۰

لزوم انجام اقدامات جدی برای کاهش رفتارهای پرخطر/ راه‌اندازی ۲ هزار و ۶۱۳ تخت جدید بیمارستانی به مناسبت دهه فجر

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به لزوم انجام اقدامات جدی در زمینه کاهش رفتارهای پرخطر گفت: راه مقابله با این مسئله سرپوش گذاشتن نیست و باید آموزش و اقدامات پیشگیرانه انجام شود.
لزوم انجام اقدامات جدی برای کاهش رفتارهای پرخطر/ راه‌اندازی ۲ هزار و ۶۱۳ تخت جدید بیمارستانی به مناسبت دهه فجر
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما، ایرج حریرچی در نشست خبری اظهارداشت: مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در دوران قبل از انقلاب به صورتی بود که از هر هزار کودک 174 نفر در سال فوت می‌کردند ولی در حال حاضر این رقم به 17 مورد در هزار نفر رسیده است.
وی افزود: مرگ و میر مادران نیز در پیش از انقلاب به صورتی بود که در هر 100 هزار تولد زنده 245 مادر فوت می‌کردند ولی اکنون این رقم به 19 مورد در هر 100 هزار نفر رسیده است همچنین پیش از انقلاب امید به زندگی 35 سال بود ولی اکنون 74 سال میزان امید به زندگی در کشور است.
وی اضافه کرد: اقداماتی که اکنون به مردم در حوزه سلامت ارائه می‌شود قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست البته این میزان در شأن مردم نبود و باید در این زمینه بیشتر شود.
وی از افتتاح پروژه‌های کلان توسط وزارت بهداشت طی دهه فجر امسال خبر داد و اعلام کرد 2 هزار و 6123 تخت جدید در 28 بیمارستان کشور با اعتباری بالغ بر 7 میلیارد و 163 هزار میلیارد ریال به بهره‌برداری می‌رسد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: 1350 تخت ویژه نیز همزمان طی دهه فجر در سراسر کشور با اعتبار 892 میلیارد ریال و در قالب 25 پروژه آماده افتتاح است در بخش‌های بیمارستانی نیز 918 تخت توسعه می‌یابد.
به گفته حریرچی 14 پروژه آموزشی با وسعت 80 هزار متر مربع زیربنا نیز در این ایام افتتاح شده و 691 خانه بهداشتی در روستا و 93 مرکز بهداشتی درمانی نیز راه‌اندازی می‌شود و به طور کلی مجموع پروژه‌های دهه فجر 13 هزار و 71 میلیارد ریال هزینه داشته است.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اخیراً اعلام شده آمارهای رفتارهای پرخطر بیشتر شده است گفت: این آمارها براساس مطالعه انجام گرفته در سال 91 بوده که گزارش آن در همان زمان ارائه شد و اخیراً در مجلات علمی دانشگاه علوم بهزیستی به چاپ رسیده است.
حریرچی گفت: آمار رفتارهای پرخطر در حدی است که باید در این زمینه اقدام جدی شود، راه مقابله سرپوش گذاشتن نیست و در بسیاری از موارد با آموزش باید پیشگیری کرد.
وی در رابطه با زایمان طبیعی و سزارین افزود: وزارت بهداشت کمک‌ها را جایی صرف می‌کند که به نفع مردم است، پیش از این بالاترین آمار سزارین دنیا را داشتیم که این مسئله به ضرر مردم و ارائه کنندگان خدمت بود ولی سال اول اجرای طرح کاهش عمل سزارین با موفقیت همراه بود و میزان آن کاهش یافت البته ترویج رفتار درست زمان‌بر است و باید بسترسازی فرهنگی را نیز مدنظر قرار دهیم.
وی در مورد تعرفه‌های سال 95 در حوزه پزشکی گفت: کار کارشناسی تعرفه‌ها قسمتی از آن با ما بوده و قسمت عمده دیگر در شورای عالی بیمه و دولت بررسی می‌شود ولی آن چیزی که وزارت بهداشت به آن تاکید دارد این بوده که تعرفه ابزار سیاست‌گذاری است و باعث می‌شود کارهایی که مناسب‌تر برای سلامت مردم است را ترویج کنیم مثلاً زایمان طبیعی را برای فرد ماما و متخصص دستمزد آن اندازه سزارین افزایش دادیم ولی برای مردم رایگان کردیم.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در تعرفه توجه به تورم و افزایش معقول مورد تاکید ماست و باید تعرفه به صورت معقول افزایش یابد البته فشاری به جیب مردم وارد نکند و هزینه‌ها را دولت و بیمه‌ها تامین کند.
انتهای پیام/ فارس
سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۸
کد مطلب: 426097
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *