به گزارش سرویس مذهبي
تفتان ما، به نقل از سایت
قم فردا، فرجالله سلحشور کارگردان ایرانی شنبه 8 اسفند به دلیل بیماری سرطان ریه در بیمارستان درگذشت، او یکی از کارگردانهای متعهد و انقلابی کشورمان در عرصه فیلمسازی بود و آثار فاخری را نیز در سینمای ایران کارگردانی کرده بود که ازجمله این آثار شاخص میتوان به سریال یوسف پیامبر اشاره کرد که در داخل کشور و همچنین خارج از مرزها این فیلم با استقبال پر شوری همراه بود.
نگاهی به زندگی و کارنامه فرجالله سلحشور،کارگردان فیلم یوسف پیامبر
فرجالله سلحشور در سال 1331 در قزوین به دنیا آمد وی بازیگر، چهرهپرداز، نویسنده و کارگردان ایرانی که فعالیتهای مهمی را در عرصه سینمای ایران داشته است. او فعالیت هنری خود را با بازی در فیلم توبه نصوح (۱۳۶۱) به کارگردانی محسن مخملباف آغاز کرد. سلحشور کارگردانی مجموعههای تلویزیونی تاریخی-مذهبی چون ایوب پیامبر، مردان آنجلس و یوسف پیامبر را برای صداوسیما در کارنامه دارد.
او که از 27 دیماه امسال بر اثر وخامت حالش در بیمارستان بقیةالله (عج) بستری بود، قصد داشت مجموعه موسی پیامبر را هم کارگردانی کند. سریالی که در ابتدا بنا بود برای رسانه ملی تولید شود اما به دلیل مشکلات مالی گریبان گیر این رسانه به تولید نرسید. بعدازآن سلحشور از مخاطبان خواست در تولید سریال با او شراکت کرده و با اهدای کمکهای مردمی خویش شرایط ساخت سریال را فراهم آورند اما با این حال کمکهای مردمی نیز در حدی نبود که بتوان به واسطه آن کار این سریال را به تولید رساند.
مرحوم سلحشور به این سریال بسیار اعتقاد داشت و بارها نیز در خصوص آن اظهارنظرهایی را مطرح کرده بود، وی در سال 93 با گلایه از عدمحمایت ارگانهای متولی برای تولید این سریال گفته بود: موسی یک بمب قدرتمند علیه اسرائیل است. یک بمب قدرتمند فرهنگی علیه اسرائیل که میتواند به بهترین شکل علیه جنایات آنها به کار رود.
وی همچنین تأکید فراوانی بر نبرد فرهنگی داشت و میگفت: در عصر حاضر که ملتها و دولتها جنایات اسرائیل را میبینند مؤثرترین سلاحی که میتواند کمر اسرائیل را بشکند داستان موسی و قوم بنیاسرائیل است. شعارهای ضد اسرائیلی نباید فقط در حرف باشد. مسلمانان اگر واقعاً از جنایات اسرائیل به تنگ آمدهاند باید برای حرکتهای فرهنگی بزرگ اقدام کنند یعنی کمک کنند به تولید سلاحهای فرهنگی.
این کارگردان فقید سینما و تلویزیون سلاح فرهنگی را برای ریشه کردن اسرائیل ضروری میدانست و میگفت: اگر میخواهیم ریشه اسرائیل را بکنیم یقیناً با سلاح فرهنگی است که خواهیم توانست. بر تمامی مسلمانان واجب است که برای کمک به تولید محصولات فرهنگی درجه اول برای مبارزه با اسرائیل سنگ تمام بگذارند.
نام فرجالله سلحشور با ساخت تولیدات فاخر قرآنی پیوند خورده بود او همواره دغدغه انقلاب را داشت و آثار تولیدی وی نهتنها در ایران بلکه خارج از مرزها و در کشورهای مختلف نیز به نمایش درمیآمد.
سلحشور همچنین جشنواره مردمی عمار را نیز یک حرکت ملی، مذهبی و یکی حرکت فرهنگی مردمی میدانست و در این خصوص میگفت این جشنواره با جشنوارههای فرمایشی تفاوت ماهوی دارد. اینجا (جشنواره عمار) هدف ترویج اسلام، طرح ارزشها با زبان اسلام و پرداختن به نیازهای جامعه است. جشنواره عمار دردش درد دین و مردم است و دغدغه انقلاب دارد. درحالیکه جشنوارههای دیگر مانند فجر، آنچه برای آنها مطرح نیست، انقلاب و مردم و دین است.
وی همواره دغدغه آثار هنری انقلابی را داشت و در این خصوص اظهار میداشت: در زمان حاضر خلق آثار انقلابی و ارزشمند برای هنرمند یک عیب است و در این صورت متهم میشوی به مجیزگویی برای انقلاب! در این سالها فیلمسازان میگویند ماقبل از اینکه ایرانی باشیم عضو جامعه جهانی فیلمسازی هستیم. یعنی خود را ملزم به رعایت قوانین بینالمللی که از سوی هالیوود صادرشده میدانند. خود را ملزم به رعایت قوانین ایران و اسلام نمیدانند. و هر که هرچه فیلم سیاهتر و فیلم ضد ارزشی و مبتذلتر بسازد دارای اعتبار و آبروی بیشتری است. با این حال فیلمهای مثبت هم ساختهشده است.
این هنرمند انقلابی محبوب کشورمان علاوه بر جایگاه اجتماعی خود در میان اهالی سینما نیز از محبوبیت خاصی برخوردار بود و در زمان بستری او در بیمارستان افراد زیادی به ملاقات او میرفتند و از کارهای وی درگذشته تقدیر میکردند. مسئولان فرهنگی کشور نیز نسبت به جایگاه و تأثیر آنها در فرهنگی ایرانی-اسلامی باخبر بودند و بارها در این خصوص گفته بودند که برادران سلحشور در خط مقدم جبهه فرهنگی و از پیش تازان این عرصه هستند.
انتهای پیام/