به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، صدای مشاور سلامت
خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر میکند، همچنین به پرسشهای مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ میدهد.
هموطنان میتوانند هرگونه پرسش و ابهامی درباره مسائل و مشکلات جسمی و روانی خود را در تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کرده و پاسخهای خود را از طریق صفحه «مشاور سلامت
خبرگزاری فارس» دریافت کنند.
مناسبترین زمان برای انجام سونوگرافی غربالگری
لاله اسلامیان در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان
خبرگزاری فارس، اظهار داشت: برای تعیین دقیق حاملگی و تشخیص ناهنجاریهای شدید مغایر با حیات در جنین همچنین اختلالات کروموزومی سونوگرافی غربالگری توسط پزشکان زنان و زایمان برای مادران باردار توصیه میشود.
وی با اشاره به اینکه از طریق سونوگرافی غربالگری اندازه پشت گردن جنین را میتوان اندازهگیری کرد و ناهنجاریهایی همچون سندروم داون را مورد شناسایی قرار داد، افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا این غربالگری توصیه میشود ولی در کشور ما نیز علیرغم انجام گرفتن آن هیچگونه اجباری در کار نیست و والدین میتوانند نسبت به انجام ندادن آن اقدام کنند.
فوق تخصص زنان و زایمان با بیان اینکه همراه با سونوگرافی غربالگری آزمایشات تکمیلی نیز انجام میشود تا جنین اگر دچار عقبماندگی ذهنی است اقدامات لازم صورت گیرد، ادامه داد: جنین بر همین اساس به دو گروه کمخطر و پرخطر تقسیمبندی میشوند و مادرانی که در گروه پرخطر قرار گیرند جهت انجام اقدامات بعدی و آنالیز به پزشکان مربوطه ارجاع داده میشوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: بهترین زمان انجام سونوگرافی و آزمایش غربالگری جنین 11 تا 13 هفته و 6 روز بوده و در واقع در 12 هفتگی مناسبتترین زمان برای انجام این عمل است.
متن کامل خبر
مرغ سوخاری نخورید
محمدرضا قوام نصیری در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان
خبرگزاری فارس، در رابطه با موضوع سرطان اظهار داشت: سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور بوده و شیوع آن از نظر موارد جدید در سال 90 هزار نفر است، بنابر این مسئولان در جایگاه خاص خودشان باید به این مسئله و پیشگیری از آن توجه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه سالانه 45 هزار نفر در کشور به دلیل سرطان فوت میکنند، افزود: این آمار دو برابر تلفات جادهای و سوانح در کشور بوده و مؤید توجه هر چه بیشتر به این مسئله است.
رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با اشاره به اپیدومیولوژی سرطان یا فراگیری این بیماری به صورت منطقهای در کشور، گفت: سرطان دستگاه گوارش فوقانی شامل مری و معده در نیمه شمالی کشور و در محدوده دریای خزر و مازندران بیشتر است، همچنین در خراسان شمالی و رضوی همچنین ساری سرطان مری بیشتر بوده و در آذربایجان سرطان معده گزارش بیشتری داشته است.
قوامنصیری با بیان اینکه سرطان مثانه در خوزستان و سرطانهای لنفاوی در اصفهان و مرکزی بیشتر است، عنوان کرد: به دلیل آلودگی آب انگلی به نام شیستوزومیازیس از طریق شنا کردن میتواند وارد مجاری ادرار شود و سرطان مثانه را به همراه داشته باشد.
وی تصریح کرد: شنا در رودخانه کارون میتواند برای افراد سرطان مثانه را ایجاد کند. همچنین در مصر ثابت شده شنا کردن در رودخانه نیل نیز به دلیل آلودگی آب همین مشکل را برای شهروندان منطقه ایجاد کرده است البته سرطان لنفوم علل آن ناشناخته است ولی تا حدودی در سرطانهای مربوط به گوارش تغذیه نامناسب میتواند سبب بروز آن شود.
رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران ادامه داد: برخی برای طبخ و نگهداری گوشت قرمز در تعدادی از استانها از نمکسود کردن استفاده میکردند و این سبب افزایش سرطان معده در آنها میشد. همچنین مصرف فستفود در دنیا مورد تائید قرار گرفته و ثابت شده است که احتمال ابتلا به سرطان را بیش از 80 درصد بیشتر میکند چرا که مصرف فستفود علاوه بر مشکلات در نحوه پخت و طبخ آن برای افراد چاقی به همراه دارد و این مسئله سبب عدم فعالیت فیزیکی و در مجموع افزایش احتمال ابتلا به سرطان خواهد شد.
متن کامل خبر
ابتلا به پوکی استخوان با مصرف بیش از اندازه نمک
محمدعلی حیدرنیا در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان
خبرگزاری فارس، در رابطه با مصرف بیش از اندازه نمک و ارتباط آن با بیماریهای مختلف، اظهار داشت: مصرف بیش از اندازه نمک با فشار خون، سکته مغزی، بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی در ارتباط مستقیم است بنابر این اصلاح الگوی غذایی برای افراد در جامعه بسیار حائز اهمیت به شمار میرود.
وی افزود: چاقی، پوکی استخوان، شکلگیری سنگهای کلیوی و سرطان معده از دیگر عوارض افزایش بیش از حد و اندازه نمک در برنامههای غذایی است لذا خانوادهها باید نسبت به این مسئله مهم و پیشگیری از مصرف نمک اضافه اهتمام داشته باشند.
متخصص پزشکی اجتماعی اضافه کرد: اضافه کردن نمک به غذا سر سفره، حین پخت غذا و آماده کردن آن، مصرف فستفودها، تنقلات شور همچون آجیل، ترشیجات حاوی نمک از جمله مواردی است که افراد را در ابتلا به بیماریهای مختلف مستعد میسازد.
حیدرنیا بیان داشت: مصرف غذاهای کنسروی و بستهبندی عدم مصرف محصولات لبنی کمنمک و توجه نکردن به محتوای نمک مواد غذایی هنگام خرید از علل بیش از حد دریافت نمک به شمار میرود.
متن کامل خبر
انتهای پیام/