ارزش جان 70 میلیون ایرانی، 700 میلیارد بودجهای است که پرداخت نشد
10 بهمن 1394 ساعت 10:59
در حالی که هزینه هر ساعت پرواز بالگردهای امدادی در کشور 17 میلیون تومان است و برای یک حادثه ساده مانند برف و کولاک تنها در یک جاده یک میلیارد تومان هزینه میشود کفگیر سازمان امداد و نجات به ته دیگ خورده چرا که ریالی از بودجه 700 میلیاردی آنها تخصیص نیافته است.
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما، امیر عابد: زمانی که لایحه بودجه 94 به مجلس ارائه شد، نمایندگان مجلس در نهایت تعجب با عدد 500 میلیارد در مقابل ردیف بودجه امداد و نجات کشور مواجه شدند. آنها که تجربهای بیشتر از اعضای دولت در حوزه برنامه و بودجه داشتند و در چند سال اخیر با حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و حوادث غیر طبیعی مانند سوانح رانندگی در حوزه انتخابیه خود دست و پنجه نرم کرده بودند، میدانستند که رقم 500 میلیارد کفاف رسیدگی به حوادث کشوری که بیشترین حوادث طبیعی در آن رخ میدهد را نمیدهد.
وقوع 32 حادثه طبیعی در کشوری با وسعت جغرافیایی نمایندگان را مجاب کرد که بودجه امداد و نجات کشور را با رقمی معادل 700 میلیارد تومان به تصویب برسانند تا بلکه نیروهای امدادی بتوانند کمی بهتر به امدادرسانی بپردازند.
شاید آنها به علت تجربه بیشتر خود میدانستند که وقوع یک زلزله که هر لحظه امکان وقوع آن وجود دارد، چه مقدار هزینه امدادرسانی لازم دارد. نمایندگان به خوبی حادثه ای مانند زلزله مورموری در ایلام را که تابستان 93 رخ داد به خاطر داشتند، زلزله ای که هیچ آسیب مالی و جانی جدی در پی نداشت اما به گفته رئیس سازمان امداد و نجات کشور تنها برای ایجاد آرامش در منطقه، 15 هزار چادر 200 هزار تومانی میان مردم توزیع شد.
هزینه 3 میلیارد تومانی تنها در توزیع چادر در زلزله مورموری نشان داد که یک زلزله با خسارت بالا نیاز به چه مقدار هزینه برای امدادرسانی دارد البته این 3 میلیارد تومان جدا از هزینه اقلام خوراکی، بهداشتی و درمانی بود که میان مردم توزیع شد و در آن هزینههایی مانند بنزین خودروهای امدادی و بالگردها و حقوق پرسنل دیده نشده است.
ناصر چرخساز، رئیس سازمان امداد و نجات کشور در گفتوگو با فارس با بیان اینکه از بودجه 700 میلیاردی امداد و نجات کشور هنوز ریالی پرداخت نشده است، گفت: هزینه هر ساعت پرواز بالگردهای ما 17 میلیون تومان است و هزینه نگهداری بالگردها بدون احتساب هزینه خرید تجهیزات و اورهال، سالانه 30 میلیارد تومان است.
به گفته وی، در حالی هزینه هر ساعت پرواز بالگردهای امدادی 17 میلیون تومان آب میخورد که در عملیاتهای مختلف ممکن است در یک روز ساعتها پرواز انجام شود.
از هزینه توزیع چادر و پرواز و نگهداری بالگردها که بگذریم، هزینه عملیاتی مانند امدادرسانی به در برف ماندگان نیز هزینه سرسام آوری دارد. چرخ ساز در این زمینه به یک مورد از امدادرسانی در برف و کولاک اشاره گرد و گفت: در امدادرسانی به حادثه دیدگان محور همدان ساوه طی یک روز یک میلیارد تومان پتو و اقلام خوراکی میان در برف ماندگان توزیع شد.
وی قیمت هر تخته پتو را 25 هزار تومان عنوان کرد و گفت: در این عملیات 30 هزار پتو میان حادثه دیدگان توزیع شده که در مجموع 750 میلیون تومان هزینه در برداشت.
چرخ ساز به هزینههای دیگر این سازمان نیز اشاره کرد و گفت: هزینه امداد ساحلی در یک استان مازندران امسال 2 میلیارد تومان برای ما تمام شد و امدادرسانی در اربعین نیز 5 میلیارد تومان اعتبار هزینه شد که اینها بجز هزینههای جاری عملیاتها مانند استهلاک خودرو، سوخت، حقوق امدادگران و خدایی نکرده هزینه آسیب به امدادگران است.
رئیس سازمان امداد و نجات در پاسخ به این سوال که با توجه به هزینههای سرسام آور امدادسانی آیا در تأمین بودجه دچار مشکل نشدهاید گفت: با توجه به اینکه انبارهای ما باید همیشه پر باشد تا در زمان بروز حوادث به سرعت بتوانیم امدادرسانی کنیم، فعلا از ذخیرههای خود در حال مصرف هستیم ضمن اینکه با دستور رئیس جمعیت هلال احمر 40 میلیارد تومان از محل صندوق احتیاط در اختیار ما قرار گرفته است.
بودجه امداد و نجات و امدادرسانی به هموطنان در زمان بروز حادثه ارتباط مستقیمی با جان انسان دارد. حضور امدادرسانان در یک محور برفی برای نجات جان در برف ماندگان بدون همراه داشتن اقلام امدادی مانند پتو بی فایده است و یا امدادرسانی در یک زلزله را فرض کنید که در آن میان بازماندگان جهت اسکان چادر و پتو و اقلام زیستی توزیع نشود.
عدم توزیع هرکدام از اقلام امدادی در زمان بروز حادثه میتواند به مرگ حادثه دیدگان بیانجامد. البته در کنار اینها باید تجهیزات امدادرسانان و خودروها و بالگردها را نیز مدنظر قرار داد چرا که امدادرسانی سریع در کشوری با جغرافیای ایران تنها با بالگردی امکان پذیر است که هزینه یک ساعت پرواز آن 17 میلیون تومان است.
هزینه 30 میلیاردی پرواز بالگردهای امدادی در اربعین
نگاهی به آمار منتشر شده از سوی جمعیت هلال احمر در مورد عملکرد یک ساله آنها نشان میدهد که در جریان امدادرسانی به زائران اربعین حسینی، 1741 ساعت پرواز برای بالگردهای هلال احمر به ثبت رسیده که با یک ضرب و تقسیم ساده میتوان گفت 29 میلیارد و 597 میلیون تومان یعنی چیزی حدود 30 میلیارد تومان در این بخش هزینه شده است.
در کنار این مقدار ساعت پرواز، 95 هزار و 280 کیلوگرم اقلام امدادی میان زائران توزیع شده و 6 هزار و 738 امدادگر به امدادرسانی پرداختهاند.
کمک 17 میلیاردی به آسیب دیدگان دیگر کشورها
از آنجا که وظیفه هلال احمر و صلیب سرخ امدادرسانی و انجام اقدامات بشردوستانه بدون در نظر گرفتن رنگ، نژاد، دین و میلت است، یک از وظایف اصلی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز کمک به حادثه دیدگان حوادث طبیعی و غیر طبیعی در دیگر کشورها به شمار میرود.
در این ارتباط طی یک سال گذشته 139 هزار و 890 کیلوگرم اقلام امدادی به ارزش 17 میلیارد و 187 میلیون ریال به آسیب دیدگان کشورهای یمن، لیبی، عراق، آلبانی، سوریه، تاجیکستان و افغانستان انجام شده است.
نجات جان انسانها اولویت اول امدادگران
در حوادث مهم سال جاری مانند سیل در استان لرستان، سیل در تهران، سیل در استان ایلام و سیل در استان البرز مجموعاً 23 نفر جان خود را از دست دادند و 22 مصدوم نیز توسط امدادگران هلال احمر به مراکز درمانی منتقل منتقل شده و از مرگ نجات یافتند.
این در شرایطی بوده که هلال احمر در آن زمان امکان تهیه اقلام و هزینه امدادرسانی را داشته و اگر در شرایط فعلی که با مشکلات مالی شدید دست و پنجه نرم میکنند، حوادث این چنینی رخ دهد، مشخص نیست که تعداد تلفات روی چه عددی بایستد.
هنوز سال به اتمام نرسیده اما هلال احمر داشته و نداشته خود را از سالهای قبل در موضوع امداد و نجات سال 94 هزینه کرده و با توجه به عدم تخصیص حتی یک ریال از بودجه 700 میلیارد تومانی چرخ امدادرسانی کشور هم آخرین دورهای خود را قبل از ایستادن کامل می زند و به نظر میرسد که در طرح نوروزی امسال کاملاً متوقف شود.
در آن زمان است که باید بگوییم اگر امدادرسانی در حوادث انجام نشود، جان افراد چه میشود؟
در این شرایط لازم است که شخص رئیس جمهور نگاه ویژهای به موضوع امدادرسانی و تأمین بودجه آن داشته باشد و با دستور ویژه خود برای تخصیص بودجه امداد و نجات نشان دهد که ارزش جان بیش از 70 میلیون ایرانی بیش از 700 میلیارد تومان است و برای حفظ جان آنها در زمان حوادث، این مبلغ که هیچ، هر مبلغی لازم باشد پرداخت میشود.
انتهای پیام/ فارس
کد مطلب: 425774
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/425774/ارزش-جان-70-میلیون-ایرانی-700-میلیارد-بودجه-ای-پرداخت-نشد