۲۵ درصد افزایش ظرفیت در تولید کنسانتره تا پایان امسال/ به دلیل افت قیمت شمش در سال جاری شرکت گل گهر به شدت متضرر شد
23 دی 1394 ساعت 12:56
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر گفت : امسال شرکت گل گهر در زمینه تولید ۱۴۵ هزار تن کنسانتره، ۱۵ درصد افزایش ظرفیت داشته و تا اواخر امسال نیز به ۲۵درصد خواهد رسید.
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کرمان ۱۴۰۰؛ ناصر تقیزاده عصر امروز یکشنبه در نشست خبری با بیان حفظ اشتغال ، افزایش و حفظ تولید ، نگاه به داخل و کاهش هزینه ها و صرفه جویی با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری اظهار داشت: در راستای اقتصاد مقاومتی و همچنین تاکید مقام معظم رهبری بر افزایش خطوط تولید و کاهش هزینهها، وظایف همه بنگاه های اقتصادی ست که ما آن را سرلوحه کار خود قرار داده ایم.
وی گفت: پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر برنامهای ایجاد کردهایم تا قیمت تمام شده کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به دو راه اساسی در این زمینه اشاره کرد و افزود: نخست صرفهجویی و کاهش مبالغ قراردادها و سپس افزایش تولید، در این راستا تولید هشت میلیون و ۹۰۰ هزار تن فولاد ،۱۰ و نیم میلیون تن کنسانتره، پنج میلیون تن گندله و ۵۲۰۰ میلیون تن گندله محقق شده است بطوریکه هم افزایش تولید داشتهایم و هم بهبود کیفیت.
ما اعتقادی به خام فروشی نداریم
تقی زاده با بیان اینکه در ۹ ماهه سال ۹۴ به میزان ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید کنسانتره داشتیم که اکنون این میزان ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده است ، ابراز داشت: امید آن داریم که تا پایان سال به برنامه پیش بینی شده برسیم و این در حالی ست که ما اعتقاد به خام فروشی نداریم و تا امروز نیز دانه بندی را به میزان ۷۳ درصد کاهش داده ایم.
وی بیان کرد: شرکت گل گهرامسال در زمینه تولید ۱۴۵ هزار تن کنسانتره ۱۵ درصد افزایش ظرفیت داشته و تا اواخر امسال نیز به ۲۵درصد خواهد رسید.
تقی زاده عنوان کرد: قیمت ما تابع قیمت شمش خوزستان است و به دلیل افت قیمت شمش ما به شدت متضرر شده ایم.
وی با اشاره به اینکه ما پیش بینی می کنیم که تولید کنسانتره به هزار تن تا پایان امسال برسد ، افزود: شرکت گل گهر در سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن فروش داخلی داشته و این در حالی است که در سال جاری به ۴۵۰ هزار تن رسیده است.
شرکت گل گهر باید به سمت صادرات برود
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با تاکید بر اینکه ما باید به سمت صادرات برویم ، اذعان داشت: متاسفانه به لحاظ تورم و افزایش قیمت واحدهای تولیدی ما نیز می بایست قیمت را بالا ببریم که این کار نکردیم.
تقی زاده ادامه داد: ما ۲۵ درصد افزایش تولید نسبت به سال گذشته داشتیم که در همین راستا ۹ درصد کاهش قیمت تمام شده داشته ایم و می توان گفت پایین آوردن قیمت تمام شده باعث شد تا ما بتوانیم سرپا بایستیم.
هیچ پروژهای را متوقف نکردهایم
وی همچنین به طرح های توسعه ای این شرکت اشاره کرد و بیان داشت: ۲۰ هزار میلیارد تومان طرح داریم که منابع ملی آن دیده نشده است که در همه شرکت های ما حدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت و اجرا شده است.
تقی زاده با بیان اینکه شرکت معدنی و صنعتی گل گهر جز نادر مجموعه هایی در کشور است، گفت: هیچ پروژه ای در این شرکت متوقف نشده است.
وی افزود: فاز اول نیروگاه شرکت معدنی و صنعتی گل گهر اسفند امسال با ۴۰۰ مگاوات برق وارد مدار خواهد شد و همچنین گندله سازی که قرار بود شهریور امسال آماده شود انشاءالله تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.
تقی زاده همچنین به شاخص ترین طرح یعنی انتقال آب از خلیج فارس با ظرفیت ۴ هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه اشاره کرد و بیان داشت: ما برای راه اندازی این طرح ۲۵۰ میلیون یورو وام از صندوق ارزی دریافت کردیم و مسیر کاملا برای پیشرفت آماده است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با بیان اینکه ۳ میلیون تن نورد فلزات با ذوب آن را در دستور کار داریم ، اظهار داشت: امید آن داریم از محل منابع خارجی بعد از برجام تامین شود برای اینکه در حال حاضر در کشور امکان تامین منابع وجود ندارد.
۱۴۰۰ میلیارد تومان از واحدهای فولادی مطالبه داریم
وی به دو مجموعه آهن اسفنجی در حال ساخت اشاره کرد و عنوان کرد: یکی از این دو ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ضمن اینکه در محدوده گلگهر حدود پنج میلیون تن آهن اسفنجی در دست اجرا ست که امکان فروش آنها وجود ندارد و اگر بخواهیم
آنها را صادر کنیم باید ابتدا بریکت شود یعنی همزمان می بایست ذوب آنها شروع شود به علاوه یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از واحدهای فولادی مطالبه داریم.
تقی زاده بیان کرد: متاسفانه در زمینه تولید آهن اسفنجی طراحی به درستی انجام نشده است چراکه همزمان با تولید باید ذوب هم انجام شود که متاسفانه ما امروز در استان کرمان در زمینه عدم هماهنگی این دو مواجه هستیم.
افتتاح دو خط کسانتره و یک خط آهن اسفنی در سال جاری
وی گفت: در سال جاری دو خط کنسانتره و یک خط آهن اسفنجی یک میلیون تنی افتتاح کردهایم و امیدواریم بتوانیم در گهرزمین نیز خط گندله ۵ میلیون تنی را نیز افتتاح کنیم که اکنون در حال تامین منابع آن هستیم.
تقی زاده ادامه داد: در جهت اقتصاد مقاومتی ما باید به ساخت داخلی رو بیاوریم، بنابراین هر شخصی در ایران یا در استان کرمان و علی الخصوص در شهرستان سیرجان بتواند قطعه ای از قطعات وارداتی ما را بسازد ما از وی حمایت می کنیم و فرمول آن را به نام خود وی ثبت و ضبط می کنیم و در پایان طرح را نیز از وی خریداری می کنیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر ابراز داشت: قطعا شرکت معدنی و صنعتی گلگهر کارخانجات متعددی در استان ایجاد خواهد کرد که اولویت تامین آنها ابتدا با شهرستان سیرجان، سپس استان کرمان و بعد در سطح ملی میباشد.
حدود ۵۰۰ مهندس در شرکت گل گهر مشغول به کارند
وی افزود: ما به همکارانمان اعتماد فنی بالایی داریم و اینکه واحد مهندسی معکوس را در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر راه اندازی کرده ایم که حدود ۵۰۰ مهندس در آن فعالیت می کنند.
تقی زاده عنوان کرد: ۷۰۰ معدن زیرزمینی در محدوده گل گهر وجود دارد که در عمق ۴۰۰ متری زیرزمین فعالیت میکنند که استخراج در این شرایط بسیار کار فنی و سختی می باشد.
وی همچنین به پهنه های اکتشافی از ابتدای سال آینده اشاره کرد و گفت: پهنههای اکتشافی متعددی را در استان کرمان خواهیم گرفت که البته در مرحله اول این اکتشافات در سیرجان و سپس کرمان انجام خواهد شد و در همین راستا جلساتی را با ایمیدرو برگزار کردهایم مبنی بر اینکه پهنههای خود را به ما واگذار کنند تا در آنها به اکتشاف بپردازیم.
صادرات با بیش از یک میلیون تن در سال جاری
وی سپس گفت: در سال ۹۴ و تاکنون به میزان یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن صادرات داشتهایم و این مساله اصلیترین دلیل سرپا بودن ما بوده است اما مشکل اصلی ما حمل و نقل است به نحوی که بالغ بر پنج میلیون تن دپوی کنسانتره داشتهایم.
تقیزاده تصریح کرد: تاکنون برای ایجاد شرکت حمل و نقل ریلی حدود ۱۰ لوکوموتیو با ۷۰۰ واگن خریداری شده است.
تاکنون تعدیل نیرو نداشته ایم
تقیزاده تصریح کرد : من شرکت معدنی و صنعتی گلگهر را با ۲ هزار و ۵۳۵ میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم اما خوشبختانه تاکنون بخشی از این بدهی پرداخت شده است، همچنین ما با کاهش هزینه مواجه بودهایم اما تعدیل نیرو و حتی کاهش خدمات رفاهی برای پرسنل هم نداشتهایم.
وی تصریح کرد: در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر شورای فرهنگی ایجاد کردهایم و بدنبال آن در سطح شهر سیرجان پروژه بهسازی سینما، تعامل با اصحاب رسانه، جشن محلات و... را انجام خواهیم داد.
تقیزاده افزود: همچنین قرار است اجرای طرح فاضلاب شهر سیرجان را که هزینهای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان دربر دارد را اجرا کنیم ضمن اینکه ما شرکت بیشتر در فعالیتهای اجتماعی را وظیفه خود میدانیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر یادآور شد: سعی کردهایم فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد را در این مجموعه مشغول به کار کنیم چراکه توجه به این قشر را وظیفه خود میدانیم.
وی همچنین در رابطه با استفاده از آب های زیر زمینی ابراز داشت: در شهرستان سیرجان حدود ۳ هزار حلقه چاه غیر مجاز وجود دارد و امکان ندارد که شرکت معدنی و صنعتی گل گهر حتی از یک چاه غیر مجاز استفاده نماید.
هفت و نیم میلون تومان هزینه ماهانه هر کارمند گلگهر
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر یادآور شد: در این مجموعه ۷۰۰۰ نفر مشغول به کار هستند و به طور متوسط هزینه هر کارمند گلگهر در ماه به هفت و نیم میلیون تومان میرسد ضمن اینکه هشت و شش دهم درصد از شاغلین ما یعنی تعداد ۷۴ نفر را بانوان تشکیل میدهند.
وی در پایان با اشاره به اینکه نباید به بنگاههای اقتصادی به چشم سیاسی نگریسته شود خاطرنشان کرد: ما همکاران خود را جهت شرکت در انتخابات تشویق خواهیم کرد اما توصیهمان به آنها این است که از اقدامات سیاسی و جناحی پرهیز کنند، ضمن اینکه هرگونه استخدام نیرو با ضابطه و واسطههای سیاسی را تکذیب میکنیم.
انتهای پیام/
کد مطلب: 424221