کشوری که کشاورزی ندارد، هیچ ندارد

22 اسفند 1394 ساعت 12:12

رئیس فرهنگستان علوم در آیین تجلیل از مهندسان برجسته کشاورزی کشور گفت: در دوران جوانی‌ام، اهالی قدرت و سیاست می‌گفتند به کشاورزی نیاز نداریم و با صنعتی کردن کشور، محصولات کشاورزی را وارد می‌کنیم. اما به نظر می‌رسد کشوری که کشاورزی ندارد،‌ هیچ ندارد.


به گزارش سرویس مذهبي تفتان ما، به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم، دومین دوره مراسم تجلیل از مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور، منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، به همت گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم با حضور رئیس، دبیر و معاونان فرهنگستان، رئیس و اعضای گروه علوم کشاورزی فرهنگستان، معاون وزیر جهاد کشاورزی، استادان و اعضای هیأت علمی دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی و خانواده‌های برگزیدگان حضور داشتند، روز پنجشنبه (20 اسفند) برگزار شد.
در این مراسم رضا داوری ‌اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم طی سخنانی اظهار داشت: سال گذشته و در اولین دوره این مراسم گفتم که کشاورزی ما مظلوم است. اقتضای جامعه و تاریخ این است که گاهی از تعادل خارج می‌شود و شأنی از شئون جامعه مظلوم واقع می‌شود. در این صورت دیگر شئون شاید موقتاً سود کنند، اما باید به یاد داشت که هر جامعه‌ای تعادل لازم دارد.
وی در ادامه افزود: در دوران جوانی من کسانی در موضع قدرت و سیاست قرار داشتند که می‌گفتند ما به کشاورزی نیاز نداریم و با صنعتی کردن کشور، محصولات کشاورزی را وارد می‌کنیم. اما به نظر می‌رسد کشوری که کشاورزی ندارد،‌ هیچ ندارد.
رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به اینکه من در سرزمین کویری بزرگ شده‌ام، ادامه داد: در این سرزمین مردم با دست‌هایشان زمین را شخم می‌زدند تا لقمه نانی بخورند و امروز قنات‌های این سرزمین که به 70 کیلومتر می‌رسید، خشک شده و کشاورزی در آن نیست. ایشان تصریح کرد: 70 سال پیش کتابی نوشته شد و در‌ آن اشاره شد که سرزمین ایران رو به خشکی می‌رود و کسی هم به این مسئله اعتنا ندارد. امروز این اتفاق افتاده و رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و قنات‌های ما خشک شده است.
داوری ‌اردکانی ادامه داد: اگر کسی بگوید که نباید کشاورزی داشته باشیم، بدون تردید شوخی می‌کند. چرا که بدون کشت، صنعت هم نمی‌تواند وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت خودآگاهی عمومی در مورد مسائل و مشکلات کشاورزی اظهار داشت: تمامی ما برای کشاورزی آرزوی خیر داریم، اما فقط داشتن آرزو کافی نیست و باید پشتوانه عزم و همت را هم در کنار آن قرار داد و با خودآگاهی کشاورزی را از این وضع خارج کرد.
رئیس فرهنگستان علوم در پایان سخنانش ضمن تبریک به منتخبان فرهنگستان، این مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی را از کسانی برشمرد که در صفوف مقدم حل مسائل و مشکلات کشاورزی قرار دارند.
در پایان مراسم، لوح تقدیر و هدایایی از سوی فرهنگستان علوم به مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور اهداء شد. در این بخش مهندس محمدحسین شریعتمدار، یونس ابراهیمی، منصور عبایی، داود حسن‌پناه و مهندس قدرت حاج‌نوری مورد تقدیر قرار گرفتند.
انتهای پیام/


کد مطلب: 429136

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/429136/کشوری-کشاورزی-ندارد-هیچ

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir