به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، به نقل از
شهد شفا، میوم ها تومورهای ماهیچهای هستند که معمولا بر روی دیواره رحم رشد میکنند و تقریباً همیشه خوش خیم (غیرسرطانی) هستند. ممکن است در فردی فقط یک میوم یا فیبروم وجود داشته باشد و در فرد دیگری تعداد زیادی فیبروم تشکیل شود.
فیبروم ها ممکن است به کوچکی یک دانه و به بزرگی یک گریپ فروت باشند. البته در موارد نادر فیبروم ها بسیار بزرگ تر نیز می شوند.
برخی از انواع این بیماری مشکلات متعددی را برای زنان مانند نازایی، ایجاد درد و نیز خون ریزیهای شدید به وجود می آورد که درمان آن را اجتناب ناپذیر می کند.
این بیماری در سنین مختلف از دوره جوانی تا پیری زنان را مبتلا می کند و در برخی موارد مشکلاتی را برای بیمار ایجاد می کند.
کسانی که میوم دارند از مواد خوراکی کافئین دار کمتر استفاده کنند
عاطفه آشوری متخصص زنان و زایمان در گفتگو با خبرنگار
شهد شفا، اظهار داشت: میوم یک توده است که از بافت فیبری تشکیل شده است و از نظر تعداد و اندازه با بکدیگر متفاوت هستند.
وی افزود: محل قرار گیری میوم متفاوت است، ممکن است در سطح داخلی رحم، جدار رحم و یا سطح خارجی رحم باشند.
آشوری ادامه داد: میوم هایی که در سطح داخلی رحم هستند یا در جدار رحم هستند و به سطح داخلی فشار می آورند، سبب ایجاد نازایی می شوند ولی بقیه باعث نازایی نمی شوند.
این متخصص زنان و زایمان گفت: معمولا میوم ها هم خونریزی غیرطبیعی نمی دهند ولی اگر شخص خونریزی غیر طبیعی دارد، باید به پزشک مراجعه کند.
وی توضیح داد: هنگامیکه پزشک تشخیص بدهد خونریزی به دلیل وجود میوم است، در صورت درمان نشدن باید میوم برداشته شود.
آشوری بیان کرد: مواد غذایی روی میوم تاثیر می گذارند و کسانی که میوم دارند سعی کنند از قهوه، شکلات و هر خوراکی که کافئین دارد کمتر استفاده کنند و از داروهایی مثل استروژن که باعث رشد میوم می شود پرهیز کنند.
این متخصص زنان ادامه داد: میوم در حاملگی هم ممکن است سبب سقط زودرس یا زایمان زودرس شود و کسی که با علائم فشار روی لگن به پزشک مراجعه کند باید بررسی بیشتری روی بیمار انجام شود.
پرهیز از دخانیات برای ممانعت از تشکیل میوم
سکینه وروایی کارشناس مامایی نیز در گفتگو با خبرنگار
شهد شفا بیان کرد: میوم یک غده خوش خیم از بافت خود رحم است که به سه نوع سروزال، اینترامورال و موکوزال تقسیم بندی می شود، بدین معنی که محل قرارگیری میوم، ممکن است در جلو، پشت و یا داخل بافت رحم مشاهده شود.
وی توضیح داد: شیوه زندگی از قبیل مصرف چربی های زیاد، فست فودها، عدم استراحت کافی، عدم انجام ورزش، استعمال سیگار و موارد ارثی و هورمونی در ایجاد میوم دخالت دارند.
وروایی اضافه کرد: در مواردی که سایز میوم به اندازه ای بزرگ شود که رحم، سه ماهه به نظر برسد یا میزان خونریزی و یا درد بسیار شدید باشد، معمولأ جراحی میوم توصیه می شود.
وی افزود: بانوانی هستند که با داشتن میوم، دچار نازایی هستند ولی میزان تاثیر میوم در ایجاد نازایی درصد کمی را به خود اختصاص می دهد و در مواردی که خیلی از مشکلات نازایی برطرف شده باشد، مثل مسدود بودن لوله ها، عفونت زنان، عدم تخمک گذاری، ولی باز هم مشکلات برقرار است اقدام به برداشت میوم می شود.
وروایی افزود: میوم با توجه به محل قرار گرفتن و اینکه این غده خوش خیم، چه جایی از رحم را اشغال کند، طبعأ می تواند در لانه گزینی جنین اختلال ایجاد کند، البته با توجه به اینکه بالانس هورمونی بدنی هم به هم می ریزد می توان در عدم تخمک گذاری دخالت داشته باشد.
وی ادامه داد: در موقع زایمان وجود میوم در پایین رحم سبب می شود، رحم شل تر بوده و قوام لازم را بدست نیاورد و خونریزی مادر بیشتر شود ولی میوم هایی که در قسمت بالاتر و فوقانی قرار دارند، عملأ در روند زایمان اختلال ایجاد نمی کنند.
این کارشناس مامایی اظهار داشت: میوم هایی که در نزدیکی جفت قرار دارند و یا حتی جفت بر روی خود میوم لانه گزینی کرده است، میزان خونریزی را در حین عمل سزارین بیشتر خواهد کرد.
وی ادامه داد: معمولأ در موقع سزارین، میوم ها دستکاری نمی شوند چون خونرسانی رحم زیاد است، احتمال اختلال خونریزی بیشتر می شود.
این کارشناس مامایی توضیح داد: بانوان باردار در سه ماهه اول با وجود میوم ممکن است، زیاد احساس ناراحتی نکنند و درد شکمی نداشته باشند ولی در سه ماهه دوم درد شکمی ممکن است بیشتر شود و مجددأ در سه ماهه آخر دردهای رحمی کمتر خواهد شد.
وروایی بیان کرد: تابلوی بالینی میوم در باردرای زنان متفاوت است ولی برای کاهش درد می توان از داروهای کاهنده درد مجاز استفاده کرد.
پایان پیام/