به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، رضا نوروزی جعفری گفت: فقر هم عامل اعتیاد و هم معلول اعتیاد در جامعه میتواند باشد و معتادان و خانوادههای آنها مستقیم و غیر مستقیم درگیر مسئله فقر هستند چرا که با مصرف درآمدهای مالی خانواده برای تأمین مواد مخدر مورد نیاز به سمت فقیر شدن خانوادههایشان پیش رفته و از طرفی ممکن است با طلاق همسر از آنها و بی سرپرست شدن خانواده به صورت غیر مستقیم فقیر شوند.
وی با بیان اینکه اعتیاد فقر را به همراه دارد، افزود: از طرفی فقرا بیشترین طعمه افراد سودجو برای فروش و قاچاق مواد مخدر هستند و توجه به ریشهکنی فقر در این رابطه و کاهش سایر آسیبهای اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. همچنین بستر فقر و اعتیاد در اجتماع است و انجام هر اقدامی در بستر اجتماعی از بعد حمایت و صیانت اجتماعی در رسیدگی به فقرا در زمینه کاهش اعتیاد بسیار ضرورت دارد.
مدیرکل حمایتهای اجتماعی کمیته امداد رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که توسط وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شده است را بسیار موثر در جهت کاهش اعتیاد در کشور برشمرد و اظهار کرد: یکی از موضوعات اساسی در این زمینه هماهنگی یکپارچه همه سازمانهای کشور به ویژه دستگاههایی که به صورت مستقیم با این معضل درگیر هستند، است.
نوروزی جعفری گفت: همت جهادی مسئولان کشور در جهت پیشگیری، درمان و مبارزه با اعتیاد ضرورت دارد و باید از شعار و انجام اقدامات بدون برنامه در این زمینه پرهیز کرد. اعتیاد متاسفانه در کشور هنوز رونق دارد و انجام برنامههای مدون، مستمر، جامع و کاربردی از ملزومات پیشگیری و مبارزه با این پدیده و بلیه شوم اجتماعی در کشور است.
وی اشتغالزایی به ویژه برای معتادان بهبودیافته را گامی موثر در پیشگیری از اعتیاد در کشور برشمرد و عنوان داشت: کاردرمانی مسئله بسیار مهم برای پیشگیری از اعتیاد و عود مجدد اعتیاد در افراد بهبودیافته به شمار میرود ضمن اینکه نبود شغل و درآمد برای فردی که ترک اعتیاد کرده سبب گرایش وی به سمت مواد مخدر جهت تأمین امرار معاش آن از طریق فروش مواد مخدر میشود.
مدیرکل حمایتهای اجتماعی کمیته امداد ادامه داد: کمیته امداد در اشتغال زایی و فقر زدایی الگوی بسیار مناسبی برای دستگاهها بوده و نفش موثری در پیشگیری از اعتیاد دارد البته علیرغم تلاشهای انجام گرفته برای ایجاد اشتغال و زدودن فقر از جامعه تنها تلاش یک یا دو سازمان پاسخگو نخواهد بود.
نوروزی جعفری در تعریف رسیدگی به فقرا گفت: کمیته امداد از طریق پرداخت مستقیم مستمری به فقرا و یا برنامه رسیدگی به کودکان بدون سرپرست یا یتیم در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی پیرامون فقرا گام برداشته است.
وی به اجرای طرحهایی همچون طرح اکران و محسنین اشاره کرد و افزود: در قالب طرح اکران 210 هزار یتیم توسط 800 هزار حامی، مورد توجه قرار گرفته و در طرح محسنین نیز تاکنون 100 هزار حامی برای سرپرستی 50 هزار نیازمند اقدام کردهاند که در واقع طرح اکران شامل تمام یتیمان زیر 18 سال در پسران و زیر 25 سال در دختران میشود.
به گفته مدیر کل حمایتهای اجتماعی کمیته امداد در طرح محسنین تمام افراد بدون سرپرست، بد سرپرست همچون کودکانی که پدر بیمار، معتاد یا فقیر دارند تحت حمایت قرار میگیرند و اجرای این طرحها در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد بسیار موثر است که امیدواریم با همکاری همه دستگاه در جهت مبارزه با فقر و مواد مخدر شاهد کاهش اعتیاد در کشور باشیم.
انتهای پیام/ فارس