به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، دکترعلی اصغر همتی، در گفتوگو با خبرنگار
سینا درباره تولیدات دارویی مرکز رشد فناوریهای دارویی جندی شاپور در کشور گفت: یک بخش از فعالیت رشته فارماکولوژی تحقیق درباره تاثیر داروها و پیدا کردن داروهای جدید است؛ در دو سال گذشته مرکز رشد فناوریهای دارویی جندی شاپور راه اندازی شد و بر اساس سیاستهای دولت، با استفاده از نتایج تحقیقات شرکتهای دانش بنیان به منظور تبدیل ایده این شرکتها به محصولات علمی تلاش کردیم.
وی در ادامه افزود: از ابتدای تاسیس مرکز تعدادی از ایدهها را که پتانسیل تولید و تبدیل شدن به محصول را داشتند مورد بررسی قرار دادیم و توانستیم هشت مورد شکل دارویی را به شکل پایلوت تهیه و آماده اخذ مجوز لازم برای تولید انبوه کنیم.
ساخت داروی ایرانی گِرَپکس با خاصیت ضد التهابی
این دکترای فارماکولوژی تصریح کرد: در مرکز رشد فناوریهای دارویی جندی شاپور برخی داروها مجوز تولید دریافت کردهاند از جمله آن میتوان به داروی گِرَپکس اشاره کرد که حدوداً دو سال پیش از عصاره انگور ساخته شد و به عنوان یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی برای بیماریهای قلبی_ عروقی موثر است البته این دارو نمونه خارجی دارد و در ایران وجود نداشت و از نظر فرمولاسیون کاملا جدید است.
وی ادامه داد: مجوز تولید این دارو گرفته شده است اما به دلیل عدم تکمیل شدن واحد تولید دارو امکان تولید انبوه این دارو وجود ندارد.
کاهش بودجه شرکتهای دانش بنیان طرحها را در حد پایلوت باقی گذاشته است
همتی با اشاره به اینکه با تغییر دولت در دو سال گذشته نتوانستیم در مرکز رشد فناوریهای دارویی جندی شاپور فعالیتهای خود را ادامه دهیم و واحد تولید برخی داروها نیمه کاره مانده است، گفت: تا سال ۹۲ فعالیتهای مرکز رشد فناوریهای دارویی جندی شاپور ادامه داشت اما پس از قطع بودجه عملاً نمیتوان کاری انجام داد و متاسفانه فقط تهیه پایلوت انجام میشود.
وی ادامه داد: فرآوردههایی که در مرکز تولید میشود نمونه خارجی ندارند و حتی تکنیک آن بالاتر از نوع خارجی است اما به دلیل اینکه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بودجه کافی در اختیار ما قرار نمیدهد، دست ما بسته شده است؛ در دانشگاههای مختلف زیرساختی از ۱۵ سال گذشته آغاز شده است تا شرکتهای دانش بنیان بتوانند به فعالیت بپردازند به این دلیل که استاد دانشگاه به تنهایی نمیتواند دستگاه خریداری کند و فعالیت تحقیقاتی انجام دهد.
رئیس مرکز رشد و فناوری جندی شاپور درباره استراتژیهای مرکز رشد فناوریهای دارویی جندی شاپور گفت: در واحد تولید دارو باید داروهای آماده و اولیه را وارد بازار کنیم که این واحد تولید بسیار با ارزش است، به جهت اینکه میتواند در زمینه خودکفایی دارویی قدم بردارد و به دلیل عدم تخصیص بودجه راکد مانده است.
وی در ادامه افزود: ایجاد و ساخت "کلین روم" جهت تولید داروهایهای تک و استراتژیک است که محل ساخت داروها را نیز در نظر گرفتهایم اما نبود بودجه این کار را نیز با بن بست مواجه کرده است.
تولید ژلاتین از استخوان ماهی در کشور برای ساخت کپسول دارو
همتی درباره دیگر تولیدات مرکز رشد فناوریهای دارویی جندی شاپور تصریح کرد: طرحی داریم که از استخوان ماهی، ژلاتین تولید و از پوسته میگو کیتین و کیتوزان تولید کنیم؛ تا کنون این مواد تولیدی از خارج وارد میشدند اما قصد داریم که این مواد را به شکل انبوه استخراج کنیم تا طرحی دانش محور و در جهت خودکفایی کشور باشد.
وی درباره کاربرد ژلاتین گفت: این ماده برای ساخت پوسته کپسول دارویی در صنایع دارویی و برای فورمولاسیون داروها همچنین در صنایع غذایی کاربرد زیادی دارد که تا کنون مقداری از آن در کشور تولید میشد و باقی نیز از چین و کشورهای دیگر وارد میشود.
این دکترای فارماکولوژی درباره تولید دو ماده کیتین و کیتوزان در کشور خاطرنشان کرد: این دو ماده فرآوردههایی با ارزش هستند که از پوسته میگو استخراج میشوند و در صنایع پزشکی برای ترمیم زخم و برای ساخت یک سری داروهایی که در پزشکی استفاده میشود بسیار کاربردی هستند؛ ما تولید داخلی از این دو ماده را نداریم و فقط به شکل پایلوت تولید شده است و به دلیل عدم تکمیل واحدهای تولیدی نمیتوانیم تولید انبوه دو ماده کیتین و کیتوزان را داشته باشیم.
انتهای پیام/