به گزارش سرویس اجتماعي
تفتان ما، به نقل از
چشم نیوز، رقابت های انتخاباتی در سراسر کشور به پایان رسید و مردم نمایندگان منتخب خود را برای چهار سال به مجلس شورای اسلامی فرستادند، نمایندگانی که حال باید به وعده های خود جامه عمل بپوشانند و تمامی سعی و تلاش خود را در جهت تحقق اهدافی که در راستای مطالبات مردم داشته اند به کار گیرند.
در این میان دانشگاهیان و دانشجویان هم به عنوان قشری تاثیرگذار در جامعه در انتخابات شرکت کردند و نمایندگان خویش را برگزیدند، نمایندگانی که هرکدام از وعده های می گفتند از رفع مشکلات جوانان گرفته تا بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی و رونق بخشیدن به فضای علمی کشور و...
به همین منظور پایگاه خبری چشم نیوز، در میزگردی با محوریت بحث در خصوص " بررسی مطالبات مدرسان دانشگاه از نمایندگان منتخب مردم در مجلس " و با حضور چند تن از اساتید دانشگاه های کرمانشاه به بررسی این مطالبات پرداخت
مطالبات شما از نمایندگان منتخب مجلس چیست؟
سهراب قوزیوند دکترای شیمی و مدرس دانشگاه: قشر دانشگاهی ما در انتخابات هفتم اسفندماه ثابت کرد که چون تمامی آحاد جامعه همواره در تمامی عرصه ها از سیاسی گرفته تا فرهنگی و ... حضور دارد، اگرچه شرکت در انتخابات یک وظیفه ملی و شرعی است و رهبر معظممان هم بر آن تاکید فراوان داشتند.
آنچه مهم است این است که اکنون باید نمایندگان مجلس به عنوان منتخبین مردم ، زبان گویای آنان باشند و در جهت رفع مشکلات آنان بکوشند ،یعنی مشکلات مردم از هرقشری که هستند. اما در خصوص سوال شما، من بعنوان یک دانشگاهی از نمایندگان منتخبم انتظار دارم که به بحث پژوهش در دانشگاه ها توجه بیشتری کنند، در واقع پژوهش در دانشگاه های ما خیلی منزوی افتاده است در حالی که ما از ظرفیت و توان علمی بالایی در دانشگاه هایمان برخورداریم که اگر نمایندگان با در اختیار قرار دادن بودجه های ویژه این کار و حمایت از نخبگان به کمک دانشگاه بیایند بسیاری از مشکلات جامعه مرتفع خواهد شد.
شیما شکری کارشناس ارشد ادبیات و زبان انگلیسی و مدرس دانشگاه : انتخابات نقش بسیار مهمی در شکل گیری سرنوشت یک کشور دارد، در واقع با انتخابات است که مردم می توانند افرادی به عنوان نماینده خود که انعکاس دهنده مطالبات آنان باشد را به مجلس بفرستند، مردم ایران اسلامی به خوبی نشان دادند که همواره در تمامی صحنه ها، پشتیبان نظام اسلامی خود هستند و با شرکت گسترده در انتخابات باز هم این امر را ثابت کردند .
اکنون که انتخابات به پایان رسیده است وقت آن است که نمایندگان منتخب وعده های خود را عملی سازند.یکی از مطالبات ما به عنوان یک مدرسان دانشگاه از نمایندگان بهارستان این است که در عمل، به پیگیری مشکلات قشر دانشگاهی و اساتید دانشگاه بپردازند، دانشگاهیان به عنوان افراد نخبه جامعه با مشکلات زیادی روبرو هستند از کمبود بودجه دانشگاه ها گرفته تا مسایل فرهنگی. نمایندگان باید بتوانند از این ظرفیت دانشگاهی که در کشور ما بسیار خوب هم وجود دارد در جهت توسعه اقتصادی کشور بهره بگیرند و مشارکت دانشگاهیان در امور کشور را در دستور کار قرار دهند و سعی در رفع مشکلات دانشگاهیان کنند مشکلاتی که بسیار است .
شادی سیاری کارشناس ارشد پتروشیمی و مدرس شیمی : من به نوبه خود از حضور بسیار گسترده و چشمگیر مردم و علی الخصوص قشر دانشگاهی در انتخابات اخیر قدردانی می کنم و بر خود می بالم که در چنین جامعه ای زندگی می کنم.انتخابات در واقع نماد مردمسالاری دینی است و مردم ایران می توانند با شرکت در انتخابات، خودشان سرنوشت خویش را رقم بزنند که البته همواره در این امر مهم مشارکت داشته اند.
در خصوص مشکلات دانشگاهیان و توقع ما از نمایندگان بایستی بگویم مشکلات دانشگاه های ما بسیار است ، علی رغم اینکه تعداد بسیار زیادی دانشگاه و دانشجو در کشور داریم اما به واقع از این ظرفیت به خوبی استفاده نمی شود و شاید تنها بازده دانشگاه های ما مدرک باشد که این اصلا خوب نیست. ما از منتخبینمان در مجلس می خواهیم که به صورت کاربردی و کارشناسی شده در مسایل مربوط به دانشگاه ها ورود کنند و توجه به آموزش عالی را سرلوحه کارهای خود قرار دهند و در جهت رفع مشکلات دانشگاهیان که شاید مهمترین آنها کمبود بودجه و امکانات تحقیقاتی باشد بکوشند چرا که اگر دانشگاه مسیر درست خود را بپیماید جامعه هم با توسعه روبرو خواهد شد.
آیا نمایندگان تا چه اندازه می توانند در بهبود فضای علمی کشور نقش داشته باشند؟
قوزیوند: البته که نمایندگان نقش بسزایی در بهبود فضای علمی کشور دارند، اگر مجلس به دانشگاه بعنوان یکی از مهمترین های جامعه توجه نکند مسلما در تمام جنبه های دیگر با مشکل مواجه خواهد شد، این دانشگاه است که با پرورش نخبگان و متخصصان در کلیه رشته های مورد نیاز جامعه از صنعت گرفته تا فرهنگ موجبات رونق یک کشور را فراهم می آورد.
توجه به فضای علمی کشور یکی از مواردی است که با پیگیری های نمایندگان حاصل خواهد آمد ، اگر نمایندگان با بررسی های دقیق و کارشناسانه مشکلات فضای علمی کشور را بشناسند و در جهت رفع آن برآیند برای مثال اگر مشکلات مالی موجب کندی فضای علمی کشور آن را مرتفع کنند و اگر مشارکت دانشگاهیان و تعامل با آنان کم است آن را بهبود بخشند.
شکری: نمایندگان در واقع خودشان از قشر دانشگاهی کشور هستند و شاید با مشکلات دانشگاهیان ملموس تر آشنا باشند.اگر نمایندگان با در دستور کار قرار دادن توجه به دانشگاه ها گام بردارند مسلما فضای علمی کشور بهبود می یابد.
دانشگاه های ما نسبت به سالهای گذشته بسیار توسعه یافته است اما این توسعه شاید بیشتر به لحاظ کمی اتفاق افتاده نه کیفی، یعنی بر تعداد واحدهای دانشگاهی افزوده شده و پذیرش دانشجویان هم به تبع بیشتر شده است در حالی که بایستی به تحقیق و پژوهش بهای بیشتری داده شود و این امر میسرنمی شود مگر با همکاری نمایندگان مجلس و انعکاس مشکلات دانشگاهیان به دولت که برای این امر چاره ای بیندیشد و موجب شود که کشورمان از متخصصان امر استفاده کند نه اینکه فضای علمی چنان برای دانشجو و مدرس ما بی روح باشد که ترجیح دهد به کشوری دیگر مهاجرت کند مساله ای که بسیار خطرآفرین است.
سیاری: رهبر معظم ما همواره بر تلاش در جهت رشد علمی کشور تاکید داشته و دارند و این مساله بخوبی ضرورت توجه به فضای علمی کشور را روشن می کند.همچنانکه ایشان در دیدار چندی پیش با استادان دانشگاه ها فرمودند در فرهنگ اسلامی، معنای جهاد در هر عرصهای تلاش برای در هم شکستن موانع و معارضهها است و از این نگاه اسلامی، کشور حقیقتاً نیازمند جهاد علمی است.
بنابراین نمایندگان می توانند به عنوان نماینده قشر دانشگاهی با توجه به مشکلات و تلاش در جهت رفع آنها به بهبود فضای علمی کشور کمک کنند، یکی از این موارد شناخت نخبگان درتخصص های گوناگون و نیز اختصاص بودجه های متناسب با فعالیت های پژوهشی در دانشگاه است که اگر در مجلس مطرح شود می تواند تا حد زیادی به رفع مشکلات دانشگاه ها و به تبع رشد و بهبود فضای علمی کشور کمک کند.
به نظر شما تعامل بین مجلس و دانشگاه چگونه باید باشد؟
قوزیوند: ارتباط و تعامل دانشگاه و مجلس بایستی وجود داشته باشد و این امری است که جای هیچگونه تردیدی ندارد. نمایندگان باید با دانشگاه ارتباط داشته باشند بدانند که گره کار کجاست و کاربردی در رفع این مشکلات بکوشند. توجه به فضای علمی کشور اگر در در دستور کار مجلس وجود داشته باشد بسیاری از مشکلات مرتفع می شود مثلا در بحث اقتصادی که الان مهمترین مشکل جامعه است اگر نمایندگان با کارشناسان و متخصصان امور اقتصادی که بحمداله در دانشگاه های ما بسیار هم هستد ارتباط داشته باشند مسلما می توانند به طور کاربردی این مشکل را رفع کنند چرا که اگر در هر امری با متخصص آن کار مشورت شود نتیجه بهتری حاصل خواهد آمد.
شکری: دانشگاه و مجلس ارتباط تنگاتنگی باید داشته باشند چرا که بسیاری از مشکلات جامعه در صورت تعامل و همفکری با نخبگان دانشگاهی قابل حل شدن است مثلا اگر نمایندگان مجلس که در بطن امور قرار دارند و بعنوان نماینده ای از خود مردم در مجلس حضور دارند با دانشگاه ها تعامل داشته باشند، نظرات نخبگان را جویا شده و از پیشنهادات آنها استقبال کنند مسلما راه درست تری را در پیش خواهند گرفت چرا که شاید چاره حل یک مشکل از نظر نماینده ای که تخصص کافی در آن زمینه را ندارد چیزی باشد در حالی که اگر با تعدادی صاحب فکر و تخصص در آن موضوع بخصوص مشورت صورت گیرد مساله بسیار آسان تر حل شود و نتیجه مطلوب حاصل آید بنابراین به هیچ وجه جدایی مجلس از دانشگاه ها نباید صورت گیرد و تعامل بایستی بیشتر و بیشتر شود.
سیاری: در اینکه نمایندگان و دانشگاهیان بایستی با هم در تعامل و همکاری باشند شکی نیست چرا که دانشگاه به عنوان یکی از مهمترین مراکز در جامعه می تواند با انجام کارهای پژوهشی و اعمال نظر کارشناسی و کاربردی در امور وارد شود.
در واقع نمایندگان باید این امر را مد نظر خود قرار دهند که دانشگاه بعنوان مرکزی که بصورت تخصصی در رشته های مختلف فعالیت می کند می تواند به صورت کاربردی هم در رفع مشکلات جامعه بکوشد، اگر در مجلس برای مسایل مختلف از نظرات یک تیم کارشناسی متشکل ازنخبگان و اساتید صاحب فن یاری گرفته شود قطعا تصمیمات بهتری هعم اخذ خواهد شد که به رونق کشور در هر زمینه ای خواه سیاسی ، فرهنگی، اقتصادی و ... خواهد انجامید چرا که یک نماینده هرگز در تمامی مسایل نمی تواند به عنوان یک متخصص تصمیم بگیرد و هر مشکلی تخصص خاص خود را می طلبد که خوشبختانه دانشگاه ها باظرفیت بسیار خوبی که دارند این مهم را فراهم می آورند.
انتهای پیام/