۰

امیدواریم امنیت فضای مجازی کشور به رسمیت شناخته شود

حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور در همایش تبیین برنامه ششم توسعه گفت: امیدواریم با تدبیر شورای عالی مجازی و مرکز فضای مجازی، امنیت فضای مجازی کشور همراه با تعدد و تکثر به رسمیت شناخته شود.
امیدواریم امنیت فضای مجازی کشور به رسمیت شناخته شود
به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما، حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور در همایش تبیین برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که هم‌ اکنون در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در حال برگزاری است، گفت: ما امروز با ادغام فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی در فضای مجازی با فناوری‌های تولید مواجه هستیم. این اتفاق اگر با سیاست‌گذاری‌های حاکمیتی مواجه نشود، می‌تواند منجر به تخریب بنیه‌های فرهنگی یک کشور شود، لذا برای این موضوع ما نیاز داریم تصمیماتی را در حوزه ارتباطات و اطلاع‌رسانی در کشور اتخاذ کنیم.
وی ادامه داد: بخشی از این تصمیمات معطوف خواهد بود به اصلاحات ساختاری در بخش‌های تصمیم‌ساز، تصمیم‌گیر و سیاست‌گذار در حوزه فرهنگ ارتباطات یک کشور. این اصلاحات از شوراهای عالی باید شروع شود تا تداخل وظایف و هم‌پوشانی‌هایی که در حوزه‌های مختلف و دستگاه‌های اجرایی وجود دارد را حل کند.
مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور عنوان کرد: مسأله نیاز مصرف‌کننده و نیاز کاربر به محتوای متنوع و متکثر دومین وظیفه ما به شمار می‌رود که تجربه تاریخی اخیر ما نشان می‌دهد با تولیدکنندگان محدود نمی‌توان نیازهای انبوه مصرف‌کنندگان را پاسخ داد؛ مراجعاتی که مصرف‌کنندگان فرهنگی به فضاهای فرهنگی غیرمجاز و محدوده‌های ممنوعه از نظر فرهنگی دارند، بخش مهمی از این عدم تأمین نیازهای مشروع در سامانه‌های ملی است.
وی افزود: ما موظفیم بخش غیردولتی تولید و توزیع فرهنگی کشور را با تدبیر لازم، توانمند کنیم، این توانمندی باید اتفاق بیفتد. یکی از بزرگ‌ترین اقدامات تاریخ ارتباطات در ایران، بدون هیچ صدایی امروز به نام «سند» اتفاق افتاده است. سند یعنی سامانه نمایش درخواستی در کشور که این مدل جدید فعالیت ارتباطی کشور ما است.
آشنا تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌ عنوان تسهیل‌کننده، تمام تولیدکننده محتوای تصویری را در کنار هم گرد آورد و وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات به‌ عنوان حمایت‌کننده و تسهیل‌کننده تمام کسانی که در حوزه اپراتوری فضای مجازی و ارائه خدمات اینترنتی و مخابراتی کشور، فعال هستند را پای کار آورد.
وی ادامه داد: مؤسسات رسانه‌های تصویری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بین این دو اتصال را برقرار کرد و امیدواریم بدون اینکه دولت هیچ سرمایه‌گذاری اضافه‌ای داشته باشد و بدون اینکه هزینه‌ای از جیب مردم در بخش زیرساخت هزینه کند، همچنین مجموع همکاری بین بخش‌های تولید محتوا و بخش‌های غیردولتی توزیع اطلاعات بتوانند با همکاری هم نیازهای رو به‌ رشد اطلاعاتی، سرگرمی و آموزشی و انواع و اقسام خدماتی که می‌شود در فضای مجازی به کاربران عرضه کند را فراهم نماید.
حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور  خاطرنشان کرد: نه تنها سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران یک بستر جدید را برای رسیدن کاربران و مصرف‌کنندگان و بینندگان را فراهم می‌کند، بلکه حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، آموزش و پرورش و تمام کسانی که دنبال بستری امن و مناسب و توانمند برای دستیابی به مخاطبان هستند، اکنون این فضا را به همت بخش غیردولتی در اختیار دارند.
وی با اشاره به تعامل با سازمان صداوسیما گفت: همه ما مطلع هستیم که امروز سازمان صداوسیما از مشکل تأمین هزینه‌های روزافزون خود می‌نالد و در این شکی نیست که مخاطبان صداوسیما از محتوای تولیدشده از سوی صداوسیما چندان رضایتی ندارند و بودجه دولتی هم توان تحمل مطالبات سازمان صداوسیما را ندارد، بنابراین ما نیاز داریم به تعامل جدیدی میان سازمان صداوسیما و بودجه عمومی برسیم؛ این تعامل نه از روی اجبار، بلکه از بابت جبر زمانه تغییر خواهد کرد.
آشنا تصریح کرد: مدل اداره سازمان صداوسیما در حال حاضر مشخص نیست، به دلیل اینکه بعد از سال 1371 صداوسیما عملاً نیاز به قانون جدیدی برای اداره خویش داشت که هنوز این قانون تصویب نشده است و امیدواریم هیأت دولت با همکاری مجلس عزیز این دوره، قانون اداره صداوسیما و نظارت بر آن را تصویب کند و قادر شویم این سازمان در شرایط جدید به فعالیت‌ها فرهنگی و ارتباطی در سطح ملی و جهانی دست یافته و بتواند نیازهای مخاطبان را پاسخ گوید.
وی درباره مسأله لایحه دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: این مسأله یکی از تحولات بنیادین رابطه دولت و ملت در کشور ما خواهد بود؛ بحث این است که آیا اطلاعات تولید شده توسط بودجه عمومی در دستگاه‌های دولتی، دانستن این اطلاعات حق مسلم مردم ایران است یا نیست؟! سؤال اینجاست، اطلاعاتی که با بودجه عمومی تهیه شده، حق عموم مردم است یا خیر؟ قانونی که تصویب شد این حق را به رسمیت شناخت.
حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور ادامه داد: متأسفانه چندین سال قانون آیین‌نامه‌های دسترسی آزاد به اطلاعات در میان کمیسیون‌های دولت معطل ماند که در سال جاری به همت دکتر جنتی این آیین‌نامه‌ها در دولت به تصویب رسید.
وی اظهار داشت: سال‌های 99-1395 سال‌های اجرای این قانون، به معنای شفاف‌سازی اطلاعات در کشور است، ازاین‌رو تمام مناقصه‌ها و مزایده‌های کشور که قرار است از بودجه عمومی تأمین مالی شوند، در این چارچوب باید به اطلاع همگان برسد.
آشنا افزود: همه کسانی که اطلاعاتی درباره آنها در دستگاه‌های دولتی تولید شده، حق دارند به اطلاعات خودشان در دستگاه‌های دولتی دسترسی داشته باشند، از همه اینها مهم‌تر حق شکایت از دستگاه دولتی است، ارائه شفاف اطلاعات در اینجا به رسمیت شناخته شده و این چالش بزرگ در هر دولت است که بتواند پاسخگویی در موضوع شفافیت اطلاعاتی داشته باشد که بتواند در موضوع شفافیت اطلاعاتی پاسخ‌گو باشد.
وی با اشاره به حق انتشار و کپی‌رایت در کشور ابراز داشت: امیدواریم تا سال‌های 99-1395 تکلیف قطعی به رسمیت شناختن کپی‌رایت در سطح بین‌الملل روشن شود، ما نمی‌توانیم به خودمان اجازه دهیم همه آثار فرهنگی دیگران را کپی و منتشر کنیم، اما دیگران چنین حقی نداشته باشند.
این مقام مسئول گفت: اگر خودمان را تولیدکننده آثار باارزش فرهنگی بدانیم، آن وقت درباره تصویب قانون کپی‌رایت به گونه دیگر سخن خواهیم گفت که در سطح داخلی و چه در سطح خارجی و این مسأله باید با جدیت دنبال شود.
وی درباره مسأله محوریت مرکز ملی فضای مجازی در آینده سیاست‌گذاری فضای مجازی کشور تصریح کرد: امیدواریم بسیاری از کارهای سلیقه‌ای، بیجا، بی‌ضابطه و بی‌نتیجه که در حوزه و فضای مجازی در حال انجام است و ثمره‌ای جز ناراضی کردن مردم و عادت دادن مردم به تخلف مستمر ندارد، جمع شده و با تدبیر شورای عالی مجازی و مرکز فضای مجازی، امنیت فضای مجازی کشور همراه با تعدد و تکثر به رسمیت شناخته شود.
انتهای پیام/ فارس
چهارشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۲۷
کد مطلب: 427524
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *