واحدهای صنعتی معطل مانده روی دست آبادانی ها
8 بهمن 1394 ساعت 10:00
واحدهای معطل مانده در حالی روی دست آبادانی ها خودنمایی می کنند که نورالله حسن زاده مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان، آبادان را تنها جایی می داند که دوگانگی مدیریتی در شهرک های صنعتی دارد.
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از رهیاب نیوز:حوزه صنعت و تولید کشور به عنوان رکن اقتصاد ملی طی سال های گذشته با چالش های متعددی مواجه بوده، چالش هایی که هر
کدام منجر به خسارات جدی به پیکره این بخش شده است.
این در حالیست که مطابق آخرین گزارش مرکز آمار ایران بین 68 تا نزدیک به 90 درصد اشتغال زایی در استان های مختلف کشور از طریق بنگاه های بخش خصوصی ایجاد شده است و همین امر اهمیت توجه به این حوزه برای حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از افزایش نرخ بیکاری را دوچندان می کند.
طی سال های گذشته مشکلات متعدد از نوسان نرخ ارز گرفته تا تورم و سودهای بالای بانکی در کنار رکود حاصل بر اقتصاد، بخش صنعت و تولید کشور را با مشکلات زیادی مواجه کرد، مشکلاتی که منجر به از دست رفتن بخشی از اشتغال و تولید این بخش مهم اقتصادی شد.
وضعیت مشکلات در این بخش به گونه ای است که رهبر معظم انقلاب در دیدارهای خود با دولتمردان بارها بر ضرورت حمایت از تولید و صنعت تاکید کردند.
این در حالیست که فعالان صنعتی در نقاط مختلف استان تاکنون بارها در جریان نشست های مختلف استانی و بازدیدهای مسئولان ملی از مشکلات این حوزه فریاد سخن سر داده اند که به نظر می رسد ورود جدی تر به این حوزه برای رفع مشکلات آن از ضرورت های امروز کشور در مسیر خروج از رکود تورمی حاکم بوده چرا که رفع مشکل رکود تورمی در گرو چرخیدن چرخ تولید و اشتغال در کشور است.
از این رو، معمولا در احداث واحدهای صنعتی خصوصا صنایع بزرگ و پیشرفته و بعلت نیاز به سرمایه گذاری کلان وضعیت بگونه ای است که اولا نمی توان تعداد زیادی از این واحدها را احداث کرد.
دوم اینکه تفاوت توانمندی های هر شهرستان بگونه ای است که در همه این شهرستان ها ظرفیت احداث واحدهای بزرگ یکسان نیست و برخی از شهرستان ها نسبت به دیگر شهرستان ها مزیت های بیشتری دارند.
بر این اساس روز گذشته در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان فرماندار ویژه آبادان از واحدهای معطل مانده صنعتی در شهرستان آبادان خبر داد.
عزیزالله شهبازی معاون استاندار خوزستان و فرماندار ویژه آبادان اذعان کرد : از 105 واحد صنعتی در این شهرستان، 74 واحد غیر فعال و تعطیل شده است و از مجموع واحدهای تولیدی و صنعتی تعطیل شده، 24 واحد به صورت کامل از این شهرستان خارج شده و 50 واحد دیگر نیز تعطیل هستند.
وی تاکید کرد : برخی از ین واحدها ورشکسته و کار را رها کردند چراکه هم بحث تحریم و هم بحث مشکلات نقدینگی برای آنها به وجود آمده بود.
شهبازی همچنین گفت : انتظار داریم پروانه این واحدهای معطل مانده باطل شود که آمار ما در این حوزه کاهش پیدا کند.
این واحدهای معطل مانده در حالی روی دست آبادانی ها خودنمایی می کنند که نورالله حسن زاده مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان، آبادان را تنها جایی می داند که دوگانگی مدیریتی در شهرک های صنعتی دارد.
حسن زاده اظهار کرد : در آبادان و خرمشهر مالکیت شهرک های صنعتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت است و حاکمیت آنها با منطقه آزاد است و این تنها جایی است که یک همچین وضعیتی دارد.
وی افزود : در هفته گذشته طی جلسه ای که داشتیم مصوب شد که در شهرک آبادان 10 میلیارد تومان منطقه آزاد اروند و 5 میلیارد وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ابتدای سال 95 بگذارند تا بتوانند ساختارهای و هزینه های زیر ساختی آنجا را فراهم کنند که البته رقم مورد نیاز در آنجا 40 میلیارد تومان است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان همچنین گفت : در ارتباط با بحث پروانه های بهره برداری جواز تاسیس و پروانه بهره برداری را منطقه آزاد صادر می کند البته ما آمادگی داریم که جواز تاسیس ها را ظرف 48 ساعت آماده کنیم.
وجود این دوگانگی مدیریتی بین سازمان منطقه آزاد اروند با وزارت صنعت، معدن و تجارت در این شهرستان در سال های گذشته مشهود بوده که این عدم تعامل مشکلات زیادی را در حوزه صنعت به بار نهاده است .
از این رو، با توجه به گفته های مسئولان و کارشناسان باید بپذیریم صنعت خوزستان و به تبع آن آبادان زمانی قابل اعتناء و ماندگار است که استفاده از ظرفیت های درونی و مدیریت صحیح، در اولویت برنامه های فعالان و مسئولان قرار گیرد، ظرفیتی که بارها از شناسایی آن خبرهایی منتشر شد اما در عمل اقدامی انجام نشد .
لذا پیکر صنعت خوزستان و به ویژه آبادان نیازمند تدبیر و چاره اندیشی جدی است و هر روز تاخیر در مداوای این بیمار محتضر می تواند تبعات جبران ناپذیری در بخش اشتغال و تولید استان به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/
کد مطلب: 425643
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/425643/واحدهای-صنعتی-معطل-مانده-روی-دست-آبادانی