تنوع نژادهای دام و طیور در چابهار ظرفیت مناسبی برای دامپروری است
10 بهمن 1394 ساعت 10:50
مدیرجهادکشاورزی چابهار گفت: تنوع نژادهای دام و طیور موجود در چابهار به ویژه در شرایط نامساعد وجهه این شهرستان را به سمت دامپروری سوق داده است.
به گزارش سرویس سيستان و بلوچستان تفتان ما، غلامحسین بامبری در چابهار اظهار کرد: چابهار یکی از شهرستانهای سیستان و بلوچستان بوده که دارای مرز آبی با دریای عمان (سواحل مکران) و مرز خشکی با کشور پاکستان است.
وی افزود: تنوع گیاهی و اقلیمی موجود در این شهرستان شرایط زیست گونههای جانوری ارزشمندی را فراهم آورده و ظرفیتهای متنوع توده و نژادهای دام و طیور، توان بالقوه این نژادها در شرایط نامساعد وجهه این شهرستان را به سمت دامپروری سوق داده است.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار ادامه داد: دامهای مقاوم و سازگار شهرستان چابهار شامل گاو دشتیاری، گوسفند بلوچی، شتر، گاومیش، بز بومی، مرغ دشتیاری از مهمترین دامها و طیور این منطقه است.
وی گفت: مقاومت این دامها در مقابل گرما، رطوبت، بیماریهای حاصل از انگلهای خارجی و مقاومت در مقابل کم غذایی و خشکسالی بسیار زیاد بوده به طوری که در شرایط سخت با خوردن برگچهها و ساقههای خشک درختچهها و بوته و مقدار کمی علوفه خشبی خشک شده علاوه بر اینکه در سلامتی آنها تغییری مشاهده نمیشود قادر به تولید شیر نیز است.
وی اضافه کرد: منابع تامین خوراک و تغذیه دام از طریق پوشش گیاهی و مراتع موجود، کشت نباتات علوفهای در زمینهای باهوکلات و عورکی، سبوس استحصالی و کنسانتره کارخانجات خوراک دام است.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار با اشاره عملکرد این اداره در بخش حفظ نباتات، بیان کرد: شهرستان چابهار با سطح زیر کشت معادل 7 هزار و 600 هکتار محصولات زراعی آبی و 5 هزار و 700 هکتار محصولات باغی نقش موثری در عرصه تولید و خودکفایی استان و کشور ایفا میکند و حفظ و حراست این محصولات از گزند عوامل خسارتزا شامل آفات، بیماریها و علف های هرز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این مسئول ادامه داد: براساس تحقیقات انجام شده جهانی علفهای هرز 45 درصد، بیماریها 21 درصد و آفات 19 درصد به محصولات کشاورزی خسارت وارد میکند و وظیفه جلوگیری از وقوع اینگونه خسارات بر عهده واحد حفظ نباتات است که با اعمال روشهای پیشگیری و کنترل و اجرای برنامههای پیش آگاهی و توسعه و تقویت شبکه مراقبت در عرصه تولید و همچنین اجرای برنامه قرنطینه نباتی این هدف مهم را تحقق میبخشد.
وی افزود: در سالهای اخیر با رویکرد حفظ محیط زیست و بهداشت عمومی و ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک، روشهای مدرن کنترل تلفیقی و بیولوژیک تدریجا جایگزین روشهای مبارزه شیمیایی محض شده و گام مهمی در راستا تحقق اهداف و سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی برداشته شده است.
بامبری تشکیل شبکههای مراقبت و پیش آگاهی محصولات کشاورزی برای ردیابی آفات با همکاری کلینیک گیاهپزشکی تشخیص آفات و بیماریها و علفهای هرز محصولات زراعی و باغی، ارائه توصیههای فنی، ترویجی به بهرهبرداران زراعی و باغی برای انجام طرح عملیات سمپاشی در همه مراحل کاشت، داشت و برداشت را از اقدامات قرنطینه نباتات عنوان کرد.
انتهای پیام/ فارس
کد مطلب: 425807
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/425807/تنوع-نژادهای-دام-طیور-چابهار-ظرفیت-مناسبی-دامپروری