صیانت از عزت ایرانی به سبک جدید!/ صدای اصلاح طلب حامی دولت هم در آمد
11 بهمن 1394 ساعت 12:14
اخیرا در سفر روحانی به ایتالیا، که اولین مقصد سفرهای اروپایی وی بود، طی اقدامی بی سابقه و قابل تامل زیر سم اسب امپراطوری که سال 162 میلادی ایران را شکست داده و بخشی از عراق و سوریه امروزی را از آن جدا کرده بود، به عنوان محل دیدار رسمی با نخست وزیر ایتالیا و انعقاد قراردادها انتخاب شد.
به گزارش سرویس سياسي تفتان ما، به نقل از اروم نیوز، تشریفات در دیپلماسی از آداب خاصی تبعیت می کند و کمتر حرکت و رفتاری در این حوزه است که در بر دارنده مفهوم و معنای خاصی نباشد. اهمیت این موضوع تا بدان جایی است که کشورهای مختلف از جمله ایران، دوره هایی را به منظور آموزش تشریفات دیپلماتیک توسط اساتیدی مجرب برای دیپلمات های خود برگزار می کنند. نحوه نشستن، طرز قرار گرفتن دست ها، تقدم دیپلمات ها نسبت به یکدیگر و حتی حالت چهره آنان همه جزو مواردی است که در عرصه دیپلماسی حاوی مفهوم و پیامی برای طرف مقابل است.
با توجه به موارد مذکور، طی سال های اخیر مطالب مختلفی در خصوص "زبان بدن" مقامات کشورمان و بعضا حاضر جوابی و پاسخ های مناسب آنان در مقابل گستاخی دیپلمات های سایر کشورها، در رسانه های داخلی و خارجی منتشر شده است؛ برای مثال واکنش ظریف پس از این که کامرون پاهایش را در دیدار با روحانی روی هم انداخته بود، با اقدامی مشابه پاسخ وی را داد و یا احمدی نژاد که رفتاری مشابه را در پاسخ به بی نزاکتی سفیر سوئد انجام داد.
اما اخیرا در سفر روحانی به ایتالیا، که اولین مقصد سفرهای اروپایی وی بود، طی اقدامی بی سابقه و قابل تامل زیر سم اسب امپراطوری که ایران را شکست داده و بخشی از عراق و سوریه امروزی را از آن جدا کرده بود، به عنوان محل دیدار رسمی با نخست وزیر ایتالیا و انعقاد قراردادها انتخاب شد.
این مساله به اندازه ای تعجب آور بود که واکتش برخی چهره های سیاسی را در پی داشت. در این میان حتی یکی از چهره های اصلاح طلب که به عنوان حامی سرسخت دولت شناخته شده است نیز نتوانست بی تفاوت از کنار آن عبور کند و طی یادداشتی مشاورین فرهنگی و رسانه ای روحانی را به بی سوادی و حواس پرتی متهم کرد.
لازم به ذکر است مارکوس اورلیوس یکی از امپراطور های روم بود که در سال ۱۶۲ میلادی پس از این که حوزه قدرت ایران در مناطق همجوار افزایش یافت، سپاه بزرگی را به جنگ با اشکانیان فرستاد و طی آن بخش هایی از قفقاز، سوریه و عراق کنونی را به تصرف خود در آورد.
حال با توجه به اهمیت و حساسیت تشریفات دیپلماتیک که بدان اشاره شد، و همچنین سابقه دیپلمات هایی که از نکته سنجی و ریزبینی آنان در این عرصه گزارشات فروانی در رسانه ها منتشر شده است، آیا این اقدام روحانی و انعقاد قرار داد در جوار مجسمه امپراطور فاتح ایران را می توان صرفا به حساب کم دقتی گذاشت و یا دولتی که "بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی" را به عنوان یکی از شعارهای انتخاباتی اش مطرح کرد، این مساله را در تضاد با عزت ایرانی نمی بیند؟
انتهای پیام/
کد مطلب: 425863
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/425863/صیانت-عزت-ایرانی-سبک-جدید-صدای-اصلاح-طلب-حامی-دولت-هم-آمد