هزاران شرکت همچنان منتظر بازگشایی ال سی هستند/مگر ما با جان کری توافق کردیم که قول داده آمریکا به تعهداتش عمل کند؟
20 اسفند 1394 ساعت 9:48
کارشناس مسائل سیاسی گفت: ما در اجرای تعهدات برای برجام خیلی شتاب کردیم در حالی که آمریکا هیچگونه اقدام موثری انجام نداد،آمریکا در حال کارشکنی است و با زبان های مختلف و ضرب المثل ها از بد عهدی خودش دفاع میکند.
به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از خبرنگار، مسئله های سیاسی هرگز پایان ندارد، بعد از گذر از پل برجام و احتیاط برای انتخاب راه درست، مسئله بعدی و دغدغه اصلی دشمنان انتخابات اخیر بود که حضور گسترده، پرشور و هوشمندانه مردم در انتخابات هفتم اسفند ماه سدی محکم در مقابل نفوذ دشمنان بود.
طبق اخبار منتشر شده روزهای اخیر نشریه آمریکایی «فارنپالیسی» روز جمعه در گزارشی با عنوان «ایرانیها از تندروهای آمریکا میترسند»، ضمن اشاره به حذف برخی از منتقدان ایرانی «برجام» در انتخابات مجلس شورای اسلامی نوشته است: «ایرانیها مخالفان توافق هستهای را در رأیگیری کنار گذاشتند. اما آنها هنوز نگران این هستند که آمریکا به تعهداتش پایبند نخواهد ماند.»
فارنپالیسی، همچنین در توصیف استدلالهای مخالفان برجام در ایران نوشته آنها میگویند که با کنار رفتن باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا از قدرت دولت جدید این کشور میتواند تحریمها علیه ایران را باز گرداند.
این نشریه سپس به ناکامی برخی از نمایندگان منتقد توافق هستهای در ورود به مجلس شورای اسلامی در انتخابات، اشاره کرده و یادآوری میکند این نفرات با اجازه به انجام بازرسیهای سرزده از سایتهای نظامی ایران، مخالف بودند.
در همین راستا «سیدهادی سیدافقهی»، کارشناس مسائل سیاسی و جهان اسلام در خصوص پایبند نبودن واشنگتن به تعهداتش برای رفع تحریمها علیه ایران در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی"خبرنگار" گفت: کنار گذاشته شدن مخالفان برجام توسط مردم در انتخابات مجلس صحت ندارد چرا که خود متولیان برجام مخصوصا آقای دکتر صالحی مدیر کل آژانس در بعد فناوری و تکنولوژی و آقای دکتر ظریف وزیر محترم در بعد سیاسی و حقوقی اظهار کرده اند که آمریکا به تعهدات خودش عمل نکرده است بلکه در راستای اجرای برجام و تعهدات خود و کشورهای دیگر نیز کارشکنی میکند.
سیدافقهی افزود: من تصور میکنم که این موضوع از مرز کارشکنی هم گذشته و اقدامات واشنگتن نوعی تهدید محسوب میشود، لحن آمریکا نسبت به شرکای اروپایی خودش کاملا تهدیدآمیز است به طور مثال زمانی که میگوید هیچ شرکتی حق سرمایه گذاری در ایران را ندارد یا هیچ بانکی حق ندارد معاملات سوئیفت را با ایران بر اساس دلار مبادله کند و موضوع دیگر این است که 37 کشور را تعیین کردند و گفتند که هرکسی که وارد ایران شود و بعد بخواهد وارد آمریکا بشود باید باز هم درخواست ویزا کند.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه گفت:همچنین آمریکا تحریم های دیگری را به بهانه اینکه این تحریم ها مربوط به هسته ای نیست هم اضافه کرد و برای توجیح این کار گفت تحریم های جدید مربوط به نقض حقوق بشر در ایران است و مربوط به اقلیت ها است و مربوط به موشک های بالستیک است و بعد از گذشت برجام حتی تحریم هایی اعمال کرد مبنی بر حمایت ایران از تروریسم که در حال حاضر مدام به این بهانه هایشان اضافه کرده و تحریم جدید اعمال میکنند حتی طبق گفته های خودشان قرار بود قطعات یدکی وارد ایران شود که آن هم عملی نشده است.
سیدافقهی تصریح کرد: این در حالی است که اولین بندی که مقام معظم رهبری خطاب به ریاست محترم جمهوری فرمودند این بود که از این به بعد نباید هیچ گونه تحریمی تحت هیچ عنوانی اضافه شود و تمام تحریم ها باید یکجا لغو شود.
وی افزود: ما در توافق هستهای به تمام تعهداتمان عمل کردیم قلب راکتور اراک را خارج کردیم و سیمان ریختیم، 11 تن اورانیوم غنی شده را به روسیه فرستادیم، 16 هزار سانتریفیوژ را تبدیل به 5 هزار و 600 کردیم حتی الحاقی MPT را قبول کردیم،طی توافق حتی آمانو به ایران آمد و تمام جزئیات را از نزدیک مشاهده کرد و به شورای امنیت و حکام آژانس گزارش داد که ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده است.
سید افقهی بیان کرد: ولی با تمام این شرایط آمریکا در حال کارشکنی است و با زبان های مختلف و ضرب المثل ها از این بد عهدی خودش دفاع میکند و چیزی را گردن نمیگیرد همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند به آمریکا اعتماد نکنید.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: در رسانه ها گفتند آقای جان کری نامه نوشته است و قول داده که به تعهداتمان عمل میکنیم! مگر جان کری کیست؟ در حال حاضر در آمریکا فقط آقای جان کری حاکم است؟ کاخ سفید و کنگره نیست؟ همین جمهوریخواهان علناً توافق را نقض میکنند همین کاندیداهایی که هنوز به ریاست جمهوری نرسیدند، چه آقای ترامپ چه خانم کلینتون چه آقای ساندرز و آقای کروز در سخنرانی هایشان می گویند به محض اینکه به پست ریاست جمهوری برسیم و منتخب شویم اولین کاری که میکنیم قرارداد هسته ای با ایران را پاره میکنیم.
وی گفت: بنابراین به نظر من در اجرای تعهداتمان خیلی شتاب کردیم در حالی که آمریکا هیچگونه اقدام موثری انجام نداد فقط یک لغو تحریم فروش نفت انجام شده اما همین فروش نفت وابسته به دیگر تحریم هاست اگر ما بخواهیم نفت استخراج شده را صادر کنیم نمیتوانیم زیرا شرکت های بیمه هنو لغو تحریم نشدند و نمیتوانند نفت را بیمه کنند یا حتی اگر لازم باشد برای فروش نفت مبادلات بین بانکی انجام شود و پول فروش را دریافت کنیم راه بسته است.
سیدهادی سیدافقهی در خصوص مشکل اتصال بانکهای ایرانی به سوئیفت و بازگشایی ال سی افزود: علی رغم اینکه بعضی مسئولین اعلام کردند برخی از بانکها در کشورهای اروپایی ارتباط خود را با بانکهای ایرانی از طریق سوئیفت و ال سی برقرار کرده اند اما هنوز هزاران شرکت منتظر بازگشایی ال سی(اسناد اعتباری) هستند که هنوز باز نشده همچنین طبق صحبتی که اخیرا با مسئولین داشتم گفتند که هنوز ما نمیتوانیم بوئینگ هایمان را تعیین کنیم و هیچ شرکتی جرات همکاری ندارد زیرا آمریکا شکایت میکند ، وضعیت برجام اینگونه است.
سید افقهی در خصوص کنار گذاشته شدن منتقدان برجام توسط مردم در انتخابات مجلس طبق گزارش نشریه آمریکایی فارنپالیسی اظهار داشت: این حرف گزافی است که یک نشریه آمریکایی بنویسد که آنهایی که مخالف برجام بودند با انتخاب مردم کنار گذاشته شدند، ملت ایران با حضور 62 درصدی در میدان انتخابات نمایندگان خود را انتخاب کردند، نمایندگانی که همه حرف هایشان را زدند همه شعار هایشان را دادند و مردم با آگاهی از برنامه هایشان به آنها رای دادند و وکلای ملت در روز 7 اسفند ماه تعیین شدند و این طبیعی است که عده ای به لیست اصلاح طلبان رای دادند و عده ای به اصولگرایان در یک جامعه تشخیص ها فرق میکند با این حال دشمن قصد نفوذ داشت و سعی کرد که دخالت و رای سازی کند و بر اقشار مردم اثر بگذارد و مقام معظم رهبری هم هشدار خودشان را به موقع دادند.
وی افزود: به هر جهت باید به نتیجه انتخابات تن دهیم و در مجلس دهم بسیاری هم که مخالف برجام بودند در حال حاضر در مجلس ماندند و در دوره های آینده هم در مجلس خواهند ماند اینکه آمریکا عنوان میکند که مخالفان حذف شدند این بحثی نیست که آمریکا بخواهد دخالتی در آن داشته باشد،آنها سعی دارند فضای کشور را دو قطبی کنند و جناح های سیاسی را به جان هم بیندازند این حرفها به نظر من یک توطئه و جنگ روانی است که آمریکا میخواهد بعد از شکل گیری مجلس دهم در داخل مجلس و داخل جامعه راه بیندازد.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ربطی به توافق هستهای ندارد؛ راههای بعد از لغو توافق پس از انتخابات آمریکا
سید افقهی افزود: از آنجایی که قرارداد و توافق هستهای فقط بین ایران و آمریکا نیست بلکه با جوامع بین المللی و کشورهایی است که عضو ثابت شورای امنیت هستند و یک کشور هم آلمان و رابط بین المللی این گفتگوها اتحادیه اروپاست بنابراین اگر بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرارداد لغو شود باید این قضیه را به شورای امنیت و سازمان ملل و آژانس بین المللی و مراکز حقوقی مطرح کنیم که آمریکا نقض پیمان کرده است.
وی در پایان با اشاره به تحلیل نشریه آمریکایی که نوشته با کنار رفتن باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا از قدرت، دولت جدید این کشور میتواند تحریمها علیه ایران را باز گرداند افزود: ما با شخص قرارداد نبسته ایم که اگر اوباما برکنار شد و شخص دیگری آمد حق لغو قرارداد و لغو تحریم های به اصطلاح را داشته باشد و را ه دیگر این است که ایران به طور جدی تهدید کند که اگر آمریکا نپذیرد و نقض کند ما تمام وضعیت قبلی را برمیگردانیم تمام سانتریفیوژها را همان تعداد میکنیم و دوباره راکتور اراک را حفاری میکنیم و سیمان را استخراج میکنیم و قلب راکتور را برمیگردانیم اگر ایران این صحبتها را به جد دنبال کند قطعاً آمریکا عقب نشینی خواهد کرد و جامعه جهانی مقابل آمریکا صف میکشد.
انتهای پیام/
کد مطلب: 428942