دولت برای مدیریت اقتصاد کشور نباید به نفت چشم امید داشته باشد
27 دی 1394 ساعت 9:34
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سالیان سال است که اکثر بودجه کشورمان را از سرانه نفتی تامین میکنیم و به نوعی قسمت اعظم بودجه دولت وابسته به درآمد های نفتی بوده برای همین است که متاسفانه این موضوع برای ما منزجر کننده خواهد بود.
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از خبرنگار، ابراهیم نکو نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی "خبرنگار" با اشاره به تاثیر کاهش قیمت نفت بر اقتصاد ایران اظهار داشت: مدت زیادی است که درآمد حاصل از فروش بشکه های نفت تاثیر بسزایی بر اقتصاد داشته ثاتیری که با نوسانات قیمت نفت اقتصاد کشور نیز تحت تاثیر قرار میگرفت زمانی که نفت به بشکه ای زیر 50 دلار رسید دولت متوجه شد که در مدیریت اقتصاد کشور نباید به نفت چشم امید داشته باشد و به نظر من باید بتواند برخی از هزینه های اضافی خود را مثل هزینه های جاری و معمول به شدت کاهش دهد تا سایر منابع درآمد ما قادر به پاسخگویی انتظارات کشور و ملت باشد به هر حال ما باید تلاش کنیم با همین شرایط کنونی بودجه را طوری ببندیم که تمامی بخش ها را پوشش صحیح بدهیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این کاهش قیمت نفت و در تنگنا قرار گرفتن ایران برای تنظیم بودجه، زندگی مردم را تحت الشعاع قرار میدهد، افزود: با فرض بر اینکه دولت بخواهد شرایط فعلی را حفظ کند در واقع با همین رویه کشور را اداره کند حتم یقین با مشکلاتی مواجه خواهیم شد و مردم شرایط بدتری را سپری خواهند کرد این یک مسئله طبیعی و پذیرفته شده است همچنین اوضاع خیلی پیچیده است و تحولات باید مرتبا را رصد کرد.
وی همچنین اشاره کرد: این نوسانات همیشه وجود دارد و باید دید تا کجا ادامه مییابد. اما اگر دولت بتواند همزمان با این اتفاقات اصلاحاتی اساسی در رویه برنامه ریزی های خودش داشته باشد همان طور که عرض کردم واقعیت این است که اگر قسمت اعظمی از هزینه های جاری خودش را کاهش دهد و از آنها چشم پوشی کند یا به نوعی آنها را به حداقل برساند می توانیم قسمتی از مشکلات را به واسته ی همین موضوع حل کنیم همچنین اوضاع خیلی پیچیده است و تحولات باید مرتبا را رصد کرد این نوسانات همیشه وجود دارد و باید دید تا کجا ادامه مییابد.
نکو علاوه بر تاثیر این کاهش قیمت به رفتار عربستان برای ضربه به اقتصاد ایران هم میپردازد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه بخشی از دلایل کاهش قیمت نفت سیاسی است افزود: برخی از رسانههای خارجی مدعی شدهاند عربستان در کاهش قیمت نفت در راستای حمایت از آمریکا و ضربهزدن به روسیه و ایران نقش دارد. مدت هاست که عرضه نفت در بازار جهانی از تقاضا پیشی گرفته و تا زمانی که این روند ادامه داشته باشد قیمت نفت صعودی نخواهد شد با توجه به اینکه نفت ایران قسمت اعظم درآمد دولت است ممکن است پیشی گرفتن عرضه از تقاضا در بازار جهانی و کاهش قیمت آن سیاستی کثیف از سوی دشمنان ما باشد.
وی در پاسخ به اینکه این روند کاهش قیمت نفت اوپک چه عواقب منفیای برای ایران دارد؟ گفت: به هر حال ما سالیان سال است که اکثر بودجه کشورمان را از سرانه نفتی تامین میکنیم و در واقع وابسته به این درآمد انتظارات را پاسخ میدهیم برای همین هم است که متاسفانه این موضوع برای ما منزجرکننده خواهد بود نه اینکه تهدیدی جدی برای اقتصادمان باشد ولی فشاری از این کاهش قیمت به ما وارد میشود طبیعتا ما را با چالش هایی مواجه میکند چرا که سالیان سال و در زمان متمادی است که کشور بودجه ی خودش را از طریق درآمدهای نفتی بدست می آورد.
نکو همچنین در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد که در واقع درآمد های نفتی دست یک دولت یا چند دولت نیست اینکه ایران بخواهد به تنهایی قیمت نفت را ساماندهی کند امکان ندارد کشورها به تنهایی نمیتوانند کاری انجام دهند ، مگر از طریق همکاری و هماهنگی در اوپک که این همکاری به تغییر قیمت نفت و شرایط صادرات منجر شود.
انتهای پیام/
کد مطلب: 424504
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/424504/دولت-مدیریت-اقتصاد-کشور-نباید-نفت-چشم-امید-داشته-باشد