تلخ و شیرین‌های انتخابات

12 اسفند 1394 ساعت 11:43

مادری به دلیل کهولت سن و فرتوتی جسم، توسط فرزندش با وضو و خواندن ذکر خود را به صندوق رأی می‌رساند تا طمع دشمنان از این انقلاب و نظام برداشته شود.


به گزارش سرویس وبلاگستان تفتان ما، «حسن رشوند» در سرمقاله شماره امروز روزنامه «جوان» نوشت:
انتخابات با همه چالش‌ها و سختی‌های خود سرانجام با راهیابی 220 نماینده به مجلس پایان یافت. هرچند هنوز 70 کرسی باقیمانده است تا مردم در مرحله دوم تکلیف آن را روشن کنند ولی همه این را می‌دانند که از  درون مرحله دوم انتخابات، گفتمان خاصی بیرون نمی‌آید و تنها یک رقابت روتین و ساده بدون طرح شعارهای جدید تکرار می‌شود. در این انتخابات بیش از دوسوم کرسی‌های مجلس تغییر کرد و بهارستان قرار است چهره‌های جدیدی را به خود ببیند. اتفاقی از این جنس هم خوشایند است و هم ناخوشایند. خوب است از آن جهت که انرژی تازه‌ای به بهارستان دمیده می‌شود و آدم‌های جدید با انرژی بیشتر در صورت درک  نیاز مردم و اهمیت این دوره در سرنوشت کشور و انقلاب، با  توان بالاتری می‌توانند مجلس را برای پیشبرد اهداف انقلاب و پیشرفت کشور، آنگونه که رهبر معظم انقلاب در انتظاراتشان از مجلس جدید بیان فرمودند، مسیر حرکت خود را تعیین می‌کنند و در آن راستا گام برمی‌دارند.
ناخوشایند است از آن جهت که اگر مبنای رفتار و عمل آینده این گروه از نمایندگان جدید که به مجلس راه یافته‌اند، متأثر از فضای تبلیغاتی جریان‌های سیاسی آنها باشد، ممکن است خواسته‌های اصلی مردم به فراموشی سپرده شود و آنی اتفاق افتد که در برخی مجالس گذشته به ویژه مجلس ششم رخ داد. هرچند بازگشت فضای مجلس ششم بار دیگر در مجلس دهم دور از انتظار خواهد بود. امروز تقریباً همه حداقل در حد حرف و شعار معتقدند دوره رقابت و شعارهای تبلیغاتی تمام شده و از این پس باید رفاقت را جایگزین رقابت کرد و آستین همت را بالا زد تا مشکلات پیش‌روی مردم را یکی پس از دیگری حل کرد. این رویکرد هرچند پسندیده است ولی نمی‌توان با دست‌های آلوده و افکار ناصواب، مسیر صواب و صراط مستقیم را به راحتی طی کرد، مگر آنکه رفتارهای گذشته را چراغ راه هدایت برای آینده دانست تا با رفع کژی‌‌ها، مسیر هدایت هموار شود.
در انتخاباتی که گذشت آنقدر رفتارهای نادرست بروز کرد که اگر آنها لیست شوند به مراتب بسیار بلندتر از همه لیست‌های گروه‌هایی است که برای حمایت از کاندیداهای مورد  نظرشان منتشر کرده‌اند، اما بسیار بی‌انصافی است اگر شیرینی‌های این انتخابات را نیز نادیده گرفت. در تمام این شیرینی‌ها، شیرینی حضور باشکوه مردم بود که با همه گرایش‌های فکری، حضور در پای صندوق را برخلاف برخی دوره‌های انتخاباتی بر قهر با صندوق رأی ترجیح دادند و حیرت جهانیان را واداشتند. پیرمردی با لگن شکسته و عصای زیر بغل برای طی کردن یک مسیر 200 متری، بیش از یک ساعت زمان سپری می‌کرد تا به زحمت خود را به حوزه انتخابیه مورد نظرش برساند و تکلیف شرعی و حق قانونی خود را ادا کند. مادری به دلیل کهولت سن و فرتوتی جسم، توسط فرزندش با وضو و خواندن ذکر خود را به صندوق رأی می‌رساند تا طمع دشمنان از این انقلاب و نظام برداشته شود و هزاران تصویر و سخنی که هر انسان منصفی را با دیدن این صحنه‌ها به وجد می‌آورد.
 اینها بخش کوچکی از شیرینی‌هایی بود که مردم برای این انتخابات آن را رقم زدند، اما این شیرینی‌ها تنها در مردم خلاصه نمی‌شد و بودند کاندیداهایی که صرف پیروزی برای آنها اهمیت نداشت و اخلاق دینی هم مبنای تبلیغات انتخاباتی‌شان بود و هم رفتار بروز یافته آنها پس از پیروزی یا شکست در انتخابات. این کاندیداهای اخلاق‌محور، نه‌تنها تخریب رقیب در مخیله آنها نمی‌گنجد، بلکه فراتر از آن، در سخنرانی تبلیغاتی‌شان، از امتیازات اخلاقی، علمی و معنوی رقیب خود می‌گفتند و در مقابل رقیب یا رقبای جریان مقابل خود، کوچک‌ترین واکنش منفی، بدگویی یا درشت‌گویی را روا نمی‌داشتند. در کرمان آیت‌الله خاتمی، کاندیدای جامعه مدرسین، ذره‌ای از خود نگفتند و بالعکس از توانمندی، ایمان و داشته‌های معنوی رقبای انتخاباتی همسوی خود، فهرستی بلند عرضه کردند و کوچک‌ترین نکته‌ای نیز در رد رقیب معرفی شده از جریان مقابل، اظهار نکردند و مصداق یک تبلیغات سالم و اخلاقی را به تصویر کشیدند.
نقطه مقابل این شیرینی‌های انتخابات، فهرستی بلند از بداخلاقی‌هایی را می‌توان لیست کرد که یادآوری آنها رنجش‌آور است. در همین استان، جماعتی را برای استقبال کسی در فرودگاه بسیج کرده بودند که برخلاف تبلیغات شهری، هیچ نشانی از او حتی به ظاهر از منسوبین امام راحل نبود. به دروغ در سطح شهرستان جیرفت تبلیغات گسترده‌ای انجام داده بودند که خانم اشرف بروجردی، نوه امام(ره) برای حمایت از کاندیدای خاص جریان اصلاحات به این شهر مسافرت نموده است که مردم بی‌خبر از همه جا نمی‌دانستند که اشرف بروجردی همان مشاور امور زنان وزیر کشور دوران اصلاحات است و هیچ نسبتی با بیت امام راحل ندارد. وقتی نتیجه انتخابات مشخص شد و کاندیدای مورد نظر آنها حتی با دروغ نسبت دادن وی به بیت امام(ره) نتوانسته بود رأی مردم را کسب کند، به یاد دوره دوم مجلس شورای اسلامی افتادم که یکی از روحانیون- که غالباً در سخنرانی‌های امام راحل در کنار ایشان می‌ایستاد- از شهرستان طالقان و ساو‌جبلاغ کاندیدا شده بود و برای آنکه از ظرفیت‌ تصویری حضرت امام برای تبلیغات انتخاباتی خویش استفاده کند در ایام تبلیغات در هر شرایطی خود را در کنار امام(ره) قرار می‌‌داد تا در بخش‌های خبری سیما، تصویر وی در کنار امام پخش شود که پس از انتخابات، از قضا ایشان نتوانستند رأی لازم را کسب کنند و امام در اولین دیدار وی پس از شکست در انتخابات، با خنده و صراحت فرمودند که فلانی آن تصاویر نتوانست برای شما کاری بکند. این رفتار از همان جنس بداخلاقی‌هایی بود که در این دوره از انتخابات کم شاهد آن نبودیم و بودند افرادی در جریان اصلاحات که از اعتبار امام(ره) برای اعتباربخشی به خود بدون آنکه ذره‌ای با اندیشه امام راحل قرابتی داشته باشند، سوءاستفاده کردند تا شاید بتوانند در چنین فضای غبارآلودی از غفلت مردم سوءاستفاده و خویش را به مردم تحمیل کنند.
برخی دیگر از تلخی‌های این انتخابات که ذهن را مشغول و روح هر آزاده‌ای را به درد می‌آورد به قرار زیر است:
1- برای اولین بار برخی مسئولان، جایگاه مسئولیتی خویش را فراموش کرده و با باز کردن صفحه‌ای برای خود در اینستاگرام و توئیتر، حرف‌های نسنجیده‌ و حتی ضدیت با ارزش‌های انقلاب زده و توصیه‌ها و رهنمودهای امام(ره) و رهبر معظم انقلاب را نادیده گرفتند تا آنجا که این سخنان و فیلم‌ها بدون دخل و تصرف از شبکه‌های رسمی رسانه‌ای دشمن پخش می‌گردید و جماعتی از ضدانقلاب سخنان این مسئول جمهوری اسلامی را در قالب میزگرد و... به تحلیل می‌گذاشتند و برای آن نسخه عملیاتی پیشنهاد می‌کردند. مصلحت‌سنج‌های نظام، مصالح نظام و انقلاب را فدای خواسته‌های شخصی و امیال نفسانی خویش می‌کردند تا شاید از این رهگذر بتوانند سبد رأی خود را پرتر و به تعبیر خودشان حریف را بایکوت کنند.
2- برای اولین بار بود که فضای تبلیغات انتخاباتی آنقدر سنگین شده بود که حتی کاندیداهایی که آمده بودند با طرح برنامه‌های خود برای آینده کشور در بستر قانونگذاری، افکار عمومی را روشن کرده و در صورت توفیق مردم را به سمت دیدگاه و نظر خویش جلب کنند، مجال طرح این مباحث را پیدا نکردند و دعواهای جریانی، مانع از طرح مباحث اساسی کشور شد. در این انتخابات، نه فضای مناسب برای طرح گفتمان‌ها بود و نه محیطی برای ارائه برنامه‌های آینده مجلسی که قرار است با چنین کاندیداهایی شکل گرفته و ریل پیشرفت کشور را در فضای پس از برجام هموار کند.
3- از تلخی‌های این انتخابات حضور آدم‌های آلوده با پول‌های آلوده برای تغییر ذائقه مردم بود. کسانی که به یکباره وارد عرصه انتخابات شده و تلاش کردند با جذب برخی کاندیداها و هزینه‌های میلیاردی، فضای سالم تبلیغات را به انحراف بکشانند. آنگونه که برای ورود چند نماینده در مجلس، چندین میلیارد از منابع مشکوک به یک استان تزریق می‌شود تا شاید تغییری در نگاه مردم حاصل گردد. آنچه کرباسچی و برخی افراد شاخص کارگزارانی در مجلس پنجم انجام دادند در این انتخابات نیز ردپای آنها در خرج کردن‌های بی‌حساب و کتاب دیده می‌شد.
4- تخریب چهره نهادهای قانونی کشور از جمله شورای نگهبان که از مدت‌ها پیش زنگ آن توسط جماعتی معلوم‌الحال به صدا درآمده بود، از تلخی‌های این انتخابات بود و شاید تلخ‌ترین جایی که تلخی آن هیچ‌گاه از کام دلسوزان و مردم انقلابی ایران خارج نخواهد شد همین هجمه به شورای نگهبان و افراد مؤثر در آن بود. غافل از آنکه هرگونه حرکت در این مسیر، بسترساز اقدامات دیگر و زمینه‌ساز تخریب دستگاه‌‌ها و نهادهای دیگر انقلاب خواهد شد. این انتخابات تمام شد و ناخواسته از کسانی که انتظار آن نمی‌رفت، رفتارهایی سر زد که نباید سر می‌زد. اکنون باید به دنبال ترمیم فضای تخریب شده بود و این در صورتی امکانپذیر است که بر رفتارهای گذشته تأمل کرده و با محاسبه عمل، آنجایی که ظلمی را به نظام روا داشته‌ایم استغفار کرده و آنجایی که ظلمی شخصی بر ما عارض شده به خاطر منافع انقلاب و سربلندی نظام اسلامی و کور کردن چشم طمع دشمنان سکوت اختیار کنیم.
انتهای پیام/ فارس


کد مطلب: 428178

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/428178/تلخ-شیرین-های-انتخابات

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir