به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، نظام الدین طباطبایی در برنامه «اجلاس دوسالانه مجمع عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ»، گفت: مجمع عمومی بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ دو سال است در بسیج راه اندازی شده است؛ ما شوراهای تخصصی خود را داریم که جلسات ماهانه یا 40 روز یکبار در دانشگاههای تهران، ایران، بهشتی و توانبخشی برگزار میشود.
وی در ادامه افزود: در این مجمع قرار بر این است که تجمیعی از شوراها در دانشگاهها داشته باشیم؛ شوراهای تخصصی و مجمع ما اتاق فکر و تعیین استراتژی سالانه بسیج جامعه پزشکی است زیرا سیاست بسیج به این شکل است که نقش مجامع و شوراها در بسیج پر رنگتر شود.
مسئول بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ با اشاره به اینکه شوراهای تخصصی در جامعه پزشکی از سال 82 شکل گرفته است، تصریح کرد: این اقدام در بسیج جامعه پزشکی مورد استقبال همه اقشار بسیج قرار گرفت و بسیج مستضعفین دستورالعملی را برای زیر قشر بردن سایر اقشار در نظر دارد.
وی ادامه داد: ما شورای تخصصی دندانپزشکان، داروسازان و پرستاران را در کنار دانشگاههای خود تاسیس کردیم زیرا این موضوع به دلیل اهمیت شوراهای تخصصی است؛ انتظار میرود که شوراها باید بتوانند رصدی از وضعیت موجود جامعه پزشکی انجام دهند و وضعیت محیطی و سلامت در جامعه پزشکی را بررسی کنند.
طباطبایی، با اشاره به طرح تحول سلامت که مردم با آن درگیر هستند و بخشی از بودجه کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: هم اکنون رضایتمندی نسبی مردم فراهم شده اما این طرح نواقصی دارد که باید برطرف شود و جزء سیاستهای رهبری است که این طرح ادامه پیدا کند؛ مشکلاتی که در جامعه پرستاری در سال گذشته اتفاق افتاد از جمله آن تحصنهایی بود که شاهد آن بودیم به دلیل نابرابری در طرح تحول بود.
وی ادامه داد: برخی مداخلات بیش از حد جامعه پزشکی در امور، ضربه بیشتری را به جامعه پزشکی وارد میکند؛ خدمات القایی در جامعه در حال افزایش است آیا توانستهایم در زیربناهای سبک زندگی و طب سنتی موثر باشیم، آیا در بهبود وضعیت پزشکانشان تاثیر دارد؟ آیا بحث اخلاق پزشکی و اخلاق پرستاری و حرفهای در جامعه ما خوب اجرا میشود؟ مطمئنا اینگونه نیست و باید وضعیت ما رو به رشد باشد که این رصدی است که شوراهای تخصصی ما باید داشته باشند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ تاکید کرد: اگر به اقتصاد سلامت نگاه کنیم قریب به 4 میلیارد دلار در حوزه دارویی در کشور هزینه میشود و 6 میلیارد دلار کل گردش مالی حوزه سلامت است آیا این وضعیت در مصرف دارو و مصرف برند مناسب کشور ما است؟ هم اکنون 118 شرکت داروسازی و 400 شرکت تجهیزات پزشکی داریم آیا وضعیت ما در فضای پساتحریم مناسب کشور است؟ قطعاً اینگونه نیست.
وی در ادامه افزود: بسیاری از شرکتهای دارویی با مشکلات زیادی خود را سرپا نه داشتهاند پس وضعیت شرکتهای دارویی، تجهیزات، تغذیه، مواد آرایشی و بهداشتی نیاز به بررسی در داخل شوراها دارند؛ ما نیاز داریم که در مواقع بحرانی آمادگی لازم را برای مدیریت آن داشته باشیم اما تختهای بیمارستانی و تیمهای اضطراری ما امکان جوابگویی به مردم را ندارد.
مسئول بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ گفت: نزدیک به 110 هزار نفر از جامعه پزشکی یعنی 25 درصد این جامعه در تهران حضور دارند و ما تقریباً 110 کانون بسیج جامعه پزشکی در تهران داریم، در حالیکه در کل کشور قریب به 400 کانون وجود دارد که به این شکل ما میتوانیم تاثیرات زیادی را بر جای بگذاریم.
وی در ادامه افزود: بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ در حوزههای مختلف بهداشت و درمان و حلقههای صالحین و تیمهایی اضطراری فعالیت دارد، حتی در ارائه خدمات به برخی استانها معین استانهایی مانند ایلام، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی بوده است.
طباطبایی، ادامه داد: نیروهای ما در سال گذشته از 13 هزار نفر به دلیل ادغام با بسیج ادارات به 27 هزار نفر رسید به این شکل نیروهای اضافی کنار گذاشته شد؛ ما باید در سال 95 به دنبال این باشیم که سازمان بسیج جامعه پزشکی تهران به شکل یک ناحیه تخصصی در بیاید و هر دانشگاه مربوط به ما به شکل یک مرکز تخصصی و یک سازمان باشد.
مسئول بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: ما در حوزه جذب نیرو ضعیف هستیم و امسال توانستهایم در حوزه جذب 1600 نفر را جذب کنیم اما با توجه به تعداد کانونها انتظار بیشتری برای گسترش نیروهای بسیج در ساختار کانونی داریم که این موارد نیازمند ساختار تشکیلاتی منظمتری است.
انتهای پیام/ فارس