به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، سیداحمد رئیسالسادات در نشست خبری نوزدهمین کنگره سالیانه طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران اظهار داشت: علیرغم پیشرفتها در ارائه روشهای کاهش درد و درمان بیماریهای مربوط به حوزه طب فیزیکی و توانبخشی هنوز 10 تا 25 درصد افراد دچار درجاتی از درد مزمن هستند که این آمار با توجه به افزایش سالمندی در کشور در حال بیشتر شدن است.
وی افزود: درد سبب ایجاد اختلال عملکرد و کاهش کیفیت زندگی میشود که با استفاده از همکاری بینرشتهای و تشخیص استفاده از روشهای مناسب میتوان اقداماتی در جهت کاهش درد به کار برد.
عضو هیأت علمی بیمارستان شهید مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یکی از اهداف ما پیشگیری از اوج درد و بهبود عملکرد دستگاههای عضلانی و اسکلتی بدن در درازمدت است. همچنین هدف اداره درد کاهش کوتاهمدت دردها نیست.
رئیسالسادات با تأکید بر اینکه از توانمندی و قابلیتهای تخصصی توانبخشی در مدیریت درد استفاده نشده است، گفت: طب فیزیکی و توانبخشی با رویکرد چند جانبهگری قابلیت منحصر به فردی برای کاهش درد و مداخلات مربوط به آن دارد.
دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی در ادامه با اشاره به مشکلات کنترل درد افزود: الگو و راهنمایی بالینی در رویکرد دردهای مختلف وجود ندارد و اگر باشد متناسب شرایط کشور بومیسازی نشده است، همچنین مبانی آموزشی استاندارد در حوزه درد در رشتههای تخصصی مختلف وجود نداشته و عدم وجود تعرفه و نبود پوشش بیمهای مناسب برای انجام مداخلات مربوط به درد از دیگر مشکلات در حوزه کنترل درد به شمار میرود.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم با افزایش روزافزون ورود متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی و بهرهمندی از روشهای جدید درمانی همچون تزریق تحت هدایت سونوگرافی در ارائه خدمات جامع به بیماران موفقتر باشیم.
رئیسالسادات در پایان گفت: در نهمین کنگره سالیانه طب فیزیکی توانبخشی و الکترودیاگنوز چندین کارگاه آموزشی همچون کارگاه آموزشی عصبی،عضلانی و اسکلتی، تزریقات بوتاکس و لیزردرمانی برپا میشود.
انتهای پیام/ فارس