به گزارش سرویس مذهبي
تفتان ما، کریم مجتهدی، چهره ماندگار فلسفه ایران و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی درباره اهمیت توجه به فرهنگ در جامعه و نگرانیهایی که در این حوزه وجود دارد، گفت: یک نکته درباره فرهنگ این است که نباید اجازه دهیم ریشه آن از بین برود، نظیر یک درختی که باید مدام به آن آب بدهیم یا باران بخورد، وگرنه ریشهاش خشک میشود، فرهنگ ایرانی نیز همین گونه است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه علوم انسانی توجه به فرهنگ معنای فراختر و پرمحتواتری پیدا میکند، در واقع این فلسفه است که به فرهنگ معنی ویژه میبخشد، اظهار داشت: بنده به اینکه فلسفه خواندهام افتخار میکنم هرچند یک معلم فلسفه صرف هستم اما باز هم این فلسفه است که میتواند به رشد فرهنگ کمک کند.
مجتهدی در ادامه یادآور شد: به دانشجویان و علاقهمندان حوزه فلسفه توصیه میکنم که هیچ گاه در این مسیر دلزده نشوند، بی انگیزگی و ناامیدی در این راه شور و شعف را میگیرد و از ادامه منصرف میکند در حالی که این جامعه ما امروز نیازمند فلسفه و متفکران این حوزه است.
این عضو پژوهشگاه علوم انسانی معتقد است که نسبت به فرهنگ جامعه باید خوشبین بود اما این معنایی متفاوت از واقعبینی دارد.
وی توضیح داد: نباید اینطور نگاه کنیم که غربیها درباره فرهنگ ما چه میگویند چرا که آنها در طول تاریخ نشان دادهاند که نسبت به فرهنگ خود غره هستند و سایر فرهنگها را نمیبینند؛ بنابراین هرچه سایر جوامع نسبت به ما میگویند ممکن است با تفاوتهایی همراه باشد، این ما هستیم که باید فرهنگ خود را بسازیم.
وی با تأکید بر اینکه «امید» یکی از کلیدواژههایی است که ما را درباره ساختن فرهنگمان کمک میکند، توضیح داد: امید همان اراده است، اراده جوانانمان را باید تقویت کنیم و این مطالعه و تحقیق فراوان میطلبد.
مجتهدی یکی از موارد وحدت را در حوزه فرهنگی، زبان فارسی به شمار آورد و گفت: بنده همیشه توصیه میکنم که در حفظ زبانمان بکوشیم و اجازه ندهیم لغات بیگانه وارد این زبان شود. دانشجو نباید بیحوصله باشد باید با انگیزه به سمت حفظ این فرهنگ و زبان بکوشد، نباید تصور کنیم هر چه میخوانیم بدون عمل و بدون نتیجه در آینده میماند که اگر اینطور تصور کنیم فرهنگمان بر باد رفته است و برای آیندگان چیزی برای عرضه نخواهیم داشت.
انتهای پیام/ فارس