باید فعالیت‌های فرهنگی را به دل جمعیت ببریم/ ۷۵۰ خاطره پیرامون قیام مسجد گوهرشاد در دست تدوین است

22 دی 1394 ساعت 8:53

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: باید فعالیت‌های فرهنگی را به دل جمعیت ببریم.


به گزارش سرویس اجتماعي  تفتان ما، به نقل از مشهد پیام، وحید جلیلی با بیان این مطلب در برنامه زنده تلویزیونی «گفتگو» که با موضوع برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد از سیمای خراسان رضوی پخش شد، اظهار کرد: ظرفیت‌های هنری و هنرمندان بسیاری در مشهد وجود دارد که هر کدام باید سهم خودشان را در زیباسازی بهار ۹۵ در مشهد ادا کنند. برای این منظور نباید صرفا به برخی رشته‌های خاص هنری توجه شود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از تمامی ظرفیت‌های هنری موجود در شهر سبب ارتقای زیباشناسی عمومی شهروندان می‌شود، بیان کرد: به همین دلیل از همه هنرمندان مشهدی و خلاق که دغدغه شهر وهویت آن را دارند، دعوت می‌شود چنانچه آورده‌ای برای این عرصه دارند، ارائه نمایند.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد خاطر نشان کرد: رویکرد امسال در استقبال از بهار ۹۵ استفاده از تمامی ظرفیت‌های هنری اعم از سفال‌گری، سنگ‌تراشی، هنرهای انیمشین، کوزه‌گری و … است.

ویژه‌نامه‌های دهه فجر مردمی است
 
جلیلی گریزی به ویژه‌نامه‌های دهه فجر این معاونت زد و گفت: برگزاری مردمی این جشن‌ها بیش از هر چیز مورد توجه و تاکید قرار دارد. به همین دلیل شورای اجتماعی محلات با استفاده از پتانسیل موجود در محلات فعالیت می‌کند.
وی ادامه داد: همچنین با همکاری شهرداری و آموزش و پرورش امسال شاهد اتفاقات خوبی در مدارس به مناسبت دهه مبارک فجر خواهیم بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع برگزاری همایش «سروهای فیروزه‌ای» اشاره کرد و توضیح داد: اگر در هر جای دنیا طی یک شب صدها و هزاران تن کشته و شهید شوند، ۸۰ سال بعد موزه‌، تندیس، مراسم بزرگداشت و … از آن رویداد و واقعه شکل می‌گیرد.
جلیلی با بیان اینکه از واقعه خونین قیام گوهرشاد ۸۰ سال می‌گذرد، افزود: با این حال حتی یک کارت پستال هم از این واقعه دیده نمی‌شود، چه رسد به سریال یا فیلم و تندیس.
وی مظلومیت شهدای گوهرشاد را مظلومیتی تاریخی و عمیق خواند و اضافه کرد: آن مقطع نقطه عطفی بود که سبب شد شهروندان مشهدی خیلی زودتر از اعلام رسمی فرمان کشف حجاب در هفدهم دی‌ماه سال ۱۳۱۴ اعتراضات خود را مطرح کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد اضافه کرد: در واقع قیام گوهرشاد در مشهد، تیرماه همان سال رخ داد و رضاخان برای گرفتن زهرچشم، هزاران نفر را در مسجد گوهرشاد به خاک و خون کشید.

۷۵۰ خاطره پیرامون گوهرشاد در دست تدوین است
 
جلیلی پیرامون اقدامات صورت گرفته برای زنده کردن قیام مسجد گوهرشاد، اظهار کرد: تاکنون ۷۵۰ مصاحبه تفصیلی و تصویری با کسانی‌که از آن دوران خاطره دارند یا خاطراتی را شنیده‌اند، تهیه شده و به زودی منتشر خواهد شد.
وی از رونمایی تصاویر فاخر نقاشان پیرامون همین موضوع خبر داد و گفت: این تصاویر در دهه فجر رونمایی خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد یادآور شد: گرچه از فریمان تا طرقبه را برای جمع‌آوری خاطرات قیام گوهرشاد جستجو کردیم اما هنوز افراد دیگری هستند که پای صحبت‌های آنان ننشسته‌ایم و دعوت می‌شود از همه کسانی‌که خاطراتی از قیام دارند، در تکمیل این آرشیو یاریمان کنند.
جلیلی در توضیح بیشتر گفت: افراد می‌توانند کلمه «حجاب» را به شماره ۳۰۰۰۱۸۰۱ پیامک کنند تا کارشناسان فرهنگی با آنان تماس گرفته و خاطراتشان را ثبت کنند.
وی در خصوص نحوه فعالیت فرهنگسراهای شهر بیان کرد: برخی از فعالیت‌های فرهنگسراها عمومی است و به ساکنان منطقه ارائه می‌شود اما برخی خدمات تخصصی است که در اختیار علاقه‌مندان به آن خدمت قرار می‌گیرد.

فعالیت‌های فرهنگی را باید به دل جمعیت برد
 
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با رد این مطلب که وظیفه‌مان صرفا نشستن در فرهنگسراها و محدود کردن خدمات به افرادی است که به آنجا سرمی‌زنند، گفت: فرهنگسراها تنها بخش کمی از مردم را تحت پوشش فعالیت‌های خود قرار می‌دهند.
جلیلی عنوان کرد: این در حالی است که در یک روز ۲۰ هزار نفر در پارک ملت، ۵۰هزار نفر در پایانه و بیش از ۱۰۰هزار نفر در قطارشهری تردد می‌کنند و می‌توان زمینه ارائه خدمات فرهنگی برای آنان را فراهم کرد.
وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای صورت گرفته است که فرهنگسراها در کنار ماموریت‌هایی عمومی و تخصصی خود، فعالیت‌های فرهنگی را به دل جمعیت می‌برند.
انتهای پیام/


کد مطلب: 424102

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/424102/باید-فعالیت-های-فرهنگی-دل-جمعیت-ببریم-۷۵۰-خاطره-پیرامون-قیام-مسجد-گوهرشاد-دست-تدوین

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir