از رکود عبور کردیم اما 5 سال هم صبر کنید تا خارج شویم!

5 بهمن 1394 ساعت 9:04

با وجود اینکه رئیس جمهور تمام مشکلات جامعه را به تحریم‌ها گره زده و قول خروج از رکود را داده بود حال تحقق این امر را به 5 سال آتی موکول کرده است.


به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، حجت الاسلام روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری با شعار حل مشکلات اقتصادی در عرض ۱۰۰ روز و نشان دادن کلیدی نمادین توانست تا حد زیادی در اذهان عمومی تاثیرگذار باشد و در نهایت به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم به قدرت برسد.
در حالیکه مردم با استناد به وعده‌های روحانی منتظر حل تمامی مشکلات جامعه بودند به مرور زمان دولتمردان پروژه "دبه" را در دستور کار خود قرار داده و حل مشکلات اقتصادی را به عوامل مختلفی گره زدند.
رکود بر جامعه حاکم شده بود و هر روز یک کارخانه به تعطیلی کشیده می‌شد و یا ظرفیت فعالیتش را کاهش می‌داد، در واقع مهار تورم به قیمت رکود تمام شد چراکه به علت کاهش نقدینگی و قدرت خرید، در بازار محصولات تولیدی خریداری نداشت و سهام شرکت‌ها، قیمت‌ها و درآمدهای پایدار واحدها متزلزل شد.
با این حال رئیس جمهور در شانزدهم شهریور ماه سال 93 در جمع مردم مشهد در ادعایی عجیب که عده‌ای آن را ناشی از جو حاکم بر فضا عنوان کردند، گفت: "ما به شما قول داده بودیم بر رکود غالب می شویم، ما طرح لازم برای عبور از رکود را آماده کرده ایم و امروز در کنار مضجع علی بن موسی الرضا (ع)عرض می کنیم ما خوشبختانه از رکود عبور کرده ایم."
اما این اظهارات روحانی در عمل گره گشای مشکلات نبود و افزایش رکود موجب شد تا 4 تن از وزرای دولت در نامه‌ای به شخص رئیس جمهور در رابطه با وضعیت رکود هشدار دهند؛ نامه‌ای که زیاد به مذاق آقای "سکه پخش کن" خوش نیامد و تُرکان در اظهاراتی تند این وزرا را مفت خور دانست که در امور اقتصادی دولت داخالت می‌کنند اما بعد از شدت گرفتن اعتراضات مردمی، وی طی یک عقب نشینی زیر تمام حرف‌های خود زد.
کلید دار دولت تدبیر قبل از تصویب برجام حل مشکلات اقتصادی را این بار به تحریم‌ها گره زد و از آنجایی که جواب قانع کننده‌ای در برابر سوالات منتقدین نداشت، صلح امام حسن(ع) و آب خوردن مردم را هم در بیاناتی پوپولیستی به تحریم‌ها گره زد و چاره‌ی خروج از رکود را در برداشته شدن تحریم‌ها دانست.
این روند ادامه یافت تا اینکه روحانی در مراسم افتتاح فاز 15 و 16 پارس جنوبی صریحا گفت: "برخی نیایند از رکود صحبت کنند" ؛ و این همان رکودی بود که روحانی در سال 93 ادعا کرده بود از آن عبور کرده است.
در همایش اجرای برجام که به تبع آن، طبق گفته دولت قرار بود تحریم‌ها رفع و مشکلات اقتصادی حل شود، حجت الاسلام روحانی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشور را رکود دانست و به صورت غیرمستقیم خروج از رکود را 5 سال به تعویق انداخت. وی در این مراسم بیان داشت:"امروز بزرگترین مشکل کشور بیکاری، رکود و نبود رونق اقتصادی است؛ کشور ما با خیلی از مشکلات ساختاری اقتصادی روبه‌رو است و من در نطق بودجه به برخی از آنان در مجلس شورای اسلامی اشاره کردم که ما در 5 سال پیش رو باید چه کنیم تا از این مشکلات عبور کنیم"
با توجه موارد فوق الذکر حال مردم نمی‌دانند که بالاخره از رکود عبور کرده‌اند یا خیر؛ شاید هم در دیدار آقای پرزیدنت با مردم مشهد، کشور دقایقی به مناسبت این دیدار از رکود خارج شد و دوباره ورق برگشت.
اکنون سوالی که اذهان را به خود مشغول کرده؛ نتیجه رفع تحریم‌ها و حل مشکلات اقتصادی است، دولتمردانی که روزی از گلستان شدن ایران بعد از رفع تحریم‌ها حرف می‌زدند حال برای خروج از رکود برنامه 5 سال تدوین می‌کنند که آن هم معلوم نیست عملی خواهد شد یا نه؛ از آنجایی هم که طرف غربی در "دبه" کردن متخصص تر از سیاستمداران داخلی است بلافاصله پس از برجام تحریم‌های موشکی را علیه ایران وضع کرد، هرچند که به نظر می‌رسد به قول ظریف آمریکایی‌های به تحریم معتاد شده‌اند و این روند ادامه خواهد داشت.
کسانی که تا دیروز تحریم‌ها را رکن رکین مشکلات اقتصادی کشور می‌دانستند امروز هم کاهش قیمت نفت را بهانه کرده‌اند و عدم کارایی و برنامه ریزی خود را اینگونه توجیه می‌کنند. 
باید منتظر ماند و دید دولت تدبیر و امید از پسِ انتظاراتی که در بین مردم ایجاد کرده اما نمی‌تواند عملی کند چگونه برمی‌آید، شاید بهتر است آقای روحانی بدانند که مردم ایران حافظه خوبی دارند و ممکن است از وعده‌های سرِ خرمن مسئولین گذشت کنند اما فراموش نمی‌کنند!
انتهای پیام/ راه دانا


کد مطلب: 425286

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/425286/رکود-عبور-کردیم-اما-5-سال-هم-صبر-کنید-خارج-شویم

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir