به گزارش سرویس سيستان و بلوچستان
تفتان ما، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، علی خواجه اظهار کرد: بیماری فنیل کتونوری در بدو تولد با اندازهگیری فنیل آلانین خون قابل تشخیص است و باید چند قطره خون مویرگی بر روی کاغذ فیلتر گرفته و به آزمایشگاه منتخب ارسال، تا آزمایش لازم انجام شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: فنیل کتونوری بیماری متابولیک ارثی است که از پدر و مادر به فرزند منتقل میشود و به علت نقص یکی از آنزیمهای کبدی به وجود میآید.
این مسئول تصریح کرد: در نتیجه این نقص، سطح اسید آمینه فنیل آلانین در خون به صورت غیر طبیعی بالا میرود و به مواد دیگری که سمی هستند، تبدیل میشود که فعالیت طبیعی مغز را مختل میکند، به این ترتیب در صورت عدم درمان، ضایعات مغزی و عقب ماندگی ذهنی در کودک بروز میکند.
وی گفت: به دلیل اهمیت پیشگیری از عوارض این بیماری، برنامه غربالگری، کنترل و درمان این بیماری به صورت کشوری در حال اجر است.
خواجه افزود: در راستای برنامه کشوری کنترل این بیماری کلینیک PKU در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) زاهدان به عنوان بیمارستان منتخب استان از سال 1391 در روزهای دوشنبه هر هفته به این بیماران خدمات درمانی ارائه میکند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در حال حاضر 12 کودک مبتلا به این بیماری در این کلینیک خدمات دریافت میکنند.
وی ادامه داد: خدمات ارائه شده به این بیماران در کلینیک شامل ویزیت فوق تخصص اطفال، مشاوره تغذیه، مشاوره روانشناسی، انجام آزمایشات کنترل، تحویل شیرهای رژیمی، خرید و تحویل مواد غذایی رژیمی مانند آرد، ماکارونی، کیک، بیسکویت خاص این بیماران و نیز تحویل داروهای مربوط به این بیماری به صورت رایگان، است.
خواجه گفت: در حال حاضر به علم تغذیه بعنوان علم درمان اکثر بیماریها مینگرند، به گونهای که پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها به ویژه بیماریهای متابولیکی بوسیله رژیمهای غذایی خاص امکانپذیر و در بعضی موارد موثرترین و تنها راه درمان است که بیماری فنیل کتونوری (PKU) نیز از این دسته بیماریها است.
انتهای پیام/