به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، به نقل از
پیام پزشکی؛ بهزاد باباپور گفت: در سالهای گذشته وقتی بیماری دچار گرفتگی رگ میشد دارویی تزریق میکردند که در بعضی از افراد سبب رفع انسداد میشد.
وی اظهار کرد: امروزه در کل دنیا با استفاده از آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی در مدت زمان کمی رگ مسدود شده باز میشود که بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل نیز جزو31 مرکز درمانی کشور است که این عمل در آن با موفقیت بالایی انجام میشود در صورتی که در مراکز بزرگتری در تهران هنوز این روش درمانی وجود ندارد.
این پزشک افزود: شایعترین علت مرگ و میر در جهان بیماریهای قلبی عروقی است که قسمتی از آن مربوط به سکته قلبی و قسمتی نیز با عوارض این بیماری در ارتباط است.
وی ادامه داد: در سکته قلبی لختهای در رگهای قلب تشکیل شده و با اختلال در خونرسانی سبب از بین رفتن عضلهای میشود که خونرسانی به آن دچار مشکل شده است.
بابا پور بیان کرد: به دنبال سکته قلبی و از بین رفتن قسمتی از عضله قلب که باعث نارسایی قلبی میشود، ممکن است فرد دچار مشکلات دریچهای شده و نامنظمی قلبی پیدا کند که منجر به فوت بیمار شود.
وی با تاکید بر اینکه تحول بزرگی در درمان و پیشگیری از سکته قلبی صورت گرفته است، اضافه کرد: امروزه آمار فوت ناشی از سکته قلبی کاهش یافته چرا که با پیشرفتهای صورت گرفته، این بیماری بلافاصله سبب مرگ نمیشود.
این عضو هیات علمی خاطر نشان کرد: وقتی رگی به طور کامل گرفته میشود 40 تا 50 درصد آن از قبل بدون آنکه بیمار متوجه شود مسدود شده بوده و با اضافه شدن لخته به آن، منجر به سکته میشود.
وی با بیان اینکه گرفتگی عروق علایمی دارد، گفت: شایعترین علامتها آین است که فرد با انجام فعالیت، بالا رفتن از پله و یا دویدن احساس خستگی، درد یا تنگی نفس کرده و به محض نشستن و استراحت علایم رفع میشود.
باباپور توصیه کرد: افراد در صورت داشتن چنین نشانههایی به پزشک مراجعه کنند چرا که فرد به این حالتها عادت کرده و با استراحت کوتاهی به فعالیتش ادامه میدهد و بعدها با اضافه شدن لخته دچار سکته میشود.
این فوق تخصص قلب، درد ناگهانی و شدید در زیر جناغ سینه که بیشتر از 20 دقیقه و یا نیم ساعت طول بکشد و ممکن است با تعریق، تنگی نفس، تهوع و استفراغ همراه باشد را از علایم سکته قلبی برشمرد.
وی اظهار کرد: معمولا این درد به حدی شدید است که بیمار را از حرکت بازداشته و فرد فشار سنگینی روی قفسه سینه احساس کند، شاید شدیدترین دردی باشد که در طول عمرش تجربه کرده است.
باباپور با اشاره به اینکه ممکن است در برخی افراد شدت درد زیاد نباشد، افزود: در مواردی این امکان وجود دارد که در ابتدا درد خفیف بوده و به تدریج شدت گیرد، بنابراین فردی که در قفسه سینه زیر جناغ، درد و سوزش احساس کند باید به پزشک مراجعه کند.
وی استعمال دخانیات، بیتحرکی، فشارخون و چربی بالا و دیابت را از عوامل زمینهساز ابتلا به گرفتگی عروق دانست و گفت: این بیماری یک بیماری اکتسابی است که میتوان با اصلاح سبک زندگی از آن پیشگیری کرد.
این پزشک با بیان اینکه درصد بالایی از مبتلایان به فشارخون از بیماری خود خبر نداشته و یا دارو مصرف نمیکنند، تاکید کرد: با کنترل فشارخون و دیابت، استفاده از روغن مایع به جای کره و روغنهای جامد و حیوانی، مصرف میوه و سبزیجات و انجام 30 دقیقه ورزش حداقل 5 روز درهفته میتوان از انسداد عروق و سکته قلبی پیشگیری کرد.
انتهای پیام/