به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، دکتر محمدرضا کلانتر معتمد، در گفتوگو با خبرنگار
سینا، ضمن گرامیداشت روز بسیج جامعه پزشکی با بیان اینکه با ایجاد «تروما سیستم» در کشور میتوان سطوح خدمات یک، دو و سه درمانی را با بهترین روش به بیماران ارایه کرد، گفت: گذشته از این موضوع ایجاد این مراکز برای نجات جان بیماران ضروری است.
وی افزود: خوشبختانه در دوران دفاع مقدس تجارب بسیار خوبی در زمینه تروما کسب شده است و میتوان در زمان صلح از آنها برای مداوای بیماران استفاده کرد، اما لازمه این امر آن است که مراکز ترومای بیشتری در کشور ایجاد شود.
وی که مبتکر ایجاد بیمارستان صحرایی در ایران است، تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل کمبود مراکز تروما در کشور نمیتوان آن طور که باید از علم و تجربه متخصصان تروما که در دوران دفاع مقدس منجر به دستاوردهای بزرگ شد استفاده کرد.
تنها جایی که احساس میکردم کارم مفید است جبهه بود
کلانتر معتمد، در بخش دیگری از سخنان خود به دلیل بازگشتش به ایران در زمان جنگ اشاره کرد و گفت: بازگشت من از آمریکا به ایران در زمان جنگ، به دلیل تجاربم در مداوای مجروحان جنگی بود، زیرا متاسفانه در آن دوران پزشکان ما این دانش را نداشتند و از آموزشهایی که ما در حوزه عروق و تروما در آمریکا دیده بودیم بیبهره بودند.
وی خاطرنشان کرد: در آن دوران برای اولین بار زیر چادر بیمارستانهای صحرایی و بعد در داخل سوله جراحی کردم؛ جبهه تنها جایی بود که احساس میکردم کارم واقعاً مفید است، زیرا میتوانستم بیماری که صد در صد از دست رفته بود را احیا کنم، همین لذتها سبب میشد گروه جراحی ما هرگز احساس ترس و نگرانی نداشته باشد.
پدر جراحی عروق ایران در پایان گفت: یکی از اهداف مهم من بنیان گذاری رشته جراحی عروق و تروما در ایران بود که به لطف خدا به آن رسیدم؛ اولین فلوشیپی که در ایران تأسیس شد جراحی عروق و تروما بود و من توانستم در کسوت استادی معلومات خود را در این زمینه به دانشجویان آموزش دهم.
انتهای پیام/