به گزارش سرویس خبری
تفتان ما، بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای کردستان ،لرستان و کهکلویه می روید . ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا 50 متر و قطر تنه آن به 3 متر نیز می رسد. برگهای درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست می باشد . میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد .
ترکیبات شیمیایی:
پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن ، قند ، اسید گالیک ، اسید مالیک ، کوئرسین Quercine ، موسیلاژ ، پکتین ،رزین و روغن است .
خواص داروئی:
بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .
خواص میوه بلوط
میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می کرده اند . حتی اگر آنرا خشک و در کرده و با در گندم مخلوط می کنند و از آن نان تهیه می نمایند .
می توان بلوط را بوداده و سپس آنرا در کرده و از آن چائی تهیه کرد . مقدر مصرف آن یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش می باشد . این دم کرده را می توان برای مورد زیر بکار برد .
1- بواسیر را برطرف می کند .
2-اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می کند .
3-درد معده و گاز معده را برطرف می کند .
4-برای رفع کم خونی موثر است .
5-نرمی استخوان را درمان می کند .
6- برای تقویت عمومی بدن موثر است .
7-برای معالجه اسهال اطفال ،در بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم کرده آنرا به اطفال می دهند .
خواص درخت بلوط
برای استفاده از پوست درخت بلوط میتوان آنرا پودر کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق آنرا در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید .
1- خونریزیها را متوقف می سازد .
2-درمان کننده بواسیر خونی است .
3-خاصیت ضد عفونی درد .
4-ادرار را زیاد می کند .
5-ترشحات زنانه را از بین می برد .
مصارف خارجی پوست درخت بلوط
برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود . بدین منظور باید 15 گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد .
از این جوشانده می توان بعنوان کمپرس استفاده کرد و یا آنرا در وان حمام ریخته ودر آن ساتراحت نمود .
1)خون مدرگی را درمان می کند .
2)اگزما را از بین می برد.
3)برای درمان بیماریهای پوستی در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یکربع ساعت استراحت کنید .
4)اگر واریس درید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنید .
گز علفی
در اثر نیش زدن حشره ای مخصوص به برگ و یا شاخه های درخت بلوط ماده ای به بیرون تراوش می کند که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هایی به قطر 2 سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می شود . برای استفاده از گز شاخه های درخت را تکان می دهند تا دانه های گز به زمین بریزد . البته این دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است که باید تمیز شود .
گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برای استفاده طبی از گز علفی می توان آنرا با عسل مخلوط کرد و یا جوشانده آنرا تهیه نمود .( 50 گرم در یک لیتر آب جوش )
خواص گز علفی
1)قابض است .
2 ) خونریزیها را متوقف می سازد .
3)مقوی معده است .
4)تقویت کننده دستگاه تنفسی است .
5)سینه را نرم و صدا را صاف می کند .
6)سرفه ها را برطرف می کند .
7)تنگی نفس را درمان می کند.
8)برای معالجه بواسیر گز علفی را با عسل مخلوط کرده و بر روی بواسیر بگذارید .
انتهای پیام/ تسنیم