ضرورت تشریح نتایج حضور هئیت‌های تجاری در کشور

24 اسفند 1394 ساعت 8:34

رفت و آمدهای بی ثمر کشورهای خارجی با پیشنهادهای متعدد پس از برجام یکی از مسائل اقتصادی است که پیش از بیانات مقام معظم رهبری به صراحت و قاطع عنوان نشده بود.


به گزارش سرویس اقتصادي تفتان ما، به نقل از پرستوها، پس از برجام کشورهای اروپایی و آسیایی هم همراه با موج تحریم‌های آمریکایی شده بودند یکی‌یکی به‌سوی ایران آمدند تا بازار مستعد ایرانی را به‌سوی خود جلب کنند البته دولت هم از ایشان استقبال کرد اما شروط ایران هم نسبت به قبل عوض‌شده بود.
بیش از ۱۵۰ سفر هیئت‌های خارجی به ایران آمده‌اند و عراقچی گفته است: «پس از برجام میزان پولی که وارد کشور شده ۱۴ میلیارد دلار بوده و رئیس‌جمهور محترم با سفر به ایتالیا قراردادهایی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار منعقد کرده‌اند که همه قراردادها مبتنی بر ورود کالا به همراه فنّاوری خواهد بود.»
اما آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر خود عنوان داشتند: «ین رفت‌وآمدهایی که الان هست، هیچ معنای مثبتی تاکنون برای ما نداشته؛ حالا در آینده ممکن است داشته باشد – نمی‌دانم – اما تا الان این رفت‌وآمدهایی که وجود داشته، هیچ اثری [نداشته]. این را هم من باز به یکی دیگر از این آقایان رؤسایی که همین چندی پیش اینجا آمده بودند – آقای دکتر روحانی هم حضور داشتند – گفتم که باید روی زمین معلوم باشد؛ روی کاغذ فایده‌ای ندارد که بنشینید مذاکره کنید، تفاهم کنید سر یک چیزهایی که بعد هم تحقق پیدا نکند و مشروطش کنید به موافقت فلان‌جا، باید روی زمین معلوم باشد که چه اتفاقی دارد می‌افتد؛ چه کاری دارد انجام می‌گیرد؛ این تا حالا نشده. البته امیدواریم ان‌شاءالله با دنبال‌گیری‌ای که آقایان دارند می‌کنند، این کار تحقق پیدا کند.»
این سخنان که از منبع موثقی همچون مقام معظم رهبری عنوان می‌شود بسیار روشن می‌کند وضعیت قراردادهای تجاری که هرروز با انتشار اخبار رسانه‌های زنجیره‌ای بیان می‌شود هنوز روی زمین پیاده‌سازی نشده و تنها روی کاغذ نوشته‌شده است.
بر اساس آمار سازمان توسعه تجارت، ایتالیا، ترکیه، صربستان و ونزوئلا هرکدام پنج هیئت، انگلستان، آفریقای جنوبی قزاقستان و هندوستان هرکدام چهار هیئت، روسیه، هلند، اندونزی، برزیل، کره جنوبی، لهستان، تایلند، جمهوری چک هرکدام با سه هیئت، پاکستان، سوئیس، فرانسه، مجارستان، آذربایجان و تونس هرکدام دو هیئت و بلژیک، بنگلادش، سریلانکا، سوئد، کرواسی، کنیا، گینه استوایی، لیتوانی، مالزی، نیوزیلند، نیجر، نروژ، ارمنستان، افغانستان، الجزایر، اتریش، اوکراین، اوگاندا و اسپانیا هرکدام با یک هیئت در جایگاه بعدی قرار دارند.
یکی از مهم‌ترین موانعی که واکنش‌های اقتصادی از سوی کشورهای خارجی را تغییر داده است رفتار و قانون‌های سخت‌گیرانه‌ای است که امریکا تحمیل می‌کند.
آمار از فریبنده‌ترین ابزاری است که استفاده می‌شود، اما زمانی که طرح آمار از سوی مردم فاقد اعتبار باشد، به‌جز ناامیدی برای مردم چیزی را نصیب مسئولین نمی‌کند.
زمانی که از انتقال فنّاوری سخن به میان می‌آید باید توجه به این مسئله داشته باشیم که هیچ کشوری به سهولت فناوری را به کشورهای هدف خود نمی‌سپارد بلکه راهی برای وابستگی آن در نظر می‌گیرد.
بسیار جالب است که هزاران نخبه ایرانی به دنبال تجاری‌سازی طرح‌هایشان که در ایران موفق نمی‌شوند به خارج سفر می‌کنند اما مدیران ما از کشورهای خارجی همان فنّاوری‌ها را درخواست می‌کنند.
برخی از کارشناسان این سفرهای تجاری را شناخت بازار ایران و تبلیغات کشورهای خارجی می‌دانند البته با شناختی که طرف‌های غربی از ایران دارند سرمایه‌های خود را در بخش دولتی سرمایه‌گذاری می‌کنند تا اینکه بخش خصوصی را تقویت کنند.
انتهای پیام/


کد مطلب: 429173

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/429173/ضرورت-تشریح-نتایج-حضور-هئیت-های-تجاری-کشور

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir