به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، کریم شمس آسنجان در قزوین اظهار کرد: کشور ایران ظرفیتهای مناسبی را در حوزههای خون و فرآوردههای آن به خود اختصاص میدهد.
وی افزود: تمام نیازها و درخواستهای بیمارستانی بخش خون کشور، بر اساس شبکه خونرسانی پوشش داده میشود که به لحاظ تأمین میزان خون به مرحله خودکفایی رسیدهایم و محدودیتی در زمینه ارائه خدمات خونرسانی در سازمان انتقال خون وجود ندارد.
* ایران جزو کشورهای پیشرو در مراجعهکنندگان اهدای خون
معاون فناوریهای نوین سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه ایران به لحاظ میزان مراجعهکنندگان اهدای خون جزو کشورهای پیشرو در منطقه مدیترانه شرقی است، ادامه داد: از نظر شاخصهای کمی و کیفی در آسیا تنها چند کشور رقیب کشور ایران در این بخش است.
شمس آسنجان با بیان اینکه برخی از کشورهای منطقه آسیا به لحاظ اهدا و کیفیت خون شاخصهای پایینتری را به خود اختصاص میدهد، بیان کرد: وجود ظرفیتهای قابل توجه کشور ایران در حوزه اهدا و کیفیت خون، افتخاری برای این کشور بوده که البته مشارکت و نوع دوستی مردم به صورت داوطلبانه در اهدای خون نقش مهمی را در این راستا ایفا کرده است.
وی با اشاره به سیاستهای سازمان انتقال خون مبنی بر تشویق اهدای خون در بین مردم، عنوان کرد: با توجه به اینکه این سازمان به مرحلهای از خوداکتفایی در بخش تأمین خون رسیده، ترویج و افزایش اهدای خون مستمر و حضور پیوسته اهداکنندگان خون در مراکز یکی از مهمترین سیاستهای سازمان انتقال خون محسوب میشود.
معاون فناوریهای نوین سازمان انتقال خون ایران گفت: 57 درصد اهدای خون در کشور به صورت اهدای خون مستمر و 25 درصد نیز از سوی افراد باسابقه حضور در مراکز اهدای خون و مابقی برای بار نخست صورت میگیرد.
* روند اهدای خون در ایران رو به افزایش است
شمس آسنجان، آمار اهدای خون مستمر کشور ایران را روند رو به رشد و افزایش دانست و بیان کرد: مهمترین برنامه سازمان انتقال خون، افزایش شاخص اهدای خون مستمر است که امیدواریم در برنامه چند ساله میزان آن را به 90 درصد برسانیم.
وی با اشاره به مهمترین دغدغههای سازمان انتقال خون عنوان کرد: این سازمان به لحاظ ارائه خدمات کمی و کیفی شرایط مناسبی را به خود اختصاص میدهد که بر این اساس، به دنبال رشد در حوزه فناوریهای نو، تأمین نیازهای کشور و ارائه خدمات نوین هستیم.
معاون فناوریهای نوین سازمان انتقال خون ایران محوریت برنامههای استراتژیک این سازمان بر اساس ترویج مدیریت خون بیمار است، ادامه داد: استقرار سیستم نظارت بر مصرف خون و عوارض ناشی از آن یا به عبارتی سیستم هموویژلانس، ارائه فرآوردههای نوین و تأمین پلاسمای کافی برای تولید داروهای برگرفته از پلاسمای در کنار تأمین خون سالم و فرآوردههای آن در سازمان از اساسیترین فعالیتهایی است که انجام میدهیم.
انتهای پیام/ فارس