۰

لزوم تغییر نرخ عوارض شهرداری‌ها/کاهش ۵۰میلیارد مترمکعبی منابع آب تجدیدشونده

سی و چهارمین شورای عالی استان ها برگزار شد.
لزوم تغییر نرخ عوارض شهرداری‌ها/کاهش ۵۰میلیارد مترمکعبی منابع آب تجدیدشونده
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، مهدی چمران در بیست و چهارمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها که در محل قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه در بودجه عمومی کشور ردیف بودجه‌ای برای شهرداری‌ها در نظر گرفته نمی‌شود گفت: شهرداری‌ها باید با تعاملی سازنده مورد حمایت دولت قرار گیرند.
وی افزود: شورای عالی استان‌ها عصاره، چکیده و منتخب شوراهای کشور است و با داشتن 117 هزار عضو شورایی در شهرها و روستاهای مختلف می‌تواند ظرفیت و پتانسل مناسبی برای کمک به دولت باشد.
وی ادامه داد: در کلانشهرها شوراهای اسلامی شناخته‌تر شده‌ هستند. این در حالی است که خالص‌ترین خدمات را شوراهای روستا با کمترین امکانات ارائه می‌کنند. بی‌تردید فعالیت صورت گرفته از طریق شوراها باعث تحول در شهرها و روستاها شده است. شوراها ظرفیت بسیار خوبی دارند اما متاسفانه دولت به این ظرفیت کمتر توجه کرده و از آن بهره لازم را نبرده است. بی‌تردید بسیاری از مشکلات مردم با مداخله شوراها حل و فصل خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم توجه به ظرفیت و پتانسیل شوراها در حل مشکلات و معضلات مردم تاکید کرد: در دو مقطعی که شوراها و دولت تعامل خوبی داشتند شاهد پیشبرد اهداف دولت بودیم از جمله در زمینه افزایش نرخ کرایه‌ها و افزایش نرخ بنزین. اما علی رغم ظرفیت موجود هنوز جایگاه واقعی شوراها در بین دولتمردان و مردم به درستی تبیین نشده است.
چمران با اشاره به حضور وزیر نیرو در این اجلاس گفت: آنچه که در ارتباط با وزارت نیرو باید مطرح شود این موضوع است که مساله آب و کمبود منابع آبی یکی از مشکلات اساسی در کشور محسوب می‌شود و وزارت نیرو باید توجه ویژه‌ای به این مساله داشته باشد.
وی ادامه داد در حال حاضر براساس آمار 90 درصد آب کشور برای مصارف کشاورزی، دو الی سه درصد برای مسائل صنعتی و مابقی برای مصرف شرب مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از روستاها از جمله روستاهای استان کرمان و یزد هم اکنون از طریق تانکر آب شرب خود را دریافت می‌کنند. باید توجه ویژه‌ای به مساله آبرسانی شهروندان در سراسر کشور شود.
وی با تاکید بر استفاده از تکنولوژی‌های روز و سیستم‌های مدرن برای آبرسانی در بخش کشاورزی گفت: با این کار می‌توان تا 50 درصد صرفه‌جویی در منابع آبی داشته باشیم و از این طریق تامین آب شرب کشور نیز بهتر انجام خواهد شد.
 
کاهش ۵۰میلیارد مترمکعبی منابع آب تجدیدشونده
حمید چیت‌چیان وزیر نیرو با حضور در بیست‌وچهارمین جلسه علنی شورای عالی استان‌ها که صبح امروز در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: آب و برق دو کالا یا خدمت مهم زیرساختی جامعه محسوب می‌شود که همه فعالیت‌های اجتماعی وابسته به آنهاست.
وی ادامه داد: نه‌تنها اقتصاد بلکه حیات و رفاه جامعه نیز به تداوم این دو زیرساخت و خدمت وابسته است. ارائه این خدمات در طول 24 ساعت و در طول سال انجام می‌شود و لحظه‌ای امکان قطع این خدمات وجود ندارد.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه خدمات مذکور با مدیریت شهری ارتباط نزدیکی دارد، تصریح کرد: می‌توانیم از ظرفیت شوراها برای ارائه خدمات بهتر در این حوزه استفاده کنیم چرا که این امر موجب تعامل و ارتقای خدمات به مردم خواهد شد.
چیت‌چیان ادامه داد: در صنعت آب و برق با دو مسئله جدی مواجه هستیم که اولین و مهمترین آن این است که کشور ما به‌دلیل خشکسالی و وقوع تغییر اقلیم کره زمین با مسائل جدی در خصوص آب روبه‌رو است. در سال‌های گذشته 130میلیارد مترمکعب منابع آب تجدید‌شونده داشتیم که در حال حاضر این رقم به 80میلیارد مترمکعب رسیده است.
وی ادامه داد: در واقع بیش از 40میلیارد مترمکعب منابع آب کاهش یافته اما در حوزه مصرف و نیاز مردم به آب شرب شاهد افزایش هستیم. به‌ازای هر مترمکعب آب هزار تومان هزینه می‌شود که تنها 400 تومان آن را از مردم دریافت می‌کنیم، در واقع 40 درصد هزینه‌ای که در این حوزه داریم به‌عنوان درآمد حاصل می‌شود. همچنین به‌ازای هر کیلووات ساعت نیز 100 تومان هزینه می‌کنیم که 60 تومان آن از مصرف کننده دریافت می‌شود و 10 تومان آن را بابت یارانه‌ها می‌پردازیم، بنابراین نصف هزینه هر کیلووات ساعت برق درآمد داریم.
وزیر نیرو با اعلام "هزینه‌های ما رو به افزایش است" گفت: زمانی در تهران قنات‌ها جوابگوی نیاز مردم بود اما اکنون 5 سد ساخته شده و از راه‌های دور آب مورد نیاز مردم تهران را تأمین می‌کنیم. در واقع با رشد شهرنشینی مجبوریم از راه‌های دور به تأمین آب مردم روی بیاوریم.
چیت‌چیان ادامه داد: همچنین به‌دلیل گسترش شهرنشینی در حوزه فاضلاب صنعتی و زه‌آب‌های کشاورزی با مشکل مواجه هستیم و برخی منابع آبی با نیترات و فلزات سنگین مواجه هستند که برای سلامت مضر محسوب می‌شوند. فرسودگی شبکه‌های آب نیز یکی دیگر از مشکلات این حوزه است چرا که در برخی از شهرها حدود 50 سال از عمر یک شبکه آب می‌گذرد.
وزیر نیرو گفت: در گذشته از طریق چاه‌های جذبی فاضلاب تصفیه می‌شد ولی در حال حاضر در شهرهای کوچک چند میلیون جمعیت وجود دارد و منابع آب در نبود شبکه فاضلاب آلوده می‌شوند. در حال حاضر باید برای 60 درصد مردم شبکه فاضلاب اجرایی شود.
چیت‌چیان با ابراز "هزینه‌های ما روز به روز در حال افزایش و درآمدهای دولت رو به کاهش است" گفت: باید مشارکت مردم را در تأمین هزینه‌ها افزایش دهیم چرا که چاره‌ای جز این نیست. همچنین بازسازی شبکه‌های آب نیز باید در دستور کار قرار گیرد اما گاهی میزان هزینه‌هایی که شهرداری‌ها از ما برای این امر مطالبه می‌کنند بیشتر از هزینه کل طرحی است که انجام می‌شود و این هزینه‌ها برای شرکت‌های زیان‌ده ما کمرشکن است.
وی از اعضای شورا خواست در توسعه عمودی و افقی شهر مسائل مربوط به آب و برق را مورد توجه قرار دهند و گفت: می‌توان برای آبیاری فضاهای سبز از پساب فاضلاب استفاده کرد ولی در حال حاضر در همه شهرها و مناطق برای فضای سبز آب مورد نیاز را از منابع متناسب تأمین می‌کنیم، اما شوراها نیز باید بر این موضوع نظارت کافی داشته باشند تا در این خصوص هزینه‌هایمان افزایش نیابد.
وزیر نیرو همچنین گفت: رعایت مبحث 16 و 19 در احداث ساختمان‌ها بسیار ضروری است چرا که امری اساسی و جدی در این حوزه به شمار می‌آید بنابراین باید در صدور پروانه ساخت به آنها توجه شود.
انتهای پیام/ راه دانا
شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۵
کد مطلب: 425739
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *