رنگ رنج بر لبان خشکیده اهالی روستای بی آب/مهاجرت 250 خانوار از روستا بدلیل بی آبی/بی اعتنایی نماینده مجلس به تشنگی مردم
8 بهمن 1394 ساعت 9:01
دهیار روستا گفت: براساس قرار بین دهیاری و مالک موتور آب ماهانه یک میلیون پانصد هزار تومان باید پرداخت کنیم، برای تهیه این مبلغ ماهانه از هر مشترک، برای هر مترمکعب 200 تومان و علاوه برآن مبلغ 2000 تومان به ازای اعضای هر خانوار جمع آوری می کنیم.
به گزارش سرویس اجتماعي تفتان ما، به نقل از فراهان خبر، در روستای شیرین آباد، یکی از روستاهای توابع شهرستان فراهان 850 نفر سکونت دارند و شغل اکثر مردم روستا کشاورزی و دامپروری است اما شبکه آبرسانی روستا تحت پوشش اداره آب و فاضلاب روستایی نیست و به صورت خودگردان اداره می شود.
از سال گذشته ذخیره آب چاههای روستا به شدت تحلیل رفته و در حال حاضر روستا با بی آبی مواجه شده که مشکلات فراوانی را برای اهالی بوجود آورده است.
در حال حاضر آب روستا از موتورآب کشاورزی یکی از کشاورزان تهیه می شود و اهالی ماهانه مبلغ یک میلیون و نیم به صاحب موتور آب پرداخت می کنند اما با شروع فصل کشاورزی و روشن شدن موتور آب برای آبیاری زمین های کشاورزی، این روستا در طول روز فقط یک ساعت آب خواهد داشت.
علیرغم اینکه مسئولان اداره آب و فاضلاب روستایی فراهان تلاشها و اقدامات ارزشمندی را برای رفع مشکلات کم آبی انجام دادهاند، اما هنوز مشکل بی آبی روستا حل نشده است.
اداره آب و فاضلاب روستایی تاکنون دوبار در اطراف روستا اقدام به حفر چاه کرده اما هیچ یک از چاه های حفاری شده به آب نرسید. یکی از این چاه ها در اطراف روستا و دیگری در روستای مجاور که زمین آن توسط یکی از خیران اهدا شده، حفر شد.
علی شیرین آبادی، دهیار روستای شیرین آباد در گفتگو با خبرنگار فراهان خبر با اشاره به معضل بی آبی در روستا گفت: با شروع معضل کم آبی در روستا 250 خانوار از روستا به شهرهای اطراف مهاجرت کرده اند و الان 266 خانوار ساکن روستا هستند.
وی با اشاره به اینکه آب روستا از موتورآب یکی از کشاورزان روستا تامین می شود، افزود: آب از موتور آب یک کشاورز وارد منبع آب روستا و بعد از کلر زنی، برای استفاده اهالی وارد شبکه آبرسانی روستا می شود.
شیرین آبادی با اشاره به قرارداد دهیاری روستا و صاحب موتورآب افزود: براساس این قرار داد ماهانه یک میلیون پانصد هزار تومان باید به صاحب موتورآب پرداخت کنیم، برای تهیه این مبلغ ماهانه از هر مشترک، برای هر مترمکعب 200 تومان و علاوه برآن مبلغ 2000 تومان به ازای اعضای هر خانوار جمع آوری می کنیم.
دهیار شیرین آباد اظهار کرد: برای استاندارد سازی انشعاب کنتور روستائیان از هر مشترک مبلغ 55 هزار تومان جمع آوری شد که اکنون انشعاب کنتور هر مشترک استاندارد شده است.
وی با اشاره به اقدامات اداره آب و فاضلاب روستایی در حل مشکل بی آبی روستا گفت: اداره آب و فاضلاب روستایی دوبار برای حفر چاه اقدام کرده است ولی به آب نرسید. در هفته گذشته کارشناسان اداره آب و فاضلاب روستایی فراهان چند نقطه در اطراف روستا را برای حفاری مشخص کردند و بزودی حفاری را آغاز می کنند.
دهیار شیرین آباد در خصوص تحویل شبکه آبرسانی خودگردان روستا به آب و فاضلاب روستایی فراهان، گفت: در صورتی که حفر چاه در روستا نتیجه دهد و معضل بی آبی حل شود، شبکه آبرسانی خودگردان روستا تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی فراهان قرار می گیرد.
وی با اشاره به تامین آب کشاورزی روستا توضیح داد: اهالی روستا برای تامین آب کشاورزی روستا، استخری را با هزینه 60 میلیون تومان احداث کردند و با این احذاث استخر آبیاری کشاورزی بهتر شده است.
بی اعتنایی نماینده مجلس به تشنگی مردم
شیرین آبادی با بیان اینکه نماینده مردم فراهان در مجلس قول مساعدت در احداث استخر داد، افزود: با پیگیری های فراوان روستائیان، نماینده به قول مساعدت در احداث استخر عمل نکرد.
دهیار شیرین آباد خاطر نشان کرد: خواسته ما از مسئولین این است که هر چه سریعتر نسبت به حفاری چاه قبل از شروع فصل کشاورزی اقدام کنند زیرا با استفاده آب موتورآب برای کشاورزی، رنج بی آبی سبب مهاجرت روستائیان می شود.
انتهای پیام/
کد مطلب: 425620