به گزارش سرویس اقتصادي
تفتان ما، به نقل از
اخبار خمین با توجه به وضع نامطلوب اقتصادی کشور هنوز کسانی پیدا میشوند که با بیتوجهی به تحریمها و رکود حاکم در بازار کشور، به کارهای تولیدی روی آوردهاند تا بتوانند گوشهای از تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی که امروزه مورد بیمهری قرار گرفته است را اجرا کنند که در این راستا مردم این مرز و بوم از مسئولین پیشی گرفتهاند.
میثم کمانی از روستای لکان واقع در بخش کمره شهرستان خمین با ۲۷ سال سن، دارای مدرک تحصیلی مهندسی کشاورزی از جمله همان افرادی است که بیانات رهبرش را سرلوحه کار خود قرار داده و با همت خود به تولید پرداخته است.
کمانی در گفتگو با خبرنگار
اخبار خمین گفت: بعد از پایان دوره سربازی در سال ۱۳۹۲ عضو نظام مهندسی کشاورزی شدم و بعد از آشنایی با یکی از مهندسان کشاورزی در اراک که کارگاه پرورش قارچ داشت مدتی در کنار وی برای کار مشغول شدم.
![](http://khomeinnews.ir/uploads/posts/2016-01/1453790650_photo_2016-01-24_10-29-24.jpg)
وی ادامه داد: در حین کار با تمام مراحل شامل روش کاشت، داشت و برداشت و همچنین وسایل و تجهیزات مورد نیاز آشنا شدم و آموزشهای مهارتی را یاد گرفتم و نسبت به این کار علاقمند شدم. بعد از مدتی تصمیم گرفتم این کار را ادامه داده و به عنوان شغل آینده خود انتخاب کنم.
کمانی افزود: شرایط ورود به شغل دولتی هم داشتم اما به دلیل علاقه به کارهای تولیدی وارد این عرصه شدم.
وی گفت: برای شروع کار دو کارگاه با زیربنای ۱۸۰ مترمربع در روستا اجاره کردم و با سرمایه ۱۰ میلیونی خودم مشغول به کار شدم و همچنین ۱۰ میلیون تومان از تسهیلات بسیج سازندگی شهرستان خمین دریافت کردم.
![](http://khomeinnews.ir/uploads/posts/2016-01/1453790686_photo_2016-01-24_10-30-03.jpg)
این فعال در عرصه اقتصاد مقاومتی بیان کرد: با خرید تجهیزات و وسایل مورد نیاز و نصب در دو سالن که به صورت نیمه صنعتی است، تولید رسمی پرورش قارچ را به نام پرورش قارچ الوند لکان از مرداد ماه ۱۳۹۴ شروع کردم.
کمانی ادامه داد: برداشت روزانه بستگی به ظرفیت سالن دارد به طور میانگین، هر بسته کمپوست ۲۰ تا ۲۵ درصد وزن خود قارچ میدهد و هر دوره برداشت سه فلش یا سه چین دارد که از روز ۳۲ ام تا ۷۰ ام سه فلش تمام میشود.
وی افزود: در این مدت نیروی کار به صورت دائمی اشتغال دارد که البته در مواقع مورد نیاز مثل بارگیری و تخلیه بار از کارگر روزمزد و در چیدن قارچ از اعضای خانواده و ۳ تا ۴ نفر از زنان روستا استفاده میکنم.
کمانی به اهمیت بازار فروش اشاره کرد و گفت: بحث بازار فروش در قارچ خیلی مهم است به علت اینکه درصد آب در قارچ بالا است و اگر مدت زیادی بماند، آب از دست داده و مرغوبیت اولیه را ندارد و اگر سریعتر به بازار عرضه شود با کیفیتتر است.
وی افزود: در بیشتر فروشگاههای سطح شهرستان خمین، اراک، محلات، قورچیباشی و همچنین در محل فروش دارم که خوشبختانه در چند دوره برداشت از نظر بازار فروش مشکل نداشتم و ضرر هم نکردم.
![](http://khomeinnews.ir/uploads/posts/2016-01/1453790656_photo_2016-01-24_10-29-51.jpg)
کمانی همچنین به قارچ با کیفیت اشاره کرد و گفت: قارچ درجه یک دارای کلاهک سفید و تخم مرغی شکل است. اگر از ساقه جدا شود درجه دو محسوب میشود و اگر لکههای قهوهای به مقدار زیاد روی کلاهک باشد درجه سه به شمار می آید که در این حالت وزن قارچ یک سوم میشود و خیلی بازار و مشتری پسند نیست.
این فعال در عرصه تولیدی گفت: از سال آینده قصد گسترش کار را دارم که برای این منظور ساخت کارگاه با زیر بنای ۲۰۰ متر مربع که ۱۵۰ متر آن سالن تولید و بقیه انباری و محوطه است را شروع خواهم کرد که برای این کار با معرفی به صندوق کارآفرینی مهر و ارائه تسهیلات به مبلغ ۱۷ میلیون موافقت شده است.
کمانی ادامه داد: برای فراهم کردن تجهیزات و وسایل مورد نیاز به ۴۰ میلیون تومان تسهیلات دیگر نیاز دارم که از مسئولان شهرستان خمین تقاضا دارم در این امر حمایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: از خدا خواستم که کاری برای من پیدا شود که در آن روزی حلال باشد که همینطور هم شد چرا که درآمدی خوب، شیرین و لذت بخش است که از زحمت خود انسان باشد.
![](http://khomeinnews.ir/uploads/posts/2016-01/1453790675_photo_2016-01-24_10-29-37.jpg)
روستای لکان در ۳۶ کیلومتری خمین و ۶۵ کیلومتری اراک قرار دارد.
انتهای پیام/