ترجمه کتاب متفکر شیعی عربستان در راه نمایشگاه کتاب تهران
16 اسفند 1394 ساعت 9:58
کتاب «اهلالبیت (ع)؛ بررسی واژگانی و اصطلاحی» اثر علامه عبدالهادی الفضلی با ترجمه حجتالله فسنقری از سوی دفتر نشر معارف منتشر میشود.
به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما، کتاب «اهلالبیت (ع)؛ بررسی واژگانی و اصطلاحی» نوشته علامه دکتر عبدالهادی الفضلی(ره)، متفکر برجسته شیعی عربستان، در ایام برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب، از سوی دفتر نشر معارف منتشر میشود.
مترجم این کتاب حجتالله فسنقری، پژوهشگر و عضو هیأت علمی دانشگاه حکیم سبزواری است که پیش از این دو کتاب از آیت الله شهید سید محمدباقر حکیم (رئیس فقید مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق) و عبدالرحمن الشرقاوی (نویسنده و ادیب برجسته مصری) ترجمه و منتشر کرده است.
دفتر نشر معارف که پیش از این چهار کتاب «راهبردهای اسلام»، «گسترش ارزشها در پرتو اسلام»، «شیعه امامیه» و «قیام امام حسین(ع) در پرتو نص و سند» را از علامه الفضلی ترجمه و منتشر کرده است، ترجمه و نشر کتاب «اهل بیت(ع) دراسه مجمعیه دینیه للمصطلح» را در دستور کار خود قرار داد.
کتاب حاضر پژوهشی درباره مفهوم اهل بیت است. اصطلاح «اهل البیت» از جمله اصطلاحات عقیدتی است که عالمان علم کلام به شکل دقیق و کامل آن را مورد کنکاش قرار دادند تا بر اساس معنایی که شرع مقدس معین کرده، مدلول (مصداق) آن را مشخص نمایند.
علامه الفضلی در این کتاب، آیه «تطهیر» را که این اصطلاح در آن جای دارد، بررسی نموده، آرا، اقوال و نظرات مختلف درباره تفسیر «اهلالبیت» در این آیه را برشمرده و به نقد و مناقشه در باره آن پرداخته تا رأی و نظر درست را از آن استخراج نماید. این پژوهش، به دنبال آن است تا با بررسی دقیق تفسیر این آیه و دلالتی که این آیه از این اصطلاح، به دست میدهد به این نکته برسد که این آیه، عصمت و طهارت از تمام گناهان را برای کسانی که عنوان «اهلالبیت» بر آنها منطبق است، اثبات میکند.
اهمیت پژوهش در باره اصطلاح اهلالبیت و تعیین دلالت (معنای) اسلامی آن، به دلیل قضایا و احکام شرعی مترتّب بر آن هم چون وجوب محبت اهلالبیت در نگاه عموم مسلمانان و وجوب پیروی از مذهب آنان در نظر گروه خاصی از مسلمانان یعنی شیعیان، است.
عالم شیعی عربستانی علامه شیخ عبدالهادی الفضلی از دوستان و شاگردان شهید سید محمدباقر صدر و از شاگردان آیتالله خوئی و از نخستین فارغالتحصیلان دانشکده فقه شیخ محمدرضا مظفر بود و چندی را نیز در دانشگاه بغداد سپری کرد. نام وی در میان اعضای منتدی النشر و نخستین اعضای حزب الدعوه الاسلامیه ـ که امروز زمام امور را در عراق به دست دارد ـ دیده میشود.
الفضلی در ابتدای کار حزب الدعوه و تحت تأثیر فضای حزب، چند کتاب در پاسخ به تئوریهای مارکسیستی نیز به نگارش درآورد. شیخ عبدالهادی الفضلی برای نخستین بار و قبل از تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه و در ملاقاتی با ایشان اندیشه «ولایت فقیه» را وارد حزب کرد، و برآن شد تا رهبری حزب را بر مبنای ولایت فقیه سامان دهد. اما گویا حضور الفضلی در حزب چندان نپایید.
یکی از وجوه برجسته حیات علمی شیخ عبدالهادی الفضلی نگارش کتابهای علمی آکادمیک است. الفضلی همواره یکی از منادیان اصلاح دروس در حوزه بود و از این منظر کتابهایی نیز برای تدریس در حوزهها و دانشگاهها به نگارش در آورد که با استقبال خوبی مواجه شدند. عبدالهادی الفضلی را میتوان از یکسو عالمی برآمده از حوزه سنتی و از سوی دیگر، دانشمندی دانشگاهی تلقی کرد که از نقطه عزیمت نظامهای سنتی و با احترام به این نظام، خواستار اصلاح نظام سنتی حوزههای علمیه بود.
انتهای پیام/ فارس
کد مطلب: 428550
آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/428550/ترجمه-کتاب-متفکر-شیعی-عربستان-راه-نمایشگاه-تهران