گرامیداشت سی‌و‌هفتمین سالروز پیروزی انقلاب ایران در تاجیکستان+تصاویر

24 بهمن 1394 ساعت 10:16

مراسم گرامیداشت سی و هفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با حضور وزیر امور خارجه تاجیکستان، نمایندگان پارلمان، سفرا و وابستگان نظامی و فرهنگی کشورهای خارجی مقیم دوشنبه برگزار شد.


به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما، «حجت‌الله فغانی» سفیر ایران در تاجیکستان طی سخنانی در این مراسم گفت: ملت ایران سی و هفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را در حالی جشن می‌گیرد که ناامنی، افراطی‌گری و تروریسم مناطق مختلفی از جهان و از جمله خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: ایران نه تنها با تدابیر رهبر فرزانه خود و سیاست فعال و هوشمندانه رئیس جمهور لنگرگاه ثبات در منطقه می‌باشد، بلکه توانسته است موفقیت عظیمی در روند تثبیت و تقویت برنامه صلح آمیز هسته‌ای خود به دست آورد و با اثبات حقانیت ملت ایران، تحریم‌های سنگین و ظالمانه مرتبط با موضوع را برچیند.
فغانی گفت: این موفقیت در مذاکرات که نمونه‌ای عالی و کم نظیر برای پایان دادن به یکی از طولانی‌ترین و پیچیده‌ترین اختلافات در تاریخ معاصر است، دستاوردی متعلق به همگان می‌باشد و می‌تواند به عنوان الگویی موفق برای حل و فصل دیگر اختلافات و مناقشات منطقه‌ای و بین‌المللی مورد استفاده قرار گیرد.
سفیر ایران، دستیابی ایران برغم همه تحریم‌ها و تهدید‌ها به چرخه کامل سوخت‌ هسته‌ای را از تلاش‌ها و مجاهدت‌های جوانان و متخصصان کشور دانست و افزود: امروز جمهوری اسلامی از نظر دانش علمی و فناوری نانو، در ردیف کشورهای پیشرفته جهان قرار دارد و از معدود قدرت‌های جهانی است که ساخت و پرتاب ماهواره با اهداف مختلف را بومی کرده و به مرور زمان حیطه عمل خود در این زمینه را گسترش می‌دهد. در حالی که گفته می‌شود، فناوری نانو در آیندۀ نزدیک، بازاری 1000 میلیارد دلاری در جهان خواهد داشت، ایران اسلامی رتبه مناسبی در کسب این دانش به دست آورده است.
فغانی دستاوردهای ایران در سایر عرصه‌های علمی را نیز نمایان عنوان کرد و افزود: سلول‌های بنیادی بعد از بیوتکنولوژی، انقلاب دوم در پزشکی محسوب می‌شود که ایران در این عرصۀ دانش پزشکی نیز حضور نمایانی دارد.
وی با اشاره به استقبال جهانی از لغو تحریم‌های ایران و آغاز تعاملات جدید، گفت: طی هفته‌های اخیر همکاری ایران با بسیاری از کشور‌ها در عرصه‌های مختلف توسعه قابل توجهی یافته و اکنون تهران روزانه پذیرای هیئت‌های عالیرتبه مختلفی از اقصی نقاط جهان است و در کمتر از یک ماه، میلیارد‌ها دلار قراردادهای همکاری با شرکای خارجی امضا نموده است.
سیاست خارجی ایران به دنبال تعامل سازنده با همه کشورها است
فغانی در بخش دیگر سخنرانی خود، سیاست خارجی ایران را ترکیبی از امید، تدبیر و اعتدال همراه با تعامل سازنده و مبتنی بر اصول احترام متقابل و منافع مشترک با دیگر کشور‌ها خواند و تصریح کرد: این بدان معناست که ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، نسبت به امنیت منطقه و جهان، مسئولانه برخورد می‌کند و آماده همکاری دوجانبه و چند‌جانبه با سایر بازیگران مسئول در حوزه‌های مختلف است.
وی ادامه داد: ما با نفی رویکردهای دین ستیزانه یا بهره‌گیری‌های ابزاری از دین، معتقدیم تلاش‌های معطوف به قطبی‌سازی دینی و خصوصاً دامن زدن به منازعه شیعه و سنی، حرکتی خطرناک و برنامه‌ریزی شده برای تولید افراط گرایی و تخلیه ظرفیت عظیم جهان اسلام است که همه کشورهای اسلامی بایستی بدان توجه نمایند.
سفیر ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی از صلح مبتنی بر آرای ملت‌ها در همه نقاط جهان حمایت می‌کند و معتقد است خشونت و نظامی‌گری راه حل بحران‌های جهانی نیست و تنها از طریق منطق و با رعایت اصول عدل و انصاف و تعامل سازنده و اعتدال می‌توان بر مشکلات جامعۀ بشری فایق آمد. ایران در چارچوب این سیاست اصولی دست همه کشورهای علاقمند به همکاری را می‌فشارد و می‌کوشد مروج وحدت اسلامی، همدلی، گفت‌وگو و اعتدال باشد.
پیوند ایران با تاجیکستان پیوند گوشت و ناخن است
فغانی روابط دو ملت برادر و هم ریشه ایران و تاجیکستان روابطی عمیق و گسترده خواند و اظهار داشت: پیوند ایران با تاجیکستان حکم پیوند گوشت و ناخن را دارد و کسی یا چیزی نمی‌تواند آن‌ها را از هم جدا کند. این روابط در پرتو هدایت‌ها و حمایت‌های رهبران دو کشور، در عرصه‌های مختلف اعم از سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی استمرار داشته و با جدیت دنبال می‌شود.
سفیر ایران به عنوان نمونه از همکاری دو کشور در عرصه‌های مختلف، به سفرهای متقابل وزرا و مقامات رسمی دو کشور، امضا و تصویب موافقتنامه همکاری‌های امنیتی و انتظامی، اتمام احداث تونل «استقلال» و تحویل رسمی آن به طرف تاجیک، برگزاری سه نمایشگاه اختصاصی کالا‌ها و توانمندی‌های اقتصادی ایران در دوشنبه و خجند در سال گذشته، پیگیری همکاریهای چندجانبه از جمله راه آهن پنج جانبه، سفر استانداران همدان و خراسان رضوی به «سغد» و «ختلان» و مشارکت جدی شرکتهای ایرانی در پروژه‌های ساختمانی و احداث سد و نیروگاه در تاجیکستان اشاره کرد.
وی فرهنگ مشترک را یکی از مهم‌ترین داشته‌ها و عوامل موثر هم پیوندی و هم افزایی ایران و تاجیکستان عنوان و تصریح کرد: در سال گذشته ده‌ها هیات بین دو کشور مبادله شد و اهداء 16 هزار واژه تخصصی مصوب فرهنگستان زبان فارسی به کمیته زبان و اصطلاحات جمهوری تاجیکستان، شرکت هیات‌های دو کشور در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب تهران و دوشنبه و چاپ و نویسه گردانی چندین کتاب و مجله علمی از جمله در زمینه پزشکی توسط پژوهشگاه و رایزنی فرهنگی سفارت، برپایی روزهای فیلم ایران در تاجیکستان، شرکت هیات‌های طرفین در همایش‌های علمی متقابل به مناسب هفتصدمین سالگرد تولد میرسید علی همدانی در تاجیکستان و ایران و جذب متقابل دانشجویان، از جمله این همکاری‌ها هستند.
فغانی در بخش پایانی سخنرانی خود ابراز اطمینان کرد که با لغو تحریم‌ها افق‌های جدیدی برای توسعه مناسبات، بویژه در عرصه‌های اقتصادی فراهم شده که امید است از آن برای تعمیق هرچه بیشتر مناسبات برادرانه دو ملت هم ریشه و همزبان استفاده شود.
در این مراسم، گروه موسیقی سنتی اعزامی از ایران نیز به اجرای برنامه پرداختند که مورد استقبال و توجه گرم شرکت‌کنندگان قرار گرفت.






















انتهای پیام/ فارس


کد مطلب: 426988

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/426988/گرامیداشت-سی-و-هفتمین-سالروز-پیروزی-انقلاب-ایران-تاجیکستان-تصاویر

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir