیفات ویژه بهرهمند شوند
مدیرکل حملنقل و پایانههای سیستان و بلوچستان نیز در این زمینه اظهار کرد: چابهار در اقیانوس و در کنار آبهای آزاد قرار گرفته است و اگر کالاهایی که از کشور چین و هند به افغانستان صادر میشود از طریق بندر چابهار صورت گیرد، قطعا زمان رسیدن کالا به مقصد و هزینههای آن کاهش یافته و این خود یک فرصت مناسب برای کشور افغانستان است.
علی خانقایی افزود: در حال حاضر زیرساختهای مورد نیاز در بندر شهید بهشتی چابهار در حال تامین است و حتی امکان تخلیه و بارگیری کشتیهایی با ظرفیت 70 هزار تا 80 هزار تن در بندر چابهار فراهم شده است.
این مسئول تاکید کرد: چنانچه تجار افغانی بندر چابهار را به عنوان بندر مقصد برای کالاهای خود انتخاب کنند، در هزینههای حمل و نقل و ترانزیت قطعا کاهش خواهند داشت.
خانقائی گفت: در حوزه حمل و نقل کشور ما امکانات و تخفیفاتی را برای تجار افغانستانی فراهم کرده است به طوریکه 33 درصد در هزینههای سوخت ناوگان باربری و ترانزیتی آنها که به مقصد چابهار باشد تخفیف داده میشود.
وی ادامه داد: در حال تامین زیرساختهای لازم در پایانه مرزی میلک نیز هستیم که یکی از آنها احداث پل دوم است که پس از امضای تفاهمنامه و آغاز به کار شاهد تسهیل در تردد ناوگان ترانزیتی خواهیم بود.
مدیرکل حملنقل و پایانههای سیستان و بلوچستان از آماده شدن پیشنویس موافقتنامه همکاریهای حملونقل بینالمللی و ترانزیتی بین سه کشور جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری چین موسوم به موافقت نامه کریدور چابهار خبر داد و گفت: مباحث کارشناسی انجام و برای تایید نهایی از طریق مقامات مسئول سه کشور در آینده انجام خواهد شد.
انتهای پیام/ فارس