به گزارش سرویس وبلاگستان
تفتان ما، روزنامه «رسالت» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت:
پیوستگی میان معادلات سیاست داخلی و خارجی یک کشور در نظام بین الملل امری بدیهی محسوب می شود. "ثبات داخلی" مقدمه و پیش شرطی لازم برای موفقیت سیاست خارجی یک کشور در مواجهه با تهدیدات، فرصتها، قوتها و ضعفها محسوب می شود. این قاعده درخصوص جمهوری اسلامی ایران نیز صادق است. اخیرا شاهد برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری در کشورمان بودیم.انتخاباتی که با استقبال و مشارکت مطلوب و مثال زدنی شهروندان و در کمال امنیت و بدون هیچ گونه حاشیه ای برگزار شد. در این خصوص نکاتی وجود دارد که باید آن را مدنظر قرار داد :
1- برگزاری موفقیت آمیز انتخابات اخیر بار دیگر نقش جمهوری اسلامی ایران به عنوان جزیره ثبات و آرامش در منطقه را به جهانیان یادآوری کرده است. در شرایطی که منطقه به واسطه مداخله جویی مستقیم غرب و بازی آل سعود و متحدانش در زمین ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی ناامن و مملو از بحرانهای امنیتی و سیاسی است، ملت ایران جانانه پای صندوقهای رای آمده و ضمن تجدید میثاق دوباره با نظام و رهبری ، قدرت و صلابت و اقتدار کشور را به رخ بدخواهان ایران اسلامی کشیدند. بی دلیل نیست که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران مسائل منطقه از جمهوری اسلامی ایران به عنوان جزیره ثبات در دل منطقه نام برده و از دیگر کشورها خواسته اند تا الگوی "ایران مقتدر" را در محاسبات و معادلات خود به صورتی جدی مدنظر قرار دهند.
2- همگام با برگزاری موفقیت آمیز و پرشکوه انتخابات اخیر در کشورمان، اخبار دلگرم کننده ای از نقاط مختلف منطقه به گوش می رسد. در کشور سوریه، پیشروی ارتش و نیروهای مقاومت ادامه داشته و در حلب و لاذقیه توان تروریستها روز به روز بیشتر تحلیل می رود. علی رغم تلاش غرب و مهره های آن در منطقه ( مخصوصا آل سعود ) برای بر هم زدن آتش بس اخیر ایجاد شده در سوریه در راستای حمایت از داعش و النصره، ارتش سوریه با صلابت به مقابله با تکفیری ها ادامه می دهد. بی دلیل نیست که رسانه های غربی صراحتا از شکست غرب و ارتجاع عرب در سوریه خبر می دهند. گروههای تکفیری و تروریستی در سوریه هر روزه خود را در موقعیتی سخت تر و تنگنایی بیشتر می بینند. روندی که تا نابودی کامل گروههای تکفیری ادامه خواهد یافت.
در کشور یمن، تجاوز آل سعود و متحدانش علیه ملت مظلوم و بی دفاعی که تنها سلاحشان ایمان و اعتقاد به عدم مداخله اجانب است یکساله شده است. عربستان سعودی تصور می کرد در عرض ده روز خواهد توانست صنعا و عدن را به کنترل کامل خود در آورده و نظام مردمی شکل گرفته در یمن را سرنگون کند. اما نتیجه یکسال تجاوز سعودیها، چیزی جز شکست سنگین ریاض و هلاکت تعداد زیادی از نیروهای متجاوز و از همه مهم تر، بقای انقلاب یمن نبوده است. صنعا و عدن و مارب امروزه به نمادهای شکست آل سعود در یمن تبدیل شده اند.
حتی آل سعود با بهره گیری از کمکهای القاعده نیز نتوانسته اند اقدامی در خصوص مصادره انقلاب ملت یمن و نابودی این حرکت عظیم مردمی صورت دهند. به اسارت گرفته شدن بیش از یکصد نظامی سعودی توسط نیروهای مردمی و ارتش یمن برگ زرینی در کارنامه ملت مقاوم یمن محسوب می شود، ملتی که توانسته است آل سعود را تحقیر کرده و شکافهای موجود در دربار سعودیها را از این طریق تشدید کند. کالین پاول وزیر امور خارجه اسبق ایالات متحده آمریکا ، در اواسط امسال به صورتی صریح عربستان را بازنده و شکست خورده جنگ یمن دانست. بسیاری دیگر از تحلیلگران غربی و منطقه ای نیز دیگر نمی توانند چشمان خود را بر روی شکست سنگین سعودیها در یمن بسته و به توجیه این ناکامی بزرگ بپردازند.
در کشور عراق نیز همچنان پیشروی نیروهای مردمی و ارتش این کشور علیه تکفیری ها ادامه دارد. ملت عراق به خوبی در جریان نقشه شوم ایالات متحده آمریکا در خصوص تجزیه این کشور قرار گرفته و با تمام توان با این طرح غربی-عبری مواجهه کرده است. جو بایدن معاون رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا مبدع طرح تجزیه عراق به سه منطقه سنی نشین، شیعه نشین و کرد نشین بوده و در حال حاضر نیز خمیرمایه استراتژی واشنگتن در قبال عراق را همین طرح خطرناک تشکیل می دهد. ناآرام سازی منطقه ،ایجاد اختلاف در میان اقوام و گروههای عراقی، حمایت از گروههای تکفیری و استفاده از مهره های خود فروخته منطقه ای از جمله اقداماتی است که واشنگتن جهت نیل به اهداف خود آنها را صورت می دهد. با این حال ملت عراق و ارتش این کشور هوشیارانه و آگاهانه در مقابل این توطئه ها
ایستاده و ضمن حضور پررنگ در کانون درگیری های نظامی، در مواجهه تبلیغاتی و روانی نیز در مقابل ایالات متحده ایستادگی می کند.
3- آنچه مسلم است اینکه تحولات منطقه به سود ایالات متحده آمریکا و منافع این کشور پیش نمی رود. دموکراتها و جمهوریخواهان کاخ سفید از ابتدای هزاره سوم تا کنون از هیچ گونه تلاشی در جهت نابودی منطقه و جهان اسلام دریغ نورزیده اند اما روز به روز بیشتر در نیل به اهداف خود ناکام مانده اند. مناسبات ایران و ایالات متحده آمریکا در برهه فعلی ، در چنین فضایی قابل تحلیل است. به عبارت بهتر، هر گونه تحلیلی در این خصوص بدون در نظر گرفتن آنچه در منطقه و نظام بین الملل می گذرد ابتر و ناقص خواهد بود. هم اکنون واشنگتن با ایران قدرتمندی مواجه است که نه تنها با درایت خود شرایط منطقه را به ضرر اهداف کاخ سفید تغییر داده ، بلکه در حوزه سیاست داخلی خود نیز دارای مقبولیت عمومی و مردمی است.از این رو استیصال واشنگتن در مقابل ایران قدرتمند روز به روز عینیت بیشتری می یابد.
4- برگزاری موفقیت آمیز انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، برگ زرین دیگری در کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. بدون شک این موفقیت نه تنها در حوزه سیاست داخلی، بلکه در حوزه سیاست خارجی کشورمان نیز ظهور و بروز خواهد یافت. هم اکنون زمان آن رسیده است تا ثمره مشارکت مقتدرانه و مثال زدنی ملت ایران در انتخابات را در حوزه سیاست خارجی خود مشاهده کنیم .اصرار و پافشاری بر اصول سیاست خارجی کشورمان و آرمانهایی که این اصول و استراتژی ها برخاسته از آنهاست ، پیروزی بزرگ ملت ایران را در حوزه منطقه ای و بین المللی نیز تکمیل خواهد کرد. در این خصوص باید ضمن رصد هوشمندانه بازی دشمنان قسم خورده نظام ، به حمایت از جبهه مقاومت در منطقه تا رسیدن به نقطه پیروزی نهایی در سوریه، عراق و یمن ادامه داد.
در نهایت اینکه موفقیتهای بدست آمده در حوزه سیاست داخلی و خارجی کشورمان، باید در یک چارچوب و قالب واحد مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرد. این پیشرفتها و موفقیتها مکمل یکدیگر بوده و حرکت مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در نظام بین الملل را تسهیل و تسریع خواهد کرد.
حنیف غفاری
انتهای پیام/ فارس