اهمیت تغذیه درسنین سالمندی

25 بهمن 1394 ساعت 7:37

سالمندی فرایندی است که به تدریج به دلیل عوامل مختلف تغییرات تخریبی سلولها از تولید سلولهای جدید بیشتر شده و اندامها دچار نقص در عملکرد می شوند و در نهایت فرد پیر و سالخورده می شود.


به گزارش سرویس خبری تفتان ما، سالمندی فرایندی است که به تدریج به دلیل عوامل مختلف تغییرات تخریبی سلولها از تولید سلولهای جدید بیشتر شده و اندامها دچار نقص در عملکرد می شوند و در نهایت فرد پیر و سالخورده می شود.

دلایل این امر کاملا شناخته نشده است ولی عوامل محیطی مانند آب و هوا، رژیم غذایی و عوامل روحی و روانی و شیوه زندگی می تواند بسیار موثر باشد.

آلودگی هوا بدلیل ایجاد مواد سمی در بدن می تواند عاملی در تخریب سلولهای بدن باشد همچنین مصرف غذاهایی که اکسید کننده هستند و می توانند در بدن رادیکال آزاد تولید نمایند (مانند روغنهای دارای پراکسید، غذاهای سوخته و غیره) موجب تخریب سلولها شده و فرایند پیری را جلو خواهد انداخت.

مصرف مواد ضد اکسیدان مانند ویتامینهای A, E, C املاح سلنیوم و گوگرد می توانند با از بین بردن رادیکالهای آزاد عمر سلولها را افزایش دهند. بنابراین مصرف سبزیجات تازه، میوه، گوشت، سیر و پیاز، کلم، حبوبات و مغز دانه ها جهت تامین این مواد توصیه می گردد.

حد نهایی عمر انسان حدود 140-120 سال برآورد شده است. معمولا به افراد بالاتر از 65 سال سالمند اطلاق می شود. البته سالمندان را می توان به سه گروه سنی تقسیم نمود:

1- گروه سنی 74-65 سال که سالمند جوان نامیده می شوند.
2- گروه سنی 84-75 سال که سالمند نامیده می شوند.
3- گروه سنی 85 سال و بالاتر که سالخورده نامیده می شوند.
 
انتهای پیام/ تسنیم


کد مطلب: 426620

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/426620/اهمیت-تغذیه-درسنین-سالمندی

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir